• Останні
  • У тренді
зельц зі свинячих рульок

Домашній зельц зі свинячих рульок: традиційна закуска без зайвого клопоту

01.05.2025
новий заступник

У голови ТОДА може з’явитися новий заступник

21.08.2025
врятували п’ятирічного хлопчика

У Тернополі хлопчик після важкої аварії повернувся до життя

21.08.2025
«Турист» із неба і фронту: історія воїна, який не залишив армію

«Турист» із неба і фронту: історія воїна, який не залишив армію

21.08.2025
У Сновидові на Тернопільщині бригада на мотоциклах знищили кавуни на полі

У Сновидові на Тернопільщині бригада на мотоциклах знищили кавуни на полі

21.08.2025
20-річний розвідник із Тернополя хоче повернутися на службу після важкого поранення

20-річний розвідник із Тернополя хоче повернутися на службу після важкого поранення

21.08.2025
Тернопільщина готується до нового навчального року: безпека та комфорт для учнів у пріоритеті

Тернопільщина готується до нового навчального року: безпека та комфорт для учнів у пріоритеті

21.08.2025
Нічна комбінована атака ворога по Україні: є загиблі і поранені серед мирного населення

Удар по Мукачеву: 12 постраждалих, мешканців закликають залишатися вдома

21.08.2025
Гучна ніч у Львові: одна людина загинула, троє поранені, десятки будинків пошкоджено

Гучна ніч у Львові: одна людина загинула, троє поранені, десятки будинків пошкоджено

21.08.2025
Мaсовaний удaр по Укрaїні: росіяни зaстосувaли рaкети “Кинджaл” і Х-59

Нічна комбінована атака ворога по Україні: є загиблі і поранені серед мирного населення

21.08.2025
Жителя Тернопільщини судитимуть за побиття до смерті бабусі

Жителя Тернопільщини судитимуть за побиття до смерті бабусі

21.08.2025
Герой мему “Побачим коли” з Тернопільщини служить у ЗСУ

Герой мему “Побачим коли” з Тернопільщини служить у ЗСУ

20.08.2025
Тернопільська ОВА розподілила соціальну допомогу: 2248 громадян отримали підтримку

Тернопільська ОВА розподілила соціальну допомогу: 2248 громадян отримали підтримку

20.08.2025
Четвер, 21 Серпня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Домашній зельц зі свинячих рульок: традиційна закуска без зайвого клопоту

Опубліковано Вірослава Їжак
01.05.2025

Зельц зі свинячих рульок — це страва, яка зберегла популярність ще з бабусиних часів. Простий набір інгредієнтів, доступне м’ясо та насичений смак — саме те, що робить цю закуску улюбленою на святковому і буденному столі. У класичному варіанті зельц готують із свинячих рульок, які після довгого томління легко відділяються від кісток і створюють ніжну структуру холодної м’ясної страви.

зельц зі свинячих рульок
Фото з мережі.

Інгредієнти:

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

салату з куркою та чорносливом

Новий рецепт салату з куркою та чорносливом

19.08.2025
Медовий торт

Рецепт медового торта з фісташками, вишнею та лимонним кремом

17.08.2025
  • 2 великі або 3 маленькі свинячі рульки
  • 2 цибулини
  • 2–3 зубчики часнику
  • сіль
  • 3 лаврових листки
  • 6 горошин духмяного перцю
  • 6 горошин чорного перцю

Перед приготуванням рульки потрібно ретельно помити, зачистити ножем і замочити у воді на 2 години — це допоможе прибрати зайвий бруд та запах. Після цього воду зливають, заливають рульки чистою водою і доводять до кипіння. Перший бульйон рекомендується злити: так зельц буде чистішим і матиме кращий аромат.

Далі — знову залити рульки свіжою водою (щоб вона покривала м’ясо на 1 см), зняти піну після закипання, додати дві цибулини і столову ложку солі. Варити на повільному вогні 4–4,5 години. Через 3 години варіння — додати лаврове листя, духмяний і чорний перець горошком. М’ясо повинно стати м’яким і легко відділятися від кістки.

Коли рульки готові, їх виймають з бульйону, охолоджують і розбирають руками — відділяють м’ясо, видаляють зайве, а шкуру дрібно нарізають. Потім усе змішують, додають подрібнений часник і кілька ополоників ароматного бульйону. Перемішують і за потреби досолюють.

М’ясну масу викладають у форму, застелену харчовою плівкою (підійде також обрізана пластикова пляшка або форма для холодцю). Зверху прикривають плівкою і залишають у холодильнику на 5–6 годин, поки зельц не застигне.

Читайте також: Та сама домашня ковбаса, яку хочеться знову.

Та сама домашня ковбаса, яку хочеться знову

Читайте нас в Google News
Джерело: Джерело
Теги: домашня кухнязакусказельцм’ясорецептсмачно
Share7ShareSend

Пов'язані публікації

Секрети ідеального маринаду для шашлику

Секрети ідеального маринаду для неперевершеного шашлику

14.08.2025
кабачкових чебуреків

Рецепт кабачкових чебуреків з шинкою та сиром

10.08.2025
Завантажити ще
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Іван із Тернопільщини після початку повномасштабної війни повернувся з-за кордону та вступив до лав Збройних сил 21.08.2025
  • 21 серпня буде припинено газопостачання частини Тернополя і приміських сіл 21.08.2025
  • Тернопільська обласна клінічна лікарня передала чергову допомогу на фронт 21.08.2025
  • Біля Тернополя сьогодні чули гудіння шахеда 21.08.2025
  • Відійшов у вічність захисник з Чортківщини Андрій Ярош 20.08.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.