Маринувати опеньки можна легко і швидко. Ці гриби прикрасять як святковий стіл, так і вечерю в родинному колі.
Для маринування краще обрати невеличкі опеньки однакового розміру. Смак грибів залежить того, який рецепт маринаду ви оберете.
Інгредієнти:
Опеньки – 2 кг
Маринад:
Вода – 900 г
Оцет – 100 г
Сіль – 4 ч. ложки
Цукор – 2 ст. ложки
Перець духмяний – 4-6 горошин
Перець чорний – 8-10 горошин
Гвоздика – 3-4 суцвіття
Лавровий листок – 2 шт.
Зерна гірчиці – 1 ст. ложка
Приготувати маринад: у воді розвести сіль, цукор і приправи, закип’ятити, наприкінці додати оцет. Нагріти, додати гриби, проварити 10-15 хв.
Розлити по стерилізованих банках і закрити. Можна закрити звичайними кришками та зберігати гриби в холодильнику.