Учні та викладачі Вишнівецького професійного ліцею, що на Тернопільщині, напекли більше 50 великодніх пасок для українських захисників. Із початку повномасштабної війни вони щотижня випікають хліб, готують паштети та тушківки для військових. Про це розповіла директорка закладу Людмила Шушкевич.
До випікання пасок долучилися майстрині виробничого навчання та студенти кулінарно-торгового профілю. Майстриня Інна Тітар розповіла, що намагаються використовувати тільки натуральні продукти — домашнє молоко, масло та яйця. Паски печуть за перевіреним домашнім рецептом.
«Тут не йдеться про кількість, а про якість. Стараємось, щоб хлопці на передовій відчули нашу підтримку», — каже Тітар, яка працює в ліцеї вже 22 роки.
До команди пекарів долучилася й першокурсниця Анастасія Жилюк:
«Мені подобається допомагати на кухні. Мені здається, це моя справа», — каже дівчина.
За словами директорки Людмили Шушкевич, у ліцеї навчаються 153 учні, і щотижня вони разом із викладачами готують близько 90 хлібин. Усе — для військових.
«Ми починали з медового печива, а згодом перейшли на хлібобулочні вироби. Найчастіше співпрацюємо з “Десантно-козацьким роєм”. Також пекли тістечка для госпіталю у співпраці з Тернопільською обласною лікарнею», — розповіла директорка.
У ліцеї працюють дві кухні-лабораторії, де готують продукцію для військових. Усе — з любов’ю, щирістю й вірою в перемогу.