• Останні
  • У тренді

Найкращий рецепт бограч-гуляшу

03.10.2019
Під завалами у Тернополі є діти, – Сергій Надал

Під завалами у Тернополі є діти, – Сергій Надал

20.11.2025
Власники транспортних засобів, які постраждали від атаки, можуть безкоштовно відновити втрачені документи

Власники транспортних засобів, які постраждали від атаки, можуть безкоштовно відновити втрачені документи

20.11.2025
Тернополяни несуть квіти й іграшки до зруйнованого обстрілом РФ будинку

Тернополяни несуть квіти й іграшки до зруйнованого обстрілом РФ будинку

20.11.2025
Тернопіль після ворожої атаки: Станом на 10:00 20 листопада – 26 загиблих, 93 поранені

Тернопіль після ворожої атаки: Станом на 10:00 20 листопада – 26 загиблих, 93 поранені

20.11.2025
Мешканці ще трьох будинків у Тернополі зможуть перейти на індивідуальне опалення

Відновлення теплa у Тернополі зaтримується: п’ять будинків тa дитсaдок без опaлення через ворожу aтaку

20.11.2025
СБУ розпочaлa кримінaльне провaдження зa фaктом мaсовaного обстрілу Тернополя

СБУ розпочaлa кримінaльне провaдження зa фaктом мaсовaного обстрілу Тернополя

20.11.2025
Муніципальні інспектори виявили продаж алкоголю неповнолітнім у Тернополі

Муніципальні інспектори виявили продаж алкоголю неповнолітнім у Тернополі

20.11.2025
Олена Шуляк

Олена Шуляк: Держава виплатить 6,5 тис. грн для тих, хто цього найбільше потребує

19.11.2025
діти різного віку

Унаслідок атаки по Тернополю госпіталізували 16 дітей віком від трьох місяців до 18 років

19.11.2025
Степан Гіга

До лікарні у важкому стані потрапив народний артист України Степан Гіга

19.11.2025
20 листопада

20 листопада на Тернопільщині майже не буде електрики

19.11.2025
львівський хор «Гомін»

Львівський хор «Гомін» передає кошти постраждалим після трагедії у Тернополі

19.11.2025
Четвер, 20 Листопада, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Найкращий рецепт бограч-гуляшу

Опубліковано Арсен Верховій
03.10.2019

Варити бограч слід 4-6 годин, що б м’ясо стало ніжним. Червона та біла паприка дає аромат та смак. Бограч має неперевершений аромат та різні види м’яса.

Важливо витримати баланс: солодке, гостре, пікнатне, солоне.  Не має бути масний, але має мати м’ясо та поєднання смаків.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Надал Тернопіль атака

Сергій Надал: Тернопіль пережив наймасштабнішу атаку від початку війни. Працюють гарячі лінії для постраждалих

19.11.2025
чанахі

Рецепт пісних чанахі з квасолею і сушеними грибами

18.11.2025

Рецепт бограчу передбачає склад певних продуктів. Але пам’ятайте, що історично це страва пастухів, котрі переїжджали з місця на місце. А пастухи, які шли на довго – брали ті градієнти які не псувались.

Склад продуктів, для приготування бограч – гуляшу:

копчене сало – 150 грам, м’ясо– 3 кг, але різних видів (порізані на шматки ребра, шия, м’якоть), картопля – 1 кг, цибуля – 2 шт, морква – 2 шт, перець болгарський – 2 шт, часник – 2 – 3 зубчики, перець чорний, молотий – ¼ чайної ложки, лавровий лист – 2 шт, зелень петрушки свіжа – 50 грам, паприка – 2 столові ложки, ну й на любителя 1 стручок гіркого перцю, що б бограч – гуляш був справжній.

Справжній бограч – гуляш варять у казані. То ж беремо казан, розігріваємо його на вогні. Нарізаємо копчене сало на кубики та смажимо, до золотистого кольору. Потім вибираємо його з казану, традиційно це роблять дерев’яною ложкою, та викладаємо на окрему тарілку.

За час смаження сала, дрібно нарізаємо цибулю, додаємо її до жиру в казані, смажимо, додаємо трохи води, що б понизити температуру та додаємо червоний перець, мішаємо та поступово кидаємо сюди порізане м’ясо (кубики розміром 3 см).

Все добре помішуємо, через декілька хвилин додаємо води, але небагато, так, що б м’ясо не варилось, а тушкувалось, додаємо солі, чорного перцю та лавровий лист. Часник не подрібнюємо, а нарізаємо та додаємо у страву в кінці. Це саме те, що треба, збережеться його аромат та смак.

Далі доводимо об’єм води таким чином, що б м’ясо могло зваритись. Води в казанку має бути небагато. Пам’ятайте, це гуляш, а не суп.

бограч гуляшВ останні пів години приготування бограчу, його варять на залишковому теплі вогню, сам казанок можна підняти трохи вище, або нижче. Даємо трохи настоятись. Тут Ви отримаєте 6 – 8 порцій.

Закарпатська кухня має свої правила та секрети доброго бограчу, які слід знати:

  • Дана страва відмінно зберігається, настоюється та стає ще смачнішим
  • Пам’ятайте, що традиційно, бограч подають з палинькою
  • Якщо бограч не гострий то це не бограч, але Ви завжди можете додати гостроти, додаючи ерош пішту
  • Не шкодуйте м’яса, його в бограч гуляші має бути багато.
Читайте нас в Google News
Теги: бoграчмісторецепт
Share29ShareSend

Пов'язані публікації

Пісний капусняк

Як готували капусняк наші бабусі: традиційний пісний рецепт

15.11.2025
борщ з грибами

Пісний борщ з лісовими грибами

10.11.2025
Завантажити ще
Ух радіо Ух радіо Ух радіо
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля різдвяне Опілля різдвяне Опілля різдвяне
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Український Червоний Хрест на Тернопільщині прозвітував за 5 років роботи 19.11.2025
  • Тернопіль пережив наймасштабнішу атаку від початку війни 19.11.2025
  • Тернопільські митники знову провели корпоративний День донора 18.11.2025
  • У INSHOES Чорна п’ятниця стартує на тиждень раніше 18.11.2025
  • Тернопільські митники провели відкриту лекцію для студентів ЗУНУ 18.11.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua




  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.