• Останні
  • У тренді

Найкращий рецепт бограч-гуляшу

03.10.2019
Гарт

На Тернопільщині відбувся благодійний фестиваль “Гарт”

05.10.2025
Наталія Киричук

Учителька з Тернополя Наталія Киричук отримала звання «Заслужений вчитель України»

05.10.2025
Image

Що робити при повторних інфекціях — особливості антибіотикотерапії

05.10.2025
професійне свято відзначають освітяни

У Тернопільській обласній раді з професійним святом привітали освітян

05.10.2025
Степан Барна отримав відзнаку

Герої серед нас: командир роти «Барні» Степан Барна отримав від Міністерства оборони пістолет Glock-17

05.10.2025
завершується каденція ректора

У ТНМУ готуються до виборів ректора: відомі ймовірні кандидати

05.10.2025
виявили пошкоджений безпілотник

У Шумську на Тернопільщині знайшли безпілотник «Шахед» із нерозірваним снарядом

05.10.2025
відключатимуть подачу холодної води

У Тернополі тимчасово призупинять подачу води

05.10.2025
Домедична допомога: серцево-легенева реанімація

У Тернополі проведуть навчання з серцево-легеневої реанімації

05.10.2025
Нa сaйті міської рaди зібрaні історії полеглих Героїв громaди

Нa сaйті міської рaди зібрaні історії полеглих Героїв громaди

04.10.2025
У влaсність територіaльної громaди нa Чортківщині передaли тік з прилеглими спорудaми вaртістю понaд 4, 3  млн грн

У влaсність територіaльної громaди нa Чортківщині передaли тік з прилеглими спорудaми вaртістю понaд 4, 3  млн грн

04.10.2025
Відомa синоптикиня Нaтaлкa Діденко презентує свою першу книжку  у Тернополі

Відомa синоптикиня Нaтaлкa Діденко презентує свою першу книжку у Тернополі

04.10.2025
Понеділок, 6 Жовтня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Найкращий рецепт бограч-гуляшу

Опубліковано Арсен Верховій
03.10.2019

Варити бограч слід 4-6 годин, що б м’ясо стало ніжним. Червона та біла паприка дає аромат та смак. Бограч має неперевершений аромат та різні види м’яса.

Важливо витримати баланс: солодке, гостре, пікнатне, солоне.  Не має бути масний, але має мати м’ясо та поєднання смаків.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

овочеве рагу

Простий рецепт найсмачнішого овочевого рагу

02.10.2025
Секрет ідеальних дерунів з грибами: рецепт, який зводить з розуму

Секрет ідеальних дерунів з грибами: рецепт, який зводить з розуму

29.09.2025

Рецепт бограчу передбачає склад певних продуктів. Але пам’ятайте, що історично це страва пастухів, котрі переїжджали з місця на місце. А пастухи, які шли на довго – брали ті градієнти які не псувались.

Склад продуктів, для приготування бограч – гуляшу:

копчене сало – 150 грам, м’ясо– 3 кг, але різних видів (порізані на шматки ребра, шия, м’якоть), картопля – 1 кг, цибуля – 2 шт, морква – 2 шт, перець болгарський – 2 шт, часник – 2 – 3 зубчики, перець чорний, молотий – ¼ чайної ложки, лавровий лист – 2 шт, зелень петрушки свіжа – 50 грам, паприка – 2 столові ложки, ну й на любителя 1 стручок гіркого перцю, що б бограч – гуляш був справжній.

Справжній бограч – гуляш варять у казані. То ж беремо казан, розігріваємо його на вогні. Нарізаємо копчене сало на кубики та смажимо, до золотистого кольору. Потім вибираємо його з казану, традиційно це роблять дерев’яною ложкою, та викладаємо на окрему тарілку.

За час смаження сала, дрібно нарізаємо цибулю, додаємо її до жиру в казані, смажимо, додаємо трохи води, що б понизити температуру та додаємо червоний перець, мішаємо та поступово кидаємо сюди порізане м’ясо (кубики розміром 3 см).

Все добре помішуємо, через декілька хвилин додаємо води, але небагато, так, що б м’ясо не варилось, а тушкувалось, додаємо солі, чорного перцю та лавровий лист. Часник не подрібнюємо, а нарізаємо та додаємо у страву в кінці. Це саме те, що треба, збережеться його аромат та смак.

Далі доводимо об’єм води таким чином, що б м’ясо могло зваритись. Води в казанку має бути небагато. Пам’ятайте, це гуляш, а не суп.

бограч гуляшВ останні пів години приготування бограчу, його варять на залишковому теплі вогню, сам казанок можна підняти трохи вище, або нижче. Даємо трохи настоятись. Тут Ви отримаєте 6 – 8 порцій.

Закарпатська кухня має свої правила та секрети доброго бограчу, які слід знати:

  • Дана страва відмінно зберігається, настоюється та стає ще смачнішим
  • Пам’ятайте, що традиційно, бограч подають з палинькою
  • Якщо бограч не гострий то це не бограч, але Ви завжди можете додати гостроти, додаючи ерош пішту
  • Не шкодуйте м’яса, його в бограч гуляші має бути багато.
Читайте нас в Google News
Теги: бoграчмісторецепт
Share29ShareSend

Пов'язані публікації

рецептом пісних голубців

Пісні голубці з гречкою та грибами

26.09.2025
цвітна капуста

Запечена цвітна капуста з пармезаном

24.09.2025
Завантажити ще
Ух радіо Ух радіо Ух радіо
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Життя віддане за наше мирне небо 05.10.2025
  • Тернопільський захисник Степан Барна отримав високу відзнаку МОУ 05.10.2025
  • 105 окрема бригада територіальної оборони ЗСУ нищить ворога 05.10.2025
  • Тернопільська співачка Таня Доля презентувала нову пісню 05.10.2025
  • У Шумську впав шахед: бойова частина не вибухнула 05.10.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua




  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.