Літо сприяє тому, аби частіше готувати на природі. І не тільки м’ясо. Овочі теж виходять дуже смачними. Ми даємо базовий набір, але можна брати усі, які смакують. Наприклад, кукурудзу, фенхель, моркву, спаржу, порей (картоплю варто відварити) тощо. Готувати такі овочі можна й на електричному грилі.
Пропонуємо спробувати три маринади для овочів на грилі.
Інгредієнти:
- помідори звичайні або чері 2-6 шт.
- болгарський перець 2 шт.
- баклажан 1 шт.
- кабачок 1 шт.
- цибуля 1 шт.
- печериці 200 г
Маринад з часнику та соєвого соусу
- орегано сухий 1 ч.л.
- майоран сухий за смаком
- тим’ян 1 ч.л.
- розмарин за смаком та бажанням
- перець червоний мелений 1 ч.л.
- перець чорний мелений 1 ч.л.
- соєвий соус 1 ст.л.
- оливкова олія 4 ст. л.
- часник 5 зубчиків
Маринад з бальзамічним оцтом
- бальзамічний оцет 2 ст.л.
- вода 50 мл
- оливкова або рафінована олія 100 мл
- сухий базилік 1 ч.л.
- часниковий порошок 1 ч.л.
- цукор, сіль по 0,5 ч.л.
Маринад з медом та гірчицю
- мед 50 мл
- олія 50 мл
- соєвий соус 50 мл
- діжонська гірчиця 2 ст.л.
- сушений базилік або суміш трав 1 ч.л.
- суміш перців за смаком.
Заправка для готових овочів
- часник 2 зубчики
- оливкова олія 2 ст.л.
- лимонний сік 1 ст.л.
Баклажан, цукіні або кабачок, печериці, помідори та болгарський перець помити. Цибулю та часник почистити. Цукіні (кабачок) та баклажани нарізати кільцями завтовшки близько 1 см. Болгарський перець розрізати навпіл, видалити насіння. За бажанням порізати перець на 4 частини. Цибулю нарізати товстими кільцями. У кожному помідорі зробити кілька проколів зубочисткою. Якщо вони великі, то нарізати шрубими кільцями.
У глибокій мисці добре перемішати всі інгредієнти маринаду (того, який найбільше смакує). Залити всі овочі маринадом. Залишити мінімум на годину.
Далі овочі можна викласти на розігрітий гриль або так як є або насадити на дерев’яні шпажки. Шпажки перед тим витримати годину в воді, щоб вони не горіли. Смажити овочі до готовності. Готові овочі полити заправкою.
Обговорення