Ніжні та смачні рогалики з повидлом – класичний десерт, який миттєво переносить нас у дитинство, до затишної бабусиної кухні. Аромат свіжоспечених рогаликів нагадує ті щасливі миті, коли бабуся діставала з духовки золотаву випічку, а ми з нетерпінням чекали, коли можна буде скуштувати ці чудові ласощі.
Ця проста у виконанні рецептура дозволить вам відтворити магію бабусиного кулінарного мистецтва, використовуючи лише кілька доступних інгредієнтів. Ніжне тісто, солодка начинка та цукрова пудра зроблять ці рогалики ідеальним доповненням до чаювання або святкового столу, даруючи не лише смачний десерт, але й теплі спогади про найдорожчі миті дитинства.
Iнгредiєнти:
200 г масла (краще смальцю)
200 г сметани
400 г борошна
2 ч. л. розпушувача для