Користувачка Марина Дієтолог Онлайн у Facebook поділилася рецептом пісних голубців. Вона розповіла, як приготувати страву з гречкою та грибами, яка підходить для тих, хто дотримується посту або віддає перевагу вегетаріанському харчуванню.
Інгредієнти для голубців
Для приготування страви, за словами авторки, потрібні:
- 300 г гречки (+200 мл окропу)
- 300 г печериць
- 1 середня білокачанна капуста (1700 г)
- 1 середня морква
- 2 середні цибулі
- 5 зубчиків часнику
- 3 ст. л. соняшникової олії
Для соусу:
- 2-3 ст. л. томатної пасти
- 500 мл води
- дрібка цукру
Приготування
У своєму дописі Марина описала покроковий процес:
– «В миску всипте 300 г гречки та залийте її 200 мл окропу. Накрийте тарілкою та залиште запарюватися».
Далі вона радить приготувати засмажку з овочів та грибів:
– «Морква, 2 цибулі, печериці та 5 зубчиків часрику: овочі та гриби обсмажте до м’якості».
Після цього потрібно підготувати капустяні листи. За цей час гречка має стати «аль денте», тобто залишатися трішки сирою всередині. Потім її слід змішати з засмажкою та посолити до смаку.
Голубці скручують у листя капусти та викладають у форму щільно один до одного. Авторка додає:
– «Залийте голубці, накрийте форму, та ставте в духовку на 1 годину 20 хвилин за t 180».
Готову страву Марина радить подавати із зеленим салатом.
Смачного!

Спробуйте приготувати також тушковану картоплю, як у дитинстві: простий рецепт, який завжди вдається.
Тушкована картопля, як у дитинстві: простий рецепт, який завжди вдається