• Останні
  • У тренді
Печений короп з квашеною капустою

Печений короп з квашеною капустою

30.09.2022
декларація

Депутат зі Зборівщини забув задекларувати земельні ділянки та будівлю

18.11.2025
Борсуківська громада продовжує зміцнювати міжнародне партнерство

Борсуківська громада продовжує зміцнювати міжнародне партнерство

18.11.2025
вирок у справі щодо ветерана Володимира Савчука

Тернопільський суд оголосив вирок у справі ветерана Володимира Савчука

17.11.2025
Свято малюка

Тернопільський перинатальний центр «Мати і дитина» відзначив День передчасно народжених дітей

17.11.2025
Степан Куйбіда

«Повертаюся додому»: Степан Куйбіда пояснив причину звільнення з посади заступника начальника ТОВА

17.11.2025
Степан Куйбіда

Степан Куйбіда звільнився з посади першого заступника начальника Тернопільської ОВА

17.11.2025
розмив земляного полотна

На Тернопільщині ремонтують дорогу через розмив полотна

17.11.2025
інвестиційні плани

На Тернопільщині планується будівництво трьох сучасних фермерських комплексів

17.11.2025
Читай українське

Тернопільська письменниця Зоряна Биндас розповіла про участь у фестивалі «Читай українське»

17.11.2025
керівника ветеранського простору

Рада ветеранів Тернопільської області подала кандидатуру керівника ветеранського простору

17.11.2025
У INSHOES Чорна п’ятниця стартує на тиждень раніше — у нас Секретна п’ятниця

У INSHOES Чорна п’ятниця стартує на тиждень раніше — у нас Секретна п’ятниця

17.11.2025
випадок африканської чуми свиней

У Збаразькій громаді підтвердили випадок африканської чуми свиней

17.11.2025
Вівторок, 18 Листопада, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Печений короп з квашеною капустою

Опубліковано Газета Місто
30.09.2022

Рибні страви здавна поширені в українські кухні. Сушені тарані, печені карасі, вуджені лини, смажені в’юни, товченики зі щупака та драглі з миньків – далеко не повний перелік страв, приготовлених з прісноводних видів риб.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Пісний капусняк

Як готували капусняк наші бабусі: традиційний пісний рецепт

15.11.2025
борщ з грибами

Пісний борщ з лісовими грибами

10.11.2025

Народною любов’ю користувався лин. Попри те, що сьогодні у крамницях чи на ярмарках, лина важко знайти, приказка про цю рибу живе й досі.

“Краще м’ясо – це свинина, краща риба – це линина!”

Якщо ж говорити про нинішній час, то, напевно, найчастіше на столах українців опиняються карасі, коропи й товстолоби.

Пропонуємо рецепт печеного коропа з квашеною капустою. Спробуйте! Або збережіть собі рецепт до святкового столу. До нього ідеально пасуватиме гречана каша з грибною підливою.

Є такі кулінарні поєднання, які вже вважаються класичними смаками української кухні, як-то молода картопля з кропом та маслом, юшка горохова з вуджениною чи мак із родзинками та горішками у здобних завиванцях.

Якщо ж говорити про популярні дуети смаків рибних страв, це буде щука з хроном, карасі зі сметаною та печений короп з капустою й гречкою.

Як приготувати коропа

  • Кількість порцій: 4-6
  • Час на підготовку: 30 хв
  • Час на приготування 40 хв

Інгредієнти:

  • Короп чи лин чищений з головою – 1 рибина (1,2 – 1,5 кг)
  • Квашена капуста – 200-300 г
  • Морква – 1 велика
  • Цибуля – 2 шт
  • Сіль – 20 г
  • Цукор – 10 г
  • Перець чорний – 5 г
  • Олія соняшникова – – 30 г

Крок І

Коропа натріть сумішшю з перцем, сіллю та цукру й лишіть на 30 хвилин.

Крок ІІ

Овочі ретельно промийте та почистіть. Наріжте товстими кільцями шириною близько 1 см. Викладіть овочі на змащену олією форму для запікання.

Крок ІІІ

Якщо квашена капуста має досить різкий кислий смак, рекомендуємо її спершу протушкувати на сковорідці з олією та свіжою і дрібно посіченою цибулею, морквою й 1 ст. л меду.

Крок ІV

У черево цілого коропа закладіть капусту та викладіть на подушку з овочів. Зверху змастіть олією, аби шкірка була рум’яною.

Запікати у духовці 40 хвилин за температури 180 градусів.

Така страва цілком пасує до святкового пісного столу.

Читайте нас в Google News
Теги: капустакоропрецепт
Share26ShareSend

Пов'язані публікації

підлива з м’ясом

Простий рецепт томатної підливи з м’ясом (відео)

04.11.2025
бульйон

Простий рецепт ідеального курячого бульйону

31.10.2025
Завантажити ще
Ух радіо Ух радіо Ух радіо
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля різдвяне Опілля різдвяне Опілля різдвяне
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua




  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.