Капустяник без тіста залишається популярним варіантом легкої та ситної страви, і попит на рецепти капустяника без тіста зростає завдяки простоті приготування. Рецепт опублікували на ZAXID.NET із посиланням на Shuba.
Для страви використовують білоголову капусту, моркву, болгарський перець, цибулю порей, петрушку, кріп, манку, розпушувач, спеції та курячі яйця. Капусту потрібно натерти крупно, перець нарізати кубиками, зелень подрібнити, а порей нарізати кружечками. Моркву ріжуть тонкою соломкою, а цибулю — кубиком.
Список інгредієнтів:
- капуста білоголова — 800 г
- морква — 2 шт.
- перець болгарський червоний — 150 г
- цибуля порей — 2 шт.
- петрушка — 6 гілочок
- кріп — 1 пучок
- манка — 3 ст. л.
- розпушувач — 1/2 ч. л.
- сіль — 1/2 ч. л.
- перець духмяний мелений — 1/2 ч. л.
- сушений кмин — 1/2 ч. л.
- яйця курячі — 3 шт.
На сковороді розігрівають рослинну олію й обсмажують цибулю з морквою до м’якості. Яйця ділять на білки й жовтки. У велику миску додають капусту, обсмажені овочі, болгарський перець, зелень, жовтки, спеції та манку. Масу ретельно вимішують. Окремо збивають білки та акуратно вводять їх у загальну овочеву суміш.
Духовку розігрівають до 170 °C. Форму застилають пергаментом, викладають масу і розрівнюють поверхню. Капустяник випікають 50-60 хвилин до появи рум’яної скоринки. Страва подається після повного або часткового охолодження, залежно від уподобань.

Спробуйте також рецепт пісної тушкованої квашеної капусти з квасолею та грибами.
Рецепт пісної тушкованої квашеної капусти з квасолею та грибами


















