• Останні
  • У тренді
Бите скло

Класичний рецепт десерту «Бите скло»

23.04.2025
унікальний експонат

У тернопільському музеї зберігається особиста шафа Степана Бандери та його посмертна маска

19.10.2025
Міраж

Герої серед нас: інженер 44-ї бригади копає укриття під обстрілами

19.10.2025
Тернополянин Дмитро Підручний пропустить найближчі старти Кубка світу з біатлону

Відомий тернополянин представляє Україну на новому престижному біатлонному фестивалі

19.10.2025
Тернополян закликають економно споживати газ

Тернополян закликають економно споживати газ

19.10.2025
бо на дрони

Вже 100 закладів приєдналося до кампанії “Смачно, бо на дрони!”

19.10.2025
Вaжливa інформaція щодо енергопостaчaння у Тернополі від міського голови

Графік аварійного відключення від “Тернопільобленерго” розподіляє споживачів на 10 черг

18.10.2025
В ТРЦ “Подоляни” відбувся інтерaктивний зaхід з нaвчaння тa відпрaцювaння нaвичок серцево-легеневої реaнімaції

В ТРЦ “Подоляни” відбувся інтерaктивний зaхід з нaвчaння тa відпрaцювaння нaвичок серцево-легеневої реaнімaції

18.10.2025
У Тернополі поліцейські врятували жінку, яка бігала по проїжджій частині дороги

У Тернополі поліцейські врятували жінку, яка бігала по проїжджій частині дороги

18.10.2025
Пацики

У Тернополі відбулася прем’єра документального фільму «Пацики» про шістьох бійців із підрозділу «T-company»

18.10.2025
День першокурсника

У Тернопільському коледжі відзначили День першокурсника

18.10.2025
Юрій Вітяк

Викладач ТНПУ Юрій Вітяк отримав Подяку Прем’єр-міністерки України за розвиток українського кіно

18.10.2025
розпочинається опалювальний період

У Тернополі стартує опалювальний сезон

18.10.2025
Неділя, 19 Жовтня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Класичний рецепт десерту «Бите скло»

Опубліковано Вірослава Їжак
23.04.2025

Десерт «Бите скло» отримав свою назву через особливий візуальний ефект: різнокольорові шматочки желе, що нагадують осколки скла, вкраплені в ніжну сметанну або сирну основу. Цей десерт є справжньою окрасою святкового столу і неодмінно привертає увагу гостей своїм незвичним виглядом та освіжаючим смаком. Приготування «Битого скла» не потребує особливих кулінарних навичок, але результат перевершить усі очікування, пише АgroTer.

Інгредієнти та підготовка

Для приготування класичного десерту «Бите скло» вам знадобляться:

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

картопляні сирні галушки

Як приготувати найсмачніші картопляні сирні галушки

15.10.2025
відбивні

Простий рецепт найніжніших відбивних

14.10.2025

Для желейних кубиків («скла»):

  • 3-4 пачки желе різних кольорів (по 90 г)
  • 600-800 мл киплячої води (згідно з інструкцією на упаковці)

Для сметанно-желатинової основи:

  • 500 г сметани (20-25% жирності)
  • 200 г цукру
  • 25 г желатину
  • 100 мл холодної води для желатину
  • 100 мл гарячої води для желатину
  • 1 чайна ложка ванільного цукру
  • дрібка солі

Процес приготування починається з желейних кубиків, які потребують часу для застигання. Кожен пакетик желе розчиняють окремо в гарячій воді згідно з інструкцією на упаковці. Розчинене желе виливають у пласкі формочки або невеликі контейнери шаром приблизно 1,5-2 см та охолоджують до повного застигання (мінімум 3-4 години або краще залишити на ніч).

Покроковий процес приготування

Підготуйте желатин: залийте його холодною водою та залиште для набухання на 15-20 хвилин.

Поки желатин набухає, наріжте застигле кольорове желе кубиками розміром приблизно 1х1 см. Це буде ваше “бите скло”.

Розчиніть набухлий желатин у гарячій воді, постійно помішуючи до повного розчинення. Важливо не доводити суміш до кипіння!

В окремій мисці змішайте сметану з цукром, ванільним цукром та дрібкою солі. Розмішуйте до повного розчинення цукру.

Поступово влийте охолоджений розчин желатину у сметанну суміш, постійно помішуючи для рівномірного розподілу.

Акуратно додайте нарізані кубики желе до сметанно-желатинової основи, обережно перемішайте, щоб не пошкодити форму кубиків.

Перелийте отриману суміш у форму для застигання (можна використовувати силіконову форму для кексу, скляну миску або роз’ємну форму для торта).

Поставте десерт у холодильник мінімум на 4-5 годин, але краще залишити на ніч для повного застигання.

Варіації та поради від кулінарів

Десерт «Бите скло» дозволяє експериментувати з інгредієнтами та створювати власні унікальні варіації:

  • Замість сметани можна використовувати збитий з цукром сир маскарпоне або ніжний крем-сир.
  • Для ароматизації можна додати цедру лимона або апельсина, а також будь-які екстракти на ваш смак.
  • Любителям кокосового смаку сподобається версія з кокосовим молоком замість частини сметани.
  • Для дорослої версії десерту можна додати в основу 2-3 столові ложки лікеру.

Важливо дати десерту повністю застигнути перед подачею, інакше він може розпадатися при нарізанні. Найкраще залишити його в холодильнику на ніч.

Перед подачею форму з десертом можна на кілька секунд занурити в гарячу воду для легкого вилучення. Прикрасити десерт можна свіжими ягодами, м’ятою або тертим шоколадом.

бите скло
Ілюстративне фото з мережі.

«Бите скло» — це не тільки смачний, але й ефектний десерт, який можна приготувати заздалегідь перед святом. Його яскравий вигляд неодмінно захопить і дорослих, і дітей, а приготування не забере багато часу та зусиль.

Читайте також: Рецепт пляцка, який стане улюбленим: “Сніговик у тропіках”.

Рецепт пляцка, який стане улюбленим: “Сніговик у тропіках”

Читайте нас в Google News
Теги: десертжелекласичні рецептирецептсмачно
Share8ShareSend

Пов'язані публікації

Квасоля

Як приготувати ніжну тушену квасолю

09.10.2025
Справжній смак Карпат: Гуцульський банош з бринзою і шкварками

Справжній смак Карпат: Гуцульський банош з бринзою і шкварками

08.10.2025
Завантажити ще
Ух радіо Ух радіо Ух радіо
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Сьогодні у Тернополі стартував опалювальний сезон 19.10.2025
  • На фронті загинув захисник Юрій Радковський з Тернополя 19.10.2025
  • Тернопільський суд виніс заочний вирок колаборантці з Херсонщини 19.10.2025
  • У Тернополі під час лікування помер захисник Петро Криницький 19.10.2025
  • Тернопільміськгаз нагадав про безпеку під час опалювального сезону 19.10.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua




  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.