Сезон кавунів – у розпалі.
Дієтологи кажуть, що ця ягода є досить корисною для нашого організму.
Проте, вибираючи кавун, слід враховувати ряд факторів, пише “За Збручем”.
Лікарі радять їсти кавунів у сезон якомога більше. Оскільки ці ягоди очищають організм. Найбільш важливо правильно вибрати кавун.
«Загалом кавуни є досить корисні. І нехтувати ними не варто. Оскільки кавуни мають здатність оздоровлювати організм. Плюси кавунів такі: кавун має мало калорій але багато клітковини. Сік кавуна має сечогінну дію, очищає нирки. Вибираючи кавун, треба звернути увагу на такі фактори: кавун має бути середнього розміру, якщо кавун дуже великий, це означає, що він виріс на хімічних речовинах. Якщо є білі плями на кавуні, це означає, що він незрілий», – розповів дієтолог Павло Левків.
Дієтологи радять перевіряти якість кавуна таким способом: частину м’якоті необхідно занурити у склянку з водою, якщо вода набула рожевого кольору, то означає, що кавун «фарбований». Такий кавун не є безпечним.
Обговорення