Ніщо не зрівняється з ароматом свіжоспеченого яблучного пирога, що розноситься по кухні. Яблучний пиріг з рум’яною золотистою скоринкою та соковитою яблучною начинкою – це десерт поза часом, який викликає почуття тепла, затишку та ностальгії. Незалежно від того, чи ласуємо ми ним затишним домашнім вечором, чи подаємо на святкове застілля, яблучний пиріг посідає особливе місце в наших серцях, – пише Агротер.
Інгредієнти:
4 шт. яйця
100 г цукру
10 г ванільного цукру
150 мл молока
50 г вершкового масла + для змащування
0,5 ч. л. солі
250 г борошна
10 г розпушувача
кориця до смаку
сухарі для присипки
Спосіб приготування:
Розігріти духовку до 180-190 °С. Яблука почистити, нарізати тоненькими пластинками, збризкати лимонним соком, щоб не потемніли. Додати корицю.
Розтопити 50 г вершкового масла. У мисці злегка збити яйця з цукром, додати ванільний цукор, молоко, розтоплене масло, сіль.
Змішати борошно з розпушувачем. Додати борошно у яєчно-молочну суміш, ретельно вимішати.
Рідке тісто вилити у яблука, перемішати, щоб кожна пластинка вкрилася тістом.
Форму змастити маслом і присипати сухарями. Яблука в рідкому тісті перекласти у форму. Поставити у духовку. Випікати 40 хв. за температури 180-190 °С.
Обговорення