Новорічний стіл без оселедця під шубою — все одно що будинок без ялинки. Додавши лише кілька незвичайних інгредієнтів, ти здивуєш гостей та порадуєш їхній гастрономічний смак. Зберігай покроковий рецепт від газети Місто, і святкуй Новий 2022 яскраво та смачно.
Інгредієнти:
400 г оселедця слабосоленого
3-4 середні картоплини
1 цибуля ріпчаста
2 моркви
2 буряки
4 шт курячих яєць
1 банка ікри мойви
200 г твердого сиру
сіль — за смаком
8 ст.л. майонезу
ікра червона — для прикрашання
Приготування:
Відвари овочі та яйця, остуди. Цибулю наріж дрібними кубиками і замаринуй у суміші винного оцту (можна яблучного), щіпці солі та цукру.
Оселедець наріж маленькими кубиками — це перший шар.
Поверх оселедця натри на великій тертці картоплю. Змасти майонезом.
Виклади замариновану цибулю, а на неї натри на тертці моркву. Змасти шар майонезом.
Тепер виклади шаром ікру мойви. Оскільки вона буде у соусі, цей шар не промазуй майонезом.
Потім на дрібній тертці натри сир, а поверх сиру на великій тертці буряк. Змасти майонезом.
Відокрем в яйцях білок від жовтка і спочатку натри на дрібній тертці білок, а поверх нього жовток.
Прикрась готовий салат червоною ікрою.
Обговорення