У наш час більшість людей почали правильно харчуватися, а тому намагаються готувати більшість страв самостійно. У перелік таких страв потрапив домашній сир – моцарела. Спробуйте приготувати цей смачнючий сир й ви будете готувати його постійно.
Інградієнти:
Кефір — 5000 мл.;
Свіжий лимон — 1 шт.;
Сичужний фермент — 10 крапель;
Сіль – 100 грамів.
Покроковий рецепт:
- Налийте кефір у каструлю та додайте лимонний сік.
- Перемішайте суміш за допомогою дерев’яної лопатки.
- Варіть суміш на повільному вогні, постійно помішуючи. Температура приготування сиру повинна складати 36 градусів.
- Після додайте сичужний фермент перемішайте накрийте кришкою та залишіть 20 хвилин у теплому місці.
- Суміш стане густою , тому їх потрібно нарізати квадратиками за допомогою дерев’яної лопатки.
- Нагрійте суміш до 40 градусів та приберіть з плити.
- Знову підіймайте лопаткою суміш та подрібніть ще на менші шматочки. Залишіть суміш у теплі на 15 хвилин.
- Потім потрібно злити сироватку, викласти суміш у каструлю та додати 60 грамів солі.
- До суміші влийте окріп, перемішайте та дерев’яною ложкою починайте розтягувати сир. Слідкуйте, щоб вода була гарячою, щоб краще прогрівався сир .
- Перемішайте сир та сформуйте з нього квадрат, який буде нагадувати плавлений сир.
- Після утвориться пласт, який потрібно скласти у три рази.
- Потім знову потрібно прогріти масу за допомогою окропу, розтягуючи складати у три рази. Таку маніпуляцію слід повторити чотири рази.
- Приготуйте воду з льодом та 45 грамами солі.
- З суміші відщипуйте трохи сиру, скатуйте кульку та відправляйте у крижану воду. Ви отримаєте приблизно 760 грамів сиру.
- Налийте у контейнер розсіл та викладіть туди кульки сиру.