• Останні
  • У тренді

Клаб-сендвіч, сальса і салат Коул Слоу. Рецепти страв від Клопотенка, які можна приготувати без електрики

26.11.2022
Пісня, яка спонукає до роздумів: тернопільський гурт MAZEPA випустив нову прем’єру «Con Anima»

Пісня, яка спонукає до роздумів: тернопільський гурт MAZEPA випустив нову прем’єру «Con Anima»

17.09.2025
Герої нашого часу: як тернопільські рятувальники працюють під час війни

Герої нашого часу: як тернопільські рятувальники працюють під час війни

17.09.2025
У Тернополі триває фотоконкурс до Дня вчителя

У Тернополі триває фотоконкурс до Дня вчителя

17.09.2025
ЧОМУ ЗНИКЛА ГРАФА НАЦІОНАЛЬНОСТІ?

ЧОМУ ЗНИКЛА ГРАФА НАЦІОНАЛЬНОСТІ?

17.09.2025
У Збаражі на Тернопільщині відбувся забіг пам’яті Героїв України

У Збаражі на Тернопільщині відбувся забіг пам’яті Героїв України

17.09.2025

У Тернополі стартує Тиждень моди на читання

17.09.2025
Плануєте везти в Україну новенький айфон?

Плануєте везти в Україну новенький айфон?

17.09.2025

Екстрадoванoгo з Пoльщі жителя Тернoпільщини взятo під варту

17.09.2025
Велика погоня у Тернополі: прaцівник ТЦК тa СП, будучи нaпідпитку, тікав від поліції

Велика погоня у Тернополі: прaцівник ТЦК тa СП, будучи нaпідпитку, тікав від поліції

17.09.2025
Віктору Гурняку

На Тернопільщині відбудеться фестиваль пам’яті Героя України Віктора Гурняка

17.09.2025
“Інвестор заходить, ми “розчищаємо” дорогу”: у Тернополі презентували інвестиційний паспорт області

“Інвестор заходить, ми “розчищаємо” дорогу”: у Тернополі презентували інвестиційний паспорт області

17.09.2025
Микола Гринчук

Від футбольного хулігана до командира роти «Сафарі»: історія Миколи Гринчука з Тернополя

17.09.2025
Середа, 17 Вересня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Клаб-сендвіч, сальса і салат Коул Слоу. Рецепти страв від Клопотенка, які можна приготувати без електрики

Опубліковано Газета Місто
26.11.2022

Уряд просить українців заощаджувати електроенергію, щоб наша інфраструктура могла відновитися якнайшвидше. Багато електроенергії витрачають прилади, які допомагають нам готувати їсти. Це не означає, що треба сидіти голодними. Можна знайти альтернативу та готувати без електрики.

Шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептами восьми страв, які можна приготувати, не використовуючи електроприлади.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

американських панкейків

Рецепт американських панкейків

28.09.2024
яворівський пиріг

Рецепт того самого яворівського пирога від Євгена Клопотенка

25.09.2024

Рецепт закуски з сиром фета

Ця закуска готується буквально за одну хвилину. Євген радить робити запаси цього сиру, адже його можна поєднати з десятками різних продуктів, і вийде чудова страва. Ось один із варіантів.

Інгредієнти для закуски з сиром фета:

  • 200 г сиру фета
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • сік ½ лимона
  • перець до смаку

Приготування закуски з сиром фета

У глибоку миску треба викласти сир, додати сік лимона, оливкову олію та потовкти виделкою. За бажанням можна додати перець або інші спеції. Таку закуску можна мастити на хліб або грінки.

Рецепт салату Коул слоу

Назва цього салату може лякати, але в нього входять лише два інгредієнти, які добре знайомі українцям, — капуста та морква. Головний секрет — правильна, рівномірна нарізка овочів та соус зі сметани.

Інгредієнти для салату Коул слоу:

  • 1 велика морква
  • 400 г білокачанної капусти

Для соусу:

  • 50 г сметани не менше 20%
  • 6 г солодкої гірчиці
  • 6-10 г тертого або консервованого хріну
  • сіль та перець до смаку

Насамперед треба підготувати овочі, нарізати їх однаковою соломкою, вона має бути довгою. Овочі покласти в миску та приготувати соус.

Корінь хрону натерти на дрібній тертці, додати сметану та солодку гірчицю (або діжонську), посолити та поперчити. Заправити овочі соусом, добре перемішати та залишити на кілька годин, щоб соус пом’якшив смак капусти.

Рецепт клаб-сендвіча з шинкою та соленими огірками

Головне у клаб-сендівічі — начинка, яку кладуть між кількома скибочками хліба. Вона може бути різноманітною.

Інгредієнти для клаб-сендвіча:

  • 200 г шинки
  • 100 г червоної цибулі
  • 50 г листя салату
  • 6 шматків хліба для тостів
  • 2 солоних огірки
  • 60 г крем-сиру
  • 1 ч. л. гострої гірчиці

Приготування клаб-сендвіча

Шинку треба порізати тонкими шматочками. У посуді змішати крем-сир з гірчицею. Листя салату промити та висушити. Огірок та червону цибулю нарізати тонкими кружечками.

