Домашнє вино – ідеальний напій для дружніх чи сімейних посиденьок літніми вечорами на природі або у заміському будиночку. Воно додає певного шарму та атмосферності. Якщо тебе колись пригощали домашнім вином, то ти вже задумувався над тим, аби спробувати і себе у ролі винороба. Насправді, зробити домашнє вино з винограду не так вже важко. Головне – мати хороший врожай винограду та дотримуватися технології. Як же приготувати домашнє вино? Зараз розкажемо!
Домашнє вино: Сорти винограду
Насправді, для виробництва домашнього вина може підійти будь-який сорт винограду. Але краще обирати виноград з високою цукристістю, щоб не довелося додавати зайвий цукор для процесу бродіння.
А тому ми радимо використовувати наступні сорти винограду для домашнього вина: Степняк Платовський Росинка Дружба Регент Сапераві Кристал Фестивальний …
Домашнє вино: інгредієнти
Для приготування домашнього вина тобі знадобиться всього три інгридієнти: ягоди винограду – 10 кг; цукор – 50-200 гр на літр соку; вода – до 500 мл на літр соку (в окремих випадках). Під час приготування домашнього вина краще обходитися без додавання води, адже погіршує смак кінцевого продукту. Воду використовують лише, якщо сік винограду дуже кислий на смак….
Детальніше: https://novy.tv/ua/g-space/layfhaki/2023/09/25/domashnye-vino-z-vinogradu-prostij-reczept-prigotuvannya
Обговорення