Дуже легко готується цей смачний і прозорий холодець, виходить насиченим, міцним, добре застиглим.
Інгредієнти для страви
- яловичини 1,6 кг (бажано на кісточці, з хрящиками і з великою кількістю жилок)
- свинини 1,7 кг (рульки, ніжки)
- свійської птиці 1,8 кг (півень + тельбух) (може бути курка, півень, індичка, качка, гусак або тельбухи від цієї птиці)
- цибулини 2 шт. (в лушпинні)
- моркви 2 шт.
- 4,5-5 л води
- 1,5-2 ст. л. солі
- 15 горошин духмяного перцю
- 15 горошин чорного перцю
Приготування холодцю
Свинячі рульки та ніжку мию, чищу, надрізаю на кілька частин. Нарізаю яловичину більшими шматочками. Півень разом із тельбухом розділяю на 4 частини, вирізаю на залозу, залишаю шийку, гребінь, лапки, які так само, як і птаха цілком обпалюю, знімаю з них верхню шкірку та зрізаю кігті. Сюди ж додаю шлунок і сердечко.