• Останні
  • У тренді
Грибна юшка з картопляними галушками: просто і смачно

Грибна юшка з картопляними галушками: просто і смачно

02.10.2022
Cafe-Bar 67

У центрі Афін вже 13 років працює українське бістро уродженки з Тернопільщини

07.09.2025
Позицiя Мiноборони щодо зaконопроєктiв, якi викликaли суспiльний резонaнс

Позицiя Мiноборони щодо зaконопроєктiв, якi викликaли суспiльний резонaнс

07.09.2025
Льодового палацу

Недобудований льодовий манеж у Тернополі залишився без інвестора

07.09.2025
У центрі Тернополя відновили фасад історичної будівлі після незаконного встановлення дверей

У центрі Тернополя відновили фасад історичної будівлі після незаконного встановлення дверей

06.09.2025
Разом на фронті та по життю: вони родом із Вінниччини та Тернопільщини, але разом воюють на Донбасі

Разом на фронті та по життю: вони родом із Вінниччини та Тернопільщини, але разом воюють на Донбасі

06.09.2025
Кожен постріл – менше ворогів: історія гармаша Бодька з тернопільської артилерійської бригади

Кожен постріл – менше ворогів: історія гармаша Бодька з тернопільської артилерійської бригади

06.09.2025
Іван Вуїв

В автокатсрофі загинуло подружжя лікарів з Борщева

06.09.2025
Тернопільський національний педагогічний університет запрошує на навчання за новими освітніми програмами

Випускники ТНПУ ім. Володимира Гнатюка можуть отримати одноразову грошову допомогу: деталі та умови

06.09.2025
Асфальт в крові:  У Тернополі на Микулинецькій загинув у ДТП мотоцикліст

Асфальт в крові: У Тернополі на Микулинецькій загинув у ДТП мотоцикліст

06.09.2025
домашній кетчуп

Як приготувати домашній кетчуп з яблуками на зиму

06.09.2025
опорна шкільна кухня

На Тернопільщині відкрили першу шкільну опорну кухню

06.09.2025
відкрили мурал

Молоді художники створили мурал Івану Франку в Чорткові

06.09.2025
Неділя, 7 Вересня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Грибна юшка з картопляними галушками: просто і смачно

Опубліковано Газета Місто
02.10.2022

Смаки української кухні формуються з простих і доступних інгредієнтів. Смак юшки з білих сушених грибів – саме такий, до нього хочеться повертатись знову і знову.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

домашній кетчуп

Як приготувати домашній кетчуп з яблуками на зиму

06.09.2025
Буряк на зиму

Як смачно і просто заготовляти буряк на зиму

01.09.2025

Для українців, які виросли на півночі та заході країни, гриби є традиційною частиною українського меню. Збирання грибів у лісах, лісосмугах там є елементом “національного змагання”.

І попри велику кількість різновидів, ми цінуємо та визнаємо всім грибам гриб – білий гриб.

Тому і сьогоднішню нашу страву, яка наповнить ваш дім пахощами, ми пропонуємо готувати на основі сушених білих грибів.

Кількість порцій: 4. Час на підготовку: 20 хв. Час на приготування 80 хв. Рецепт без м’яса

Інгредієнти:

  • 130 мл води
  • 12 г грибів сушених білих
  • 300 г картоплі
  • 100 г моркви (або морквина середнього розміру)
  • 120 г цибулі (або дві маленькі цибулини)
  • 110 г кореня петрушки (або один середнього розміру)
  • 30 г вершкового масла
  • 5 г солі
  • чорний перець
  • кмин

Для галушок:

  • 50 г борошна пшеничного
  • 50 г цілозернового борошна
  • яйце
  • кріп свіжий

Можливі додатки:

Червоний перець чилі, часник, сметана

Крок І

Гриби заливаємо холодною водою (беремо близько 50 мл води) на 20 хвилин. Овочі, коріння і половину цибулі чистимо, але не нарізаємо, закладаємо у каструлю та заливаємо холодною водою, варимо бульйон близько 45 хвилин.

Крок ІІ

Гриби, проціджуємо, але воду, у якій вони були, лишаємо, вона нам ще знадобиться. Січемо дрібно-дрібно.

Решту цибулі також подрібнюємо та підсмажуємо разом з грибами на вершковому маслі і добре розігрітій сковорідці. З бульйону виймаємо картоплю та лишаємо її.

Додаємо до юшки підсмажені гриби з цибулею, солимо її, перчимо і додаємо кмину, лишаємо варитися на повільному вогні ще 30 хвилин.

Крок ІІІ

Готуємо галушки. Зварену у бульйоні картоплю розминаємо виделкою, додаємо просіяне борошно, яйце і дрібно посічений кріп. Картопляне тісто має бути м’яким, не забите борошном.

У залежності від структури картоплі, може знадобиться підсипати борошна більше, зважайте на це. На присипаній борошном поверхні розкачуємо тісто в качалочку товщиною до 2-3 см, нарізаємо ножем галушки – шириною близько 5 мм.

Крок ІV

Галушки варимо у добре підсоленому окропі. Як тільки спливуть, лишіть їх покипіти до 1-2 хвилин, викладайте порційно у тарілки.

Читайте нас в Google News

До такої грибної юшки пасують перець чилі, свіжий часник та сметана.

Джерело: bbc.com
Теги: грибна юшкарецептюшка
Share19ShareSend

Пов'язані публікації

малосольні огірки

Швидкі малосольні огірки з сухим маринадом без води

01.09.2025
форшмак

Форшмак з оселедця: класичний та український рецепти

31.08.2025
Завантажити ще
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Випускники ТНПУ можуть отримати одноразову грошову допомогу 07.09.2025
  • Як російські спецслужби вербують українських дітей: попередження для батьків 07.09.2025
  • На фасаді Плебанівської школи відкрили меморіальну дошку захиснику Валерію Штику 07.09.2025
  • Пoзицiя Мiнoбoрoни щoдo зaкoнoпрoєктiв, якi викликaли суспiльний резoнaнс 07.09.2025
  • На фронті загинув захисник Сергій Вишньовський з Тернопільщини 07.09.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.