• Останні
  • У тренді
фарширований перець

Улюблені рецепти фаршированих перців

21.12.2024
Можуть закрити понад 500 шкіл: уряд не хоче платити вчителям закладів освіти з малою кількістю учнів

Можуть закрити понад 500 шкіл: уряд не хоче платити вчителям закладів освіти з малою кількістю учнів

27.08.2025
“Тернопільська Озеряна 2025”: запрошують на 29-й легкоатлетичний пробіг на підтримку ЗСУ

“Тернопільська Озеряна 2025”: запрошують на 29-й легкоатлетичний пробіг на підтримку ЗСУ

27.08.2025
«Контінентал» розширює перелік навчальних курсів для школярів у рамках освітньої онлайн-програми

«Контінентал» розширює перелік навчальних курсів для школярів у рамках освітньої онлайн-програми

27.08.2025

Тернопільобленерго повідомив про збільшення тарифів на світло

27.08.2025
Єврейське кладовище в Завалові на Тернопільщині огородили за сприяння МЗС Німеччини

Єврейське кладовище в Завалові на Тернопільщині огородили за сприяння МЗС Німеччини

27.08.2025
На Тернопільщині зареєстрували новий індустріальний парк “Зборів”

На Тернопільщині зареєстрували новий індустріальний парк “Зборів”

27.08.2025
Вова Циган

Тернопільський співак Вова Циган випустив кліп і заінтригував зустріччю з Трінчер

27.08.2025
У Тернополі лікаря підозрюють у вимаганні хабаря від військовослужбовця за безкоштовну операцію

У Тернополі лікаря підозрюють у вимаганні хабаря від військовослужбовця за безкоштовну операцію

27.08.2025
Коропецький парк

Коропецький парк на Чортківщині отримав статус пам’ятки садово-паркового мистецтва

27.08.2025
Андрій Вовк

Герої серед нас: історія військовослужбовця Андрія Вовка з Підгаєць

27.08.2025
Андрія Убрамика

У лікарні від поранення помер військовий з Тернопільщини Андрій Убрамик

27.08.2025
Леонід Лучніков

На війні загинув молодий захисник з Байковецької громади Леонід Лучніков

27.08.2025
Середа, 27 Серпня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Улюблені рецепти фаршированих перців

Опубліковано Вірослава Їжак
21.12.2024

Фаршировані перці – страва, що втілює багатовікову кулінарну мудрість та творчість народної кухні. Її походження сягає глибоких історичних коренів, пов’язаних з міграційними процесами та кулінарним обміном між різними культурами, пише ArgoTer.

фарширований перець
Фото з мережі.

Історичне походження страви

Батьківщиною перцю є Центральна та Південна Америка, звідки він потрапив до Європи після географічних відкриттів XV-XVI століть. В українську кухню страва прийшла через турецько-молдавські впливи, набувши унікальних національних особливостей.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

салату з куркою та чорносливом

Новий рецепт салату з куркою та чорносливом

19.08.2025
Медовий торт

Рецепт медового торта з фісташками, вишнею та лимонним кремом

17.08.2025

Цікавим історичним фактом є те, що спочатку перець використовувався переважно як прянощі, а не як основний інгредієнт страви. Технологія фарширування з’явилася значно пізніше, коли кухарі навчилися поєднувати різні інгредієнти всередині овочу.

Класична технологія приготування

Принциповою особливістю страви є поєднання овочевої оболонки та начинки. Перець попередньо очищається від насіння, залишаючи щільну м’ясисту структуру, яка слугує свого роду “їстівним контейнером”.

М’ясний варіант

Інгредієнти:

  • Болгарський перець – 4-5 шт.
  • Фарш (яловичина + свинина) – 400 г
  • Рис – 100 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. ложки
  • Спеції (сіль, перець, базилік)

Технологія приготування:

  • М’ясний фарш обсмажується з дрібно нарізаною цибулею та морквою.
  • Додається відварений рис.
  • Перець очищується, наповнюється підготовленою сумішшю.
  • Запікається у духовці 30-40 хвилин при 180°C.
  • Зверху поливається томатним соусом.

Пісний варіант

Інгредієнти:

  • Болгарський перець – 4-5 шт.
  • Гречка – 150 г
  • Печериці – 200 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Горіхи волоські – 50 г
  • Зелень петрушки
  • Спеції

Технологія приготування майже ідентична м’ясному варіанту, але замість м’яса використовуються гриби та горіхи. Це дозволяє зберегти високі смакові якості та поживну цінність страви.

Регіональні особливості

В різних областях України страва має свої унікальні нюанси. На Західній Україні більше використовують гриби, на Східній – м’ясні варіації. Карпатський регіон додає більше спецій та різних овочів або грибів.

Принципова відмінність української версії – використання максимально натуральних локальних інгредієнтів та надзвичайно ретельна попередня підготовка.

Фаршировані перці – це не просто страва, а справжня кулінарна історія, що передається з покоління в покоління, поєднуючи смакові традиції та сучасні кулінарні тренди.

Раніше ми писали рецепт найсмачнішого оселедця та історія закуски.

Рецепт найсмачнішого оселедця та історія закуски

Читайте нас в Google News
Теги: кухняперцірецептсмачнофарш
Share13ShareSend

Пов'язані публікації

Секрети ідеального маринаду для шашлику

Секрети ідеального маринаду для неперевершеного шашлику

14.08.2025
кабачкових чебуреків

Рецепт кабачкових чебуреків з шинкою та сиром

10.08.2025
Завантажити ще
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Від фронтових поранень помер захисник з Тернопільщини Андрій Убрамик 27.08.2025
  • Лікаря у Тернополі підозрюють у вимаганні хабаря від захисника 27.08.2025
  • Історія молодого командира гармати Борща з Тернопільщини 27.08.2025
  • Іда Фінк повертається до Збаража виставою 27.08.2025
  • Захисник з Тернопільщини Андрій Вовк нагороджений Золотим та Залізним Хрестами 27.08.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.