• Останні
  • У тренді
зельц зі свинячих рульок

Домашній зельц зі свинячих рульок: традиційна закуска без зайвого клопоту

01.05.2025
Людмила Марченко

Як Людмила Марченко хотіла у відрядження до Єревана, але суд не дозволив

20.10.2025
попрощалися з Іриною (Ярою) Березій

На Тернопільщині попрощалися з волонтеркою та учасницею бойових дій Ярою Березій

20.10.2025
загибель чотирьох воїнів

Стало відомо про загибель чотирьох воїнів з Тернопільщини

20.10.2025
Бучацька мерія на Тернопільщині має відповісти за незаконно зрубані 16 дерев

Бучацька мерія на Тернопільщині має відповісти за незаконно зрубані 16 дерев

20.10.2025
На Тернопільщині завершився ветеранський чемпіонат з футболу

На Тернопільщині завершився ветеранський чемпіонат з футболу

20.10.2025
Раніше судимий тернополянин знову пішов на злочин: вкрав велосипед

Тернопільський таксист отримав два роки в’язниці за втечу від поліції та опір через розшук ТЦК

20.10.2025
Тернопільський ТЦК мобілізували директора єдиного в Україні заводу хірургічних інструментів

Тернопільський ТЦК мобілізували директора єдиного в Україні заводу хірургічних інструментів

20.10.2025
ТНПУ став переможцем конкурсу інноваційних проєктів у сфері національної безпеки

ТНПУ змагається за перемогу в конкурсі «Народний бренд-2025»

20.10.2025
Нейрохірург Павло Бідзіля

Лікування гриж міжхребцевих дисків у Тернополі

20.10.2025
конфлікт між людьми та чоловіками у камуфляжі

Біля «Оріону» в Тернополі стався конфлікт між продавцями та чоловіками у камуфляжі

19.10.2025
захисник Маріуполя Михайло Діанов

Захисник з Тернополя Михайло Діанов розповів про побратимів, реабілітацію, музику і молодь України

19.10.2025
унікальний експонат

У тернопільському музеї зберігається особиста шафа Степана Бандери та його посмертна маска

19.10.2025
Понеділок, 20 Жовтня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Домашній зельц зі свинячих рульок: традиційна закуска без зайвого клопоту

Опубліковано Вірослава Їжак
01.05.2025

Зельц зі свинячих рульок — це страва, яка зберегла популярність ще з бабусиних часів. Простий набір інгредієнтів, доступне м’ясо та насичений смак — саме те, що робить цю закуску улюбленою на святковому і буденному столі. У класичному варіанті зельц готують із свинячих рульок, які після довгого томління легко відділяються від кісток і створюють ніжну структуру холодної м’ясної страви.

зельц зі свинячих рульок
Фото з мережі.

Інгредієнти:

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

картопляні сирні галушки

Як приготувати найсмачніші картопляні сирні галушки

15.10.2025
відбивні

Простий рецепт найніжніших відбивних

14.10.2025
  • 2 великі або 3 маленькі свинячі рульки
  • 2 цибулини
  • 2–3 зубчики часнику
  • сіль
  • 3 лаврових листки
  • 6 горошин духмяного перцю
  • 6 горошин чорного перцю

Перед приготуванням рульки потрібно ретельно помити, зачистити ножем і замочити у воді на 2 години — це допоможе прибрати зайвий бруд та запах. Після цього воду зливають, заливають рульки чистою водою і доводять до кипіння. Перший бульйон рекомендується злити: так зельц буде чистішим і матиме кращий аромат.

Далі — знову залити рульки свіжою водою (щоб вона покривала м’ясо на 1 см), зняти піну після закипання, додати дві цибулини і столову ложку солі. Варити на повільному вогні 4–4,5 години. Через 3 години варіння — додати лаврове листя, духмяний і чорний перець горошком. М’ясо повинно стати м’яким і легко відділятися від кістки.

Коли рульки готові, їх виймають з бульйону, охолоджують і розбирають руками — відділяють м’ясо, видаляють зайве, а шкуру дрібно нарізають. Потім усе змішують, додають подрібнений часник і кілька ополоників ароматного бульйону. Перемішують і за потреби досолюють.

М’ясну масу викладають у форму, застелену харчовою плівкою (підійде також обрізана пластикова пляшка або форма для холодцю). Зверху прикривають плівкою і залишають у холодильнику на 5–6 годин, поки зельц не застигне.

Читайте також: Та сама домашня ковбаса, яку хочеться знову.

Та сама домашня ковбаса, яку хочеться знову

Читайте нас в Google News
Джерело: Джерело
Теги: домашня кухнязакусказельцм’ясорецептсмачно
Share8ShareSend

Пов'язані публікації

Квасоля

Як приготувати ніжну тушену квасолю

09.10.2025
Справжній смак Карпат: Гуцульський банош з бринзою і шкварками

Справжній смак Карпат: Гуцульський банош з бринзою і шкварками

08.10.2025
Завантажити ще
Ух радіо Ух радіо Ух радіо
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Рецепт смачних дерунів з шапочкою (по-тернопільськи) 20.10.2025
  • Тернополяни Підручний та Лесюк представляють Україну на новому біатлонному фестивалі 20.10.2025
  • Екологи підтримують заміну старих дерев на нові в центрі Тернополя 20.10.2025
  • Захисник з Тернополя Михайло Діанов розповів про дві проблеми в Україні 20.10.2025
  • Інструктор десантної підготовки розповів про стрибки з парашутом в Силах спеціальних операцій 20.10.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua




  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.