• Останні
  • У тренді
Печений короп з квашеною капустою

Печений короп з квашеною капустою

30.09.2022
У Тернополі тривають відновлювальні роботи в зруйнованому росіянами будинку

У Тернополі тривають відновлювальні роботи в зруйнованому росіянами будинку

25.11.2025
Ще 22 постраждалі родини отримають по 15 000 грн від міської ради для оренди житла

Ще 22 постраждалі родини отримають по 15 000 грн від міської ради для оренди житла

25.11.2025
На Тернопільщині виявили 59 браконьєрів з сітками та вудочками

В Тернопільське озеро запустили 30 тисяч малька білого амура і товстолоба

25.11.2025
У лікарнях Тернополя залишаються 36 постраждалих від ракетного удару 19 листопада

У лікарнях Тернополя залишаються 36 постраждалих від ракетного удару 19 листопада

25.11.2025

На Тернопільщині 25 листопада будуть діяти графіки відключення світла

24.11.2025
Від Тернополя передали автомобіль Renault Duster та шість БпЛА «SESAME» для бійців ССО

Від Тернополя передали автомобіль Renault Duster та шість БпЛА «SESAME» для бійців ССО

24.11.2025
Osmadent: ваш надійний постачальник стоматологічних матеріалів в Тернополі та по всій Україні

Стоматологія в Києві: як обрати клініку та зберегти здорову усмішку

24.11.2025
пожежі на Тернопільщині

На Збаражчині в пожежі загинув чоловік

24.11.2025
пам’яті владики Михаїла Сабриги

У Тернополі відбувся вечір спогадів про владику Михаїла Сабригу

24.11.2025
Олена Кондратюк

Віцеспікерка ВР відвідала Тернопіль у дні жалоби

24.11.2025
прощається з Ганною Самотіс

У Збаразькій громаді померла 99-річна зв’язкова ОУН-УПА Ганна Самотіс

24.11.2025
щоденні відрахування

Тернопільська митниця у жовтні спрямувала до бюджету 800 млн гривень

24.11.2025
Вівторок, 25 Листопада, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Печений короп з квашеною капустою

Опубліковано Газета Місто
30.09.2022

Рибні страви здавна поширені в українські кухні. Сушені тарані, печені карасі, вуджені лини, смажені в’юни, товченики зі щупака та драглі з миньків – далеко не повний перелік страв, приготовлених з прісноводних видів риб.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Тушкована квашена капуста

Рецепт пісної тушкованої квашеної капусти з квасолею та грибами

24.11.2025
чанахі

Рецепт пісних чанахі з квасолею і сушеними грибами

18.11.2025

Народною любов’ю користувався лин. Попри те, що сьогодні у крамницях чи на ярмарках, лина важко знайти, приказка про цю рибу живе й досі.

“Краще м’ясо – це свинина, краща риба – це линина!”

Якщо ж говорити про нинішній час, то, напевно, найчастіше на столах українців опиняються карасі, коропи й товстолоби.

Пропонуємо рецепт печеного коропа з квашеною капустою. Спробуйте! Або збережіть собі рецепт до святкового столу. До нього ідеально пасуватиме гречана каша з грибною підливою.

Є такі кулінарні поєднання, які вже вважаються класичними смаками української кухні, як-то молода картопля з кропом та маслом, юшка горохова з вуджениною чи мак із родзинками та горішками у здобних завиванцях.

Якщо ж говорити про популярні дуети смаків рибних страв, це буде щука з хроном, карасі зі сметаною та печений короп з капустою й гречкою.

Як приготувати коропа

  • Кількість порцій: 4-6
  • Час на підготовку: 30 хв
  • Час на приготування 40 хв

Інгредієнти:

  • Короп чи лин чищений з головою – 1 рибина (1,2 – 1,5 кг)
  • Квашена капуста – 200-300 г
  • Морква – 1 велика
  • Цибуля – 2 шт
  • Сіль – 20 г
  • Цукор – 10 г
  • Перець чорний – 5 г
  • Олія соняшникова – – 30 г

Крок І

Коропа натріть сумішшю з перцем, сіллю та цукру й лишіть на 30 хвилин.

Крок ІІ

Овочі ретельно промийте та почистіть. Наріжте товстими кільцями шириною близько 1 см. Викладіть овочі на змащену олією форму для запікання.

Крок ІІІ

Якщо квашена капуста має досить різкий кислий смак, рекомендуємо її спершу протушкувати на сковорідці з олією та свіжою і дрібно посіченою цибулею, морквою й 1 ст. л меду.

Крок ІV

У черево цілого коропа закладіть капусту та викладіть на подушку з овочів. Зверху змастіть олією, аби шкірка була рум’яною.

Запікати у духовці 40 хвилин за температури 180 градусів.

Така страва цілком пасує до святкового пісного столу.

Читайте нас в Google News
Теги: капустакоропрецепт
Share26ShareSend

Пов'язані публікації

Пісний капусняк

Як готували капусняк наші бабусі: традиційний пісний рецепт

15.11.2025
борщ з грибами

Пісний борщ з лісовими грибами

10.11.2025
Завантажити ще
Ух радіо Ух радіо Ух радіо
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля різдвяне Опілля різдвяне Опілля різдвяне
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Богослов і публіцист Денис Таргонський презентував книжку у Тернопільській єпархії ПЦУ 24.11.2025
  • 44 артилерійська бригада показала знищення ворожих позицій 24.11.2025
  • «Бренд забудовника сьогодні важливий не менше, ніж сам проєкт», – Ігор Гуда на Українському будівельному конгресі 24.11.2025
  • Тернопіль відзначить місця ракетних ударів росіян пам’ятними хрестами 23.11.2025
  • Батько колише труну із дитиною після авіаудару по Тернополю (ВІДЕО) 23.11.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua




  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.