Хліб змастити крем-сиром, викласти листя салату, шинку, цибулю й огірок. Накрити ще одним шматочком хліба, повторити начинку й покласти згори третій шматок хліба. Далі розрізати сендвіч на дві частини — готово.

Рецепт сальси з авокадо

Інгредієнти для сальси з авокадо:

  • 1 середній стиглий авокадо
  • 5 томатів чері
  • 5-10 г перцю чилі
  • ½ середньої червоної цибулі
  • 10 гілочок кінзи
  • 1 лайм (сік)
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • сіль до смаку

Приготування сальси з авокадо

Авокадо почистити та порізати дрібними кубиками, додати сік лайма. Помідори теж нарізати маленькими кубиками, подібними до авокадо. Цибулю, перець чилі та кінзу дрібно порізати й додати до миски з авокадо. Далі посолити й полити оливковою олією, перемішати й подавати до столу.

Рецепт сирної закуски

Інгредієнти для сирної закуски:

Читайте нас в Google News
  • 400 г білого сиру
  • 1-2 ст. л. сметана
  • 50 г мак
  • 50 г кокосової стружки
  • 20 г паприки (молота)
  • 5 г імбиру (корінь)
  • цедра апельсина
  • 20 г родзинок

Приготування сирної закуски

Сир потовкти у мисці, додати сметани, якщо він сухий. Сформувати кульки й викласти на тарілку.

Імбир почистити й дрібно нарізати, цедру апельсина зняти ножем та й так само дрібно порубати. Мак, паприку, кокосову стружку розкладіть по невеликих мисках.

Одну частину сирних кульок треба вмочити в мак, іншу — в кокосову стружку, третю — в паприку, четверту — в суміш імбиру й апельсинової цедри. Усі кульки викласти на тарілку й посипати родзинками.

Фото: сайт Євгена Клопотенка

Рецепт бутерброда з маринованим оселедцем та цибулею

Інгредієнти:

  • 4 житні або гречані булочки
  • 150 г філе слабосолоного оселедця
  • 2 ст. л. винного оцту
  • ½ червоної цибулини
  • 50 мл домашнього майонезу
  • 1 ч. л. діжонська гірчиця в зернах

Приготування бутербродів з маринованим оселедцем та цибулею

Насамперед треба підготувати маринад для оселедця. У глибокій мисці змішати винний оцет та воду. Залишити у цій суміші філе оселедця на 15 хв. Потім промокнути паперовими рушниками й порізати на великі шматки.

Червону цибулю нарізати кільцями. Зробити домашній майонез або взяти магазинний.

Зробити надріз посередині булочок, але не до кінця. У кожну додати майонезний соус, викласти шматочок оселедцю та кільця червоної цибулі. Смачні бутерброди готові!

Рецепт бутербродів з оселедцем та арахісовою пастою

Інгредієнти:

  • 1 багет
  • 4-5 ст. л. арахісової пасти
  • 1 оселедець
  • 2-3 гілочки кропу
  • 3 ст. л. соняшникової олії

Приготування бутербродів

Спершу треба підготувати рибу — розібрати оселедець, якщо ти не використовуєш готові нарізані шматки.

Нарізати рибу невеликими шматочками. Багет треба нарізати під кутом, що бутерброди не були дуже маленькими.

На пательні підсмажити багет з кожної сторони до золотистої скоринки. Намазати тонкий шар арахісової пасти, викласти шматочки оселедця й додати кропу.

Рецепт закуски з лаваша, тунця й водоростей норі

Інгредієнти:

  • 2 лаваші
  • 2 листи водоростей норі
  • 200 г крем-сиру
  • 2 огірки
  • 1 банка тунця  (80 г)
  • Приготування закуски

Огірки нарізати поздовжніми смужками. Лаваші нарізати однаковими розмірами з листками норі. Скропити норі невеликою кількістю води, щоб вони стали еластичними та добре загорталися. Покласти їх на лаваш та змастити тонким шаром крем-сиру.

Далі викласти огірок та тунець. Звернути лаваш у рол, підсмажити на грилі або пательні. Краще подавати закуску ще теплою.

Джерело: Вікна
Теги: рецепти Клопотенка
Share15ShareSend

Пов'язані публікації

желе

Рецепт желе з кавуна на шкірці

28.08.2024
сирні кекси

Рецепт ніжних сирних кексів

27.08.2024
Завантажити ще
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Бійці 37-ї бригади морської піхоти отримали FPV-дрони True Flex від Тернополя 17.09.2025
  • «Бульбаш» — платформа пам’яті та відповідальності 17.09.2025
  • Як таксист з Тернополя став бойовим медиком на фронті 17.09.2025
  • У війську розповіли про нові можливості Контракту 18-24 17.09.2025
  • Товарообіг Тернопільщини перевищив 1,2 млрд доларів США 17.09.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.