• Останні
  • У тренді

Клаб-сендвіч, сальса і салат Коул Слоу. Рецепти страв від Клопотенка, які можна приготувати без електрики

26.11.2022
Підвели підсумки і визначили рейтинг спроможності 55 громадТернопільщини за січень–червень 2025 року

Тернопільська ОВА оприлюднила рейтинг спроможності 55 громад за перше півріччя 2025 року

05.07.2025
Ігор Гайдук

Апеляційна палата ВАКС почала розглядати справу колишнього заступника голови Тернопільської ОДА

05.07.2025
У ДАТО стартував масштабний проєкт оцифрування документів

У ДАТО стартував масштабний проєкт оцифрування документів

05.07.2025
АМКУ оштрафував Тернопільводоканал

КП «Тернопільводоканал» святкує 76-ту річницю з дня заснування

05.07.2025
курячий супчик з галушками

Курячий супчик з галушками

05.07.2025
липневе підживлення

Чим підживити буряк та моркву в липні для якісного врожаю

05.07.2025
Петро Михальчук

На 87-му році життя відійшов знаний педагог і науковець з Тернопільщини Петро Михальчук

05.07.2025
Дністровський каньйон

Науковці виявили рідкісні рослини і скам’янілості біля Джурина та Нічлави

05.07.2025
Василем Дацишиним

У Залозецькій громаді на Тернопіллі прощаються з Василем Дацишиним, якого вважали зниклим безвісти

05.07.2025
2025

У Тернополі 2286 вiйськовослужбовцiв отримали допомогу на спорядження, – Сергій Надал

05.07.2025
Олександр Парацій

Секретаря Зборівської міськради звинуватили у вимаганні «відкатів» від ветеранів

05.07.2025
Тернопільщина туристична: Кременець — місто, яке вміє дивувати

Тернопільщина туристична: Кременець — місто, яке вміє дивувати

05.07.2025
Неділя, 6 Липня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Клаб-сендвіч, сальса і салат Коул Слоу. Рецепти страв від Клопотенка, які можна приготувати без електрики

Опубліковано Газета Місто
26.11.2022

Уряд просить українців заощаджувати електроенергію, щоб наша інфраструктура могла відновитися якнайшвидше. Багато електроенергії витрачають прилади, які допомагають нам готувати їсти. Це не означає, що треба сидіти голодними. Можна знайти альтернативу та готувати без електрики.

Шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептами восьми страв, які можна приготувати, не використовуючи електроприлади.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

американських панкейків

Рецепт американських панкейків

28.09.2024
яворівський пиріг

Рецепт того самого яворівського пирога від Євгена Клопотенка

25.09.2024

Рецепт закуски з сиром фета

Ця закуска готується буквально за одну хвилину. Євген радить робити запаси цього сиру, адже його можна поєднати з десятками різних продуктів, і вийде чудова страва. Ось один із варіантів.

Інгредієнти для закуски з сиром фета:

  • 200 г сиру фета
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • сік ½ лимона
  • перець до смаку

Приготування закуски з сиром фета

У глибоку миску треба викласти сир, додати сік лимона, оливкову олію та потовкти виделкою. За бажанням можна додати перець або інші спеції. Таку закуску можна мастити на хліб або грінки.

Рецепт салату Коул слоу

Назва цього салату може лякати, але в нього входять лише два інгредієнти, які добре знайомі українцям, — капуста та морква. Головний секрет — правильна, рівномірна нарізка овочів та соус зі сметани.

Інгредієнти для салату Коул слоу:

  • 1 велика морква
  • 400 г білокачанної капусти

Для соусу:

  • 50 г сметани не менше 20%
  • 6 г солодкої гірчиці
  • 6-10 г тертого або консервованого хріну
  • сіль та перець до смаку

Насамперед треба підготувати овочі, нарізати їх однаковою соломкою, вона має бути довгою. Овочі покласти в миску та приготувати соус.

Корінь хрону натерти на дрібній тертці, додати сметану та солодку гірчицю (або діжонську), посолити та поперчити. Заправити овочі соусом, добре перемішати та залишити на кілька годин, щоб соус пом’якшив смак капусти.

Рецепт клаб-сендвіча з шинкою та соленими огірками

Головне у клаб-сендівічі — начинка, яку кладуть між кількома скибочками хліба. Вона може бути різноманітною.

Інгредієнти для клаб-сендвіча:

  • 200 г шинки
  • 100 г червоної цибулі
  • 50 г листя салату
  • 6 шматків хліба для тостів
  • 2 солоних огірки
  • 60 г крем-сиру
  • 1 ч. л. гострої гірчиці

Приготування клаб-сендвіча

Шинку треба порізати тонкими шматочками. У посуді змішати крем-сир з гірчицею. Листя салату промити та висушити. Огірок та червону цибулю нарізати тонкими кружечками.

Хліб змастити крем-сиром, викласти листя салату, шинку, цибулю й огірок. Накрити ще одним шматочком хліба, повторити начинку й покласти згори третій шматок хліба. Далі розрізати сендвіч на дві частини — готово.

Рецепт сальси з авокадо

Інгредієнти для сальси з авокадо:

  • 1 середній стиглий авокадо
  • 5 томатів чері
  • 5-10 г перцю чилі
  • ½ середньої червоної цибулі
  • 10 гілочок кінзи
  • 1 лайм (сік)
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • сіль до смаку

Приготування сальси з авокадо

Авокадо почистити та порізати дрібними кубиками, додати сік лайма. Помідори теж нарізати маленькими кубиками, подібними до авокадо. Цибулю, перець чилі та кінзу дрібно порізати й додати до миски з авокадо. Далі посолити й полити оливковою олією, перемішати й подавати до столу.

Рецепт сирної закуски

Інгредієнти для сирної закуски:

Читайте нас в Google News
  • 400 г білого сиру
  • 1-2 ст. л. сметана
  • 50 г мак
  • 50 г кокосової стружки
  • 20 г паприки (молота)
  • 5 г імбиру (корінь)
  • цедра апельсина
  • 20 г родзинок

Приготування сирної закуски

Сир потовкти у мисці, додати сметани, якщо він сухий. Сформувати кульки й викласти на тарілку.

Імбир почистити й дрібно нарізати, цедру апельсина зняти ножем та й так само дрібно порубати. Мак, паприку, кокосову стружку розкладіть по невеликих мисках.

Одну частину сирних кульок треба вмочити в мак, іншу — в кокосову стружку, третю — в паприку, четверту — в суміш імбиру й апельсинової цедри. Усі кульки викласти на тарілку й посипати родзинками.

Фото: сайт Євгена Клопотенка

Рецепт бутерброда з маринованим оселедцем та цибулею

Інгредієнти:

  • 4 житні або гречані булочки
  • 150 г філе слабосолоного оселедця
  • 2 ст. л. винного оцту
  • ½ червоної цибулини
  • 50 мл домашнього майонезу
  • 1 ч. л. діжонська гірчиця в зернах

Приготування бутербродів з маринованим оселедцем та цибулею

Насамперед треба підготувати маринад для оселедця. У глибокій мисці змішати винний оцет та воду. Залишити у цій суміші філе оселедця на 15 хв. Потім промокнути паперовими рушниками й порізати на великі шматки.

Червону цибулю нарізати кільцями. Зробити домашній майонез або взяти магазинний.

Зробити надріз посередині булочок, але не до кінця. У кожну додати майонезний соус, викласти шматочок оселедцю та кільця червоної цибулі. Смачні бутерброди готові!

Рецепт бутербродів з оселедцем та арахісовою пастою

Інгредієнти:

  • 1 багет
  • 4-5 ст. л. арахісової пасти
  • 1 оселедець
  • 2-3 гілочки кропу
  • 3 ст. л. соняшникової олії

Приготування бутербродів

Спершу треба підготувати рибу — розібрати оселедець, якщо ти не використовуєш готові нарізані шматки.

Нарізати рибу невеликими шматочками. Багет треба нарізати під кутом, що бутерброди не були дуже маленькими.

На пательні підсмажити багет з кожної сторони до золотистої скоринки. Намазати тонкий шар арахісової пасти, викласти шматочки оселедця й додати кропу.

Рецепт закуски з лаваша, тунця й водоростей норі

Інгредієнти:

  • 2 лаваші
  • 2 листи водоростей норі
  • 200 г крем-сиру
  • 2 огірки
  • 1 банка тунця  (80 г)
  • Приготування закуски

Огірки нарізати поздовжніми смужками. Лаваші нарізати однаковими розмірами з листками норі. Скропити норі невеликою кількістю води, щоб вони стали еластичними та добре загорталися. Покласти їх на лаваш та змастити тонким шаром крем-сиру.

Далі викласти огірок та тунець. Звернути лаваш у рол, підсмажити на грилі або пательні. Краще подавати закуску ще теплою.

Джерело: Вікна
Теги: рецепти Клопотенка
Share14ShareSend

Пов'язані публікації

желе

Рецепт желе з кавуна на шкірці

28.08.2024
сирні кекси

Рецепт ніжних сирних кексів

27.08.2024
Завантажити ще
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • На Тернопільщину з ворожого полону повернулися двоє захисників 05.07.2025
  • На війні загинув захисник Руслан Цимбалістий з Тернопільщини 05.07.2025
  • Кандидат історичних наук Володимир Хорват Брославський на фронті 05.07.2025
  • Відійшов у засвіти викладач ТНПУ Петро Михальчук 05.07.2025
  • Тернопільська випускниця Юлія Наконечна склала НМТ на 200 балів 05.07.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.