Самі того не розуміємо, коли банановий кекс став нашим кулінарним крашем. Утім, спробувавши випічку хоча б раз, ти підсідаєш на цю ароматну американську класику. Секрет десерту: чим м’якший банан, тим ніжнішим вийде хліб. Тому це класна утилізація “некрасивих” бананів, які завалялися у твоєму холодильнику. Рецепт класичного бананового кексу від Агротер.

Інгредієнти:
- мʼякі банани – 3 шт.,
 - цукор – 120 г,
 - яйця – 2 шт.,
 - ванільний цукор,
 - вершкове масло – 120 г,
 - борошно – 250 г,
 - розпушувач – 0,5 ч.л.,
 - дрібка солі,
 - кориця,
 - банан для декору,
 - шоколад,
 - мигдалеві пластівці.
 
Спосіб приготування:
Банани розминаємо виделкою і додаємо до них цукор+ванільний цукор і яйця.
 Вливаємо розтоплене вершкове масло і просіюємо борошно з розпушувачем. Перемішуємо до поєднання та додаємо дрібку солі.
За бажанням додаємо подрібнений шоколад і корицю. Переливаємо в форму для випікання, застелену пергаментом, зверху посипаємо мигдалевими пластівцями й кладемо розрізаний банан.
Відправляємо випікатись в розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин.













 



 
 
 
 
 
 