• Останні
  • У тренді
Що приготувати на Святвечір: рецепти 12 страв

12 пісних страв, які мають бути на столі у Святвечі: швидкі рецепти

24.12.2024
18-24: 92 ОШБр набирає напряму до бригади, а кандидат може призватись за мобілізацією

18-24: 92 ОШБр набирає напряму до бригади, а кандидат може призватись за мобілізацією

03.07.2025
Застосунок «е-Тернопіль» увійшов до шортлиста премії Mobile-First Award 2025

Застосунок «е-Тернопіль» увійшов до шортлиста премії Mobile-First Award 2025

03.07.2025
Військовослужбовець Богдан із позивним Байкер

“Я не міг сидіти і в перші дні пішов”: історія головного сержанта з Тернопільщини «Байкера»

03.07.2025
електронна реєстрація

Початкову школу та два садочки закриють в одній із громад Тернопільщини

03.07.2025
Сергій Маловічко

Викладачі Тернопільського мистецького коледжу виступили проти виконувача обов’язків директора Сергія Маловічка

03.07.2025
Юні науковці Шумського ліцею здобули престижні нагороди на всеукраїнських і міжнародних конкурсах

Юні науковці Шумського ліцею здобули престижні нагороди на всеукраїнських і міжнародних конкурсах

03.07.2025
Козак

Українська мова старша за латину, грецьку і санскрит, – польський науковець Михайло Красуський

03.07.2025
Собака, яка вистрибнула з дев’ятого поверху через пожежу, загинула у ветеринарній клініці

Собака, яка вистрибнула з дев’ятого поверху через пожежу, загинула у ветеринарній клініці

02.07.2025
Упокоївся батько митрополита Тернопільського і Кременецького Нестора

Упокоївся батько митрополита Тернопільського і Кременецького Нестора

02.07.2025
Керівником Тернопільської обласної прокуратури призначений Віталій Панченко

4 квартири, 2 гаражі і три авто: декларація нового прокурора Тернопільщини

02.07.2025
На Тернопільщині відбувся «Перший форум старост»: діалог для розвитку громад

На Тернопільщині відбувся «Перший форум старост»: діалог для розвитку громад

02.07.2025
62 тернопільські родини, чиї квартири постраждали від ворожої атаки, отримають грошову допомогу від міської ради

62 тернопільські родини, чиї квартири постраждали від ворожої атаки, отримають грошову допомогу від міської ради

02.07.2025
Четвер, 3 Липня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

12 пісних страв, які мають бути на столі у Святвечі: швидкі рецепти

Опубліковано Газета Місто
24.12.2024

Святвечір, який святкується ввечері напередодні Різдва, є важливою подією в Україні, коли родини збираються разом на спільну вечерю. До цього вечора готують 12 традиційних страв, кожна з яких має своє особливе значення. Детальніше про кожну з них пише «24 Канал».

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

домашніх кручеників

Крученики з грибами та сиром: домашній рецепт

08.06.2025
блогер отець Олексій Філюк

10 пісних страв від відомого священника-блогера з Тернопільщини отця Олексія Філюка

05.03.2025

Кутя

Інгредієнти:

  • пшениця – 1 скл.;
  • мак – 100 г;
  • горіхи та сухофрукти – 100 г;
  • мед – 2-3 ст.л.

Спосіб приготування:

Відваріть пшеницю до готовності. Мак залийте окропом, залиште на 20 хвилин, а потім розітріть у ступці або блендері до появи молочка. Подрібніть горіхи та сухофрукти. Змішайте всі інгредієнти, додайте мед і трохи теплої води для потрібної консистенції.

Дайте куті трохи настоятися, тоді її смак буде неймовірним.

Запечена риба з овочами

Інгредієнти:

  • риби (короп або хек) – 1 кг;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • лимон – 1 шт.;
  • сіль, перець, спеції – до смаку.

Спосіб приготування:

Рибу очистьте, посоліть, поперчіть. Викладіть на фольгу разом із нарізаними овочами та часточками лимона. Запікайте у духовці при 180 градусах протягом 30 – 40 хвилин.

Вареники з картоплею

Інгредієнти:

для тіста:

  • борошно – 3 скл.;
  • вода – 1 скл.;
  • сіль – 1 ч. л.

для начинки:

  • картопля – 500 г;
  • цибуля – 1 шт.

Спосіб приготування:

Змішайте борошно, воду та сіль, замісіть тісто. Відваріть картоплю, розімніть у пюре, додайте смажену цибулю. Розкачайте тісто, виріжте кружечки, викладіть начинку та зліпіть вареники.

Варіть у підсоленій воді до готовності. Готові вареники викладіть у посудину і дайте їм хвильку запаритися.

Тушкована капуста

Інгредієнти:

  • капуста – 500 г;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • чорнослив – 50 г;
  • томатна паста – 2 ст.л.

Спосіб приготування:

Наріжте капусту, моркву та цибулю. Обсмажте овочі, додайте чорнослив і томатну пасту. Тушкуйте на середньому вогні 30 хвилин, додаючи воду за потреби.

Мариновані гриби

Інгредієнти:

Білі гриби переберіть, очистьте і помийте. Великі гриби поріжте на шматочки. Залийте холодною водою, доведіть до кипіння, зніміть піну і варіть 10-15 хвилин. Потім гриби відкиньте на друшляк і промийте під проточною водою.

Цибулю й моркву почистьте, помийте і наріжте кубиками. У сковороді нагрійте олію, покладіть цибулю з морквою, обсмажте кілька хвилин до напівготовності.

Додайте гриби та смажте, помішуючи, 10 хвилин. Посоліть, поперчіть, влийте сметану і перемішайте. Тушкуйте під кришкою на маленькому вогні 10 хвилин.

Оселедець

Інгредієнти:

  • оселедець маринований – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • лимон – до смаку;
  • олія до смаку.

Спосіб приготування:

Промийте та почистьте оселедець, відділіть кістки, зніміть шкіру. Поріжте порційними шматками та викладіть на тарілку. Трішки полийте олією. Подавайте з цибулею, замаринованою з лимоном.

Борщ пісний

Інгредієнти:

  • буряк – 2 шт.;
  • капуста – 200 г;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • томатна паста – 2 ст. л.;
  • сушені гриби – 50 г.

Спосіб приготування:

Замочіть сушені гриби на кілька годин, потім відваріть. Відвар збережіть. Буряк натріть, тушкуйте з томатною пастою. У киплячій воді змішайте гриби, відвар, буряк, нарізані овочі. Варіть 30 хвилин.

Грибна юшка

Інгредієнти:

Налийте в каструлю 2 л води і поставте грітися, пише Shuba. Картоплю помийте, почистьте і поріжте кубиками. Засипте у підсолену воду і варіть до напівготовності. Підготуйте гриби, моркву і цибулю. Тим часом перебрані гриби почистьте і ретельно промийте. Корінь петрушки помийте, зачистьте, подрібніть. Цибулю і моркву почистьте. Цибулю подрібніть, а моркву натріть.

Приготуйте засмажку. Спасеруйте (обсмажте декілька хвилин) порізані гриби та овочі на олії, додайте до картоплі і варіть 15-20 хвилин. Додайте спеції. Перед закінченням варки покладіть в грибну юшку лавровий лист, корінь петрушки, сіль, перець, спеції до свого смаку. Прикрасьте зеленню.

Печені яблука з медом та горіхами

Інгредієнти:

  • яблука – 6 шт.;
  • мед – 3 ст. л.;
  • горіхи (волоські або мигдаль) – 50 г;
  • кориця – до смаку.

Спосіб приготування:

Яблука помийте, видаліть серцевину, не розрізаючи їх повністю.

Наповніть середину сумішшю меду, подрібнених горіхів і кориці.

Викладіть яблука у форму для запікання, додайте трохи води на дно форми. Запікайте при 180 градусах протягом 25 – 30 хвилин до м’якості.

Читайте нас в Google News

Пампухи

Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • сир кисломолочний – 1 склянка;
  • ванільна паста або екстракт ванілі – 1 ч. л.;
  • пшеничне борошно – 1 скл.;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • мелена кориця – 1/2 ч. л.;
  • сіль – 1/4 ч. л.;
  • цукрова пудра для посипання – 3 ст. л.;
  • рослинна олія для смаження.

Спосіб приготування:

У великій мисці збийте яйце з цукром за допомогою ручного або електричного міксера до однорідної маси. Додайте сир і за допомогою занурювального блендера (або картоплем’ялки) подрібніть до гладкості та кремової консистенції.

Додайте ванільну пасту (або екстракт ванілі), потім поступово додайте сухі інгредієнти і добре вимісіть тісто до м’якого стану.

Розігрійте достатню кількість рослинної олії в каструлі або глибокій сковороді на середньому вогні. Присипте робочу поверхню борошном. Розділіть тісто на дві рівні частини і скачайте кожну в довгий джгут діаметром близько 5 см. Розріжте джгут на невеликі шматочки довжиною 2-2,5 см і скачайте їх у кульки руками.

Обережно опустіть кульки в розігріту олію (вона має бути приблизно 180 °C) і смажте 4-5 хвилин, періодично перевертаючи, до золотистого кольору і пишності. Не перевантажуйте каструлю, смажте порціями, якщо необхідно.

Перекладіть готові пончики на тарілку, вистелену паперовими рушниками, щоб прибрати надлишки олії. Повторіть процес із рештою тіста, якщо необхідно.

Голубці з грибами

Інгредієнти:

для голубців:

для соусу:

Візьміть сотейник, всипте в нього рис та промийте до чистої води. Після цього залийте крупу 400 мл води та додайте сіль до смаку. Варіть 5 хвилин після закипання на середньому вогні, а потім накрийте кришкою та залиште на 20 хвилин, щоб рис увібрав рідину, пише шеф-кухар Євген Клопотенко.

Візьміть білокачанну капусту та виріжте качан. У великій каструлі закипʼятіть воду, добре наколіть капусту виделкою, щоб вона трималася, і опустіть у воду. Верхні листи мають стати прозорими – відразу їх знімайте з капусти, щоб вони не переварилися, і викладайте на обробну дошку. Якщо є товсті прожилки, трохи відбийте кухонним молотком або зріжте ножем.

Доки капустяні листи остигають, переходьте до приготування начинки. Візьміть 50 г сушених білих грибів, добре помийте, а потім залийте 600 мл окропу та варіть протягом 10 хвилин після закипання. Якщо у вас великі гриби, наріжте на шматки. Відвар процідіть, і залиште – на його основі готуватимете соус для голубців.

Доки гриби варяться, візьміть цибулю та дрібно наріжте, подрібніть 3 зубчики часнику та наріжте довільними шматочками 100 г білих грибів.

Розігрійте сковорідку з вершковим маслом та обсмажте цибулю з часником. Додайте білі гриби та відварені сухі гриби. Останні нададуть голубцям більш насиченого аромату. Готуйте протягом 5-7 хвилин.

Об’єднайте рис із підсмаженими овочами, додайте сіль та перець до смаку. Усі інгредієнти добре перемішайте. Візьміть капустяний лист, викладіть начинку і загорніть.

Увімкніть духовку розігріватись до 180 градусів і загортайте начинку в листя капусти. Голубці викладайте у форму для запікання, змащену вершковим маслом.

Переходьте до приготування соусу для голубців. У мисці з’єднайте 500 мл відвару білих грибів, 200 г сметани та 1 ч. л. борошна. Посоліть, поперчіть до смаку та добре перемішайте.

Залийте голубці сметанно-грибним соусом. Накрийте фольгою та поставте запікатися на 60 хвилин за температури 180 градусів.

Узвар із сухофруктів

Інгредієнти:

  • сушені яблука, груші й сливи – 300 г;
  • мед – 2 ст. л.;
  • вода – 2 л.

Спосіб приготування:

Фрукти промийте та замочіть у холодній воді на 2 години. Злийте воду та наберіть нову, поставте на вогонь й доведіть до кипіння. Зменште вогонь і варіть 30 хвилин. Після охолодження додайте мед.

Джерело: Захід нет
Теги: 12 страврецептиріздвосвятвечір
Share78ShareSend

Пов'язані публікації

намазок на бутерброди

12 найсмачніших намазок на бутерброди

03.02.2025
Водохреще: свято традицій та духовності в Україні після реформи церковного календаря

Водохреще: свято традицій та духовності в Україні після реформи церковного календаря

06.01.2025
Завантажити ще
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Історія бійця стрілецького батальйону поліції Тернопільщини з позивним Запал 03.07.2025
  • «КДЮСШ – БК Тернопіль-12» – переможці міжнародного турніру «Mediterraneo CUP» 03.07.2025
  • 62 тернопільські родини, чиї квартири постраждали від ворожої атаки, отримають грошову допомогу від міської ради 03.07.2025
  • Тернопільський класичний університет підписав договір про співпрацю з Віденською педагогічною вищою школою 03.07.2025
  • Після фронтового поранення помер захисник з Тернопільщини Сергій Нестерук 02.07.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.