• Останні
  • У тренді

Найкращий рецепт бограч-гуляшу

03.10.2019
Герой мему “Побачим коли” з Тернопільщини служить у ЗСУ

Герой мему “Побачим коли” з Тернопільщини служить у ЗСУ

20.08.2025
Тернопільська ОВА розподілила соціальну допомогу: 2248 громадян отримали підтримку

Тернопільська ОВА розподілила соціальну допомогу: 2248 громадян отримали підтримку

20.08.2025
Заступник тернопільського прокурора Олександр Божко отримав нову посаду на тлі скандалу

Заступник тернопільського прокурора Олександр Божко отримав нову посаду на тлі скандалу

20.08.2025
Тисячі прихильників УПЦ прямують до Почаєва

Тисячі прихильників УПЦ прямують до Почаєва

20.08.2025
Тернопільська обласна лікарня передала восьму «швидку» для Нацгвардії

Тернопільська обласна лікарня передала восьму «швидку» для Нацгвардії

20.08.2025
Для передачі показників працює зручний сервіс

Тернопільміськгаз замінює газові лічильники: безкоштовна процедура чи відключення від мережі

20.08.2025
У Тернополі підтримують захисників: пісні, портрети і гостинці для воїнів в лікарні

У Тернополі підтримують захисників: пісні, портрети і гостинці для воїнів в лікарні

20.08.2025
Чи правда, що банківська карта може розмагнітитися під чохлом смартфона

Чи правда, що банківська карта може розмагнітитися під чохлом смартфона

20.08.2025
Сергій Господарик

Помер заступник начальника Тернопільської податкової служби Сергій Господарик

20.08.2025
Гроші

У Кременці забудовник має сплатити громаді 434 тис грн за позовом прокуратури

20.08.2025
графіки відключень газу

21 серпня буде припинено газопостачання частини Тернополя і приміських сіл

20.08.2025
про двох сестер

Історія двох сестер з 68 єгерської бригади

20.08.2025
Четвер, 21 Серпня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Найкращий рецепт бограч-гуляшу

Опубліковано Арсен Верховій
03.10.2019

Варити бограч слід 4-6 годин, що б м’ясо стало ніжним. Червона та біла паприка дає аромат та смак. Бограч має неперевершений аромат та різні види м’яса.

Важливо витримати баланс: солодке, гостре, пікнатне, солоне.  Не має бути масний, але має мати м’ясо та поєднання смаків.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

AD_4nXev9LmQePSp8AaiQvg6wCDgTKIx_yqp4Xb2YXAqv8hIrDNykSlKnuRLKMGzxs-jjMnlJFWG04p-iVqxOlY3LygF6DqZGPcOmRnvV5fpnVynjuuxiI73LjqbxkCaEaDK4_3uqHJSmA?key=tx8YnBeXyU-HZapjt-0Z0Q

Загадковий Дортмунд: чому варто відвідати місто

20.08.2025
салату з куркою та чорносливом

Новий рецепт салату з куркою та чорносливом

19.08.2025

Рецепт бограчу передбачає склад певних продуктів. Але пам’ятайте, що історично це страва пастухів, котрі переїжджали з місця на місце. А пастухи, які шли на довго – брали ті градієнти які не псувались.

Склад продуктів, для приготування бограч – гуляшу:

копчене сало – 150 грам, м’ясо– 3 кг, але різних видів (порізані на шматки ребра, шия, м’якоть), картопля – 1 кг, цибуля – 2 шт, морква – 2 шт, перець болгарський – 2 шт, часник – 2 – 3 зубчики, перець чорний, молотий – ¼ чайної ложки, лавровий лист – 2 шт, зелень петрушки свіжа – 50 грам, паприка – 2 столові ложки, ну й на любителя 1 стручок гіркого перцю, що б бограч – гуляш був справжній.

Справжній бограч – гуляш варять у казані. То ж беремо казан, розігріваємо його на вогні. Нарізаємо копчене сало на кубики та смажимо, до золотистого кольору. Потім вибираємо його з казану, традиційно це роблять дерев’яною ложкою, та викладаємо на окрему тарілку.

За час смаження сала, дрібно нарізаємо цибулю, додаємо її до жиру в казані, смажимо, додаємо трохи води, що б понизити температуру та додаємо червоний перець, мішаємо та поступово кидаємо сюди порізане м’ясо (кубики розміром 3 см).

Все добре помішуємо, через декілька хвилин додаємо води, але небагато, так, що б м’ясо не варилось, а тушкувалось, додаємо солі, чорного перцю та лавровий лист. Часник не подрібнюємо, а нарізаємо та додаємо у страву в кінці. Це саме те, що треба, збережеться його аромат та смак.

Далі доводимо об’єм води таким чином, що б м’ясо могло зваритись. Води в казанку має бути небагато. Пам’ятайте, це гуляш, а не суп.

бограч гуляшВ останні пів години приготування бограчу, його варять на залишковому теплі вогню, сам казанок можна підняти трохи вище, або нижче. Даємо трохи настоятись. Тут Ви отримаєте 6 – 8 порцій.

Закарпатська кухня має свої правила та секрети доброго бограчу, які слід знати:

  • Дана страва відмінно зберігається, настоюється та стає ще смачнішим
  • Пам’ятайте, що традиційно, бограч подають з палинькою
  • Якщо бограч не гострий то це не бограч, але Ви завжди можете додати гостроти, додаючи ерош пішту
  • Не шкодуйте м’яса, його в бограч гуляші має бути багато.
Читайте нас в Google News
Теги: бoграчмісторецепт
Share29ShareSend

Пов'язані публікації

Медовий торт

Рецепт медового торта з фісташками, вишнею та лимонним кремом

17.08.2025
Цього року День міста святкуємо по-особливому – ділилися тим, що рятує життя, – Ольга Коновал

Цього року День міста святкуємо по-особливому – ділилися тим, що рятує життя, – Ольга Коновал

15.08.2025
Завантажити ще
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.