• Останні
  • У тренді
зельц зі свинячих рульок

Домашній зельц зі свинячих рульок: традиційна закуска без зайвого клопоту

01.05.2025
У Тернополі на базі лікарні швидкої допомоги запрацював Центр ментального здоров’я «Повернення»

У Тернополі на базі лікарні швидкої допомоги запрацював Центр ментального здоров’я «Повернення»

04.12.2025
Молитовний сніданок

Молитва, єдність і пам’ять: у Тернополі відбувся Молитовний сніданок «Молитва сердець за воїнів і народ»

04.12.2025
передав чергову допомогу військовослужбовцям

Сергій Надал передав підрозділу Нацгвардії інтерактивний стіл спеціального призначення

04.12.2025
Тернопільська бригада святкує День Артилерії

Тернопільська 44 артилерійська бригада святкує День Ракетних військ і Артилерії

04.12.2025
5 грудня

Графік відключення світла в Тернополі та області на 5 грудня

04.12.2025
Микола Шевчук

Портрет, що зберігається в Римі: історія поліціянта та художника з Тернополя Миколи Шевчука

04.12.2025
На Тернопільщині ув’язнили бaтька, який розбещувaв мaлолітню доньку

На Тернопільщині ув’язнили бaтька, який розбещувaв мaлолітню доньку

04.12.2025
Валентина Гриняк

Історія Валентини Гриняк, яка зникла безвісти після атаки на Тернoпіль

04.12.2025
Ляльки для дівчаток: як підібрати за віком?

Часті інфекції у дітей: як розпізнати та що робити батькам

04.12.2025
Назарій з позивним "Кардинал"

Герої серед нас: історія Назарія “Кардинала” з Тернопільщини – шлях від податкової до головного сержанта ПТРК

04.12.2025
Віталій Кличко

«Спроба примусити України до миру на умовах ворога – це потурання планам Путіна піти війною на Європу», – Кличко на саміті Європейської партії

04.12.2025
Володимиром Шовкошитним

В Тернополі відбулася унікальна зустріч у «ЛІРІ» з Володимиром Шовкошитним

04.12.2025
П’ятниця, 5 Грудня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Домашній зельц зі свинячих рульок: традиційна закуска без зайвого клопоту

Опубліковано Вірослава Їжак
01.05.2025

Зельц зі свинячих рульок — це страва, яка зберегла популярність ще з бабусиних часів. Простий набір інгредієнтів, доступне м’ясо та насичений смак — саме те, що робить цю закуску улюбленою на святковому і буденному столі. У класичному варіанті зельц готують із свинячих рульок, які після довгого томління легко відділяються від кісток і створюють ніжну структуру холодної м’ясної страви.

зельц зі свинячих рульок
Фото з мережі.

Інгредієнти:

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Капустяник

Простий рецепт капустяника без тіста

28.11.2025
Смажені пиріжки

Покроковий рецепт смажених домашніх пиріжків з горохом

27.11.2025
  • 2 великі або 3 маленькі свинячі рульки
  • 2 цибулини
  • 2–3 зубчики часнику
  • сіль
  • 3 лаврових листки
  • 6 горошин духмяного перцю
  • 6 горошин чорного перцю

Перед приготуванням рульки потрібно ретельно помити, зачистити ножем і замочити у воді на 2 години — це допоможе прибрати зайвий бруд та запах. Після цього воду зливають, заливають рульки чистою водою і доводять до кипіння. Перший бульйон рекомендується злити: так зельц буде чистішим і матиме кращий аромат.

Далі — знову залити рульки свіжою водою (щоб вона покривала м’ясо на 1 см), зняти піну після закипання, додати дві цибулини і столову ложку солі. Варити на повільному вогні 4–4,5 години. Через 3 години варіння — додати лаврове листя, духмяний і чорний перець горошком. М’ясо повинно стати м’яким і легко відділятися від кістки.

Коли рульки готові, їх виймають з бульйону, охолоджують і розбирають руками — відділяють м’ясо, видаляють зайве, а шкуру дрібно нарізають. Потім усе змішують, додають подрібнений часник і кілька ополоників ароматного бульйону. Перемішують і за потреби досолюють.

М’ясну масу викладають у форму, застелену харчовою плівкою (підійде також обрізана пластикова пляшка або форма для холодцю). Зверху прикривають плівкою і залишають у холодильнику на 5–6 годин, поки зельц не застигне.

Читайте також: Та сама домашня ковбаса, яку хочеться знову.

Та сама домашня ковбаса, яку хочеться знову

Читайте нас в Google News
Джерело: Джерело
Теги: домашня кухнязакусказельцм’ясорецептсмачно
Share8ShareSend

Пов'язані публікації

рецепт овочевого плову

Рецепт овочевого плову з гарбузом і квасолею

26.11.2025
50 бойових SECRET BOXів для ГУР: перша партія дронів, зібраних волонтерами та рестораторами, посилять розвідників на Покровському напрямку

50 бойових SECRET BOXів для ГУР: перша партія дронів, зібраних волонтерами та рестораторами, посилять розвідників на Покровському напрямку

26.11.2025
Завантажити ще
Ух радіо Ух радіо Ух радіо
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля різдвяне Опілля різдвяне Опілля різдвяне
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Серед породіль Тернопільського обласного перинатального центру є дружини військових 03.12.2025
  • У 105 бригаді відзвітували про знищення ворожих сил 03.12.2025
  • Екіпаж 105 окремої бригади територіальної оборони знищив один із найсучасніших російських розвідувальних дронів 03.12.2025
  • Історія полоненого 22-річного росіянина 03.12.2025
  • Колишній голова ТОР Олексій Кайда отримав звання капітана ЗСУ 03.12.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua




  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.