Чортківський піцайоло Віталій Колошиць представив Україну на благодійному міжнародному фуд-фестивалі у Брюселі. Там він приготував національні українські, а також інші вишукані страви, які добре смакували гостям заходу.
Про свою участь у фесті mr.pizzaiolo написав у мережі Facebook:
«Bruxelles Food Festival
Я неймовірний щасливий представити Україну разом з @huralevych_vitalik_chef на міжнародному фуд фестивалі і виручені кошти з якого були передані благодійній організації @renaissancedelanation !!!
Дуже достойно представили нашу країну національними стравами.
Приготували та продали близько
600 порцій борщу,
300 порцій дерунів з підливою з лісових грибів,
300 порцій вареників зі сметаною,
300 порцій ребер в сливовому соусі bbq, 200 тарталеток з сирно-яєчною начинкою, 20кг печеної буженини,
100 порцій форшмаку в профітролях
100 вергунів з йогуртовою пудрою!!!
Момент коли бельгієць наминає деруни з борщем і вся борода в сметані і при цьому він прицмакує і щось говорить по-французьки я вважаю захоплюючим.
Сотні слів дякую, сотні слів хвальби смачно, та сотні приємно вражених іноземців від смаку нашої кухні!!!
Неймовірне дякую посольству України в Бельгії та послу Олегу Свириденко. Дякую почесному консулу України в Бельгії @krisbeckers за організацію події. Дякую @renaissancedelanation за збір коштів для благочинності для нашої країни. Дякую волонтерському центру українці в Бельгії за допомогу в приготуванні страв. Дякую всім працівникам посольства за підтримку.
Робимо неймовірні справи бо ми українці!!!
Все буде Україна!!!», – пише mr.pizzaiolo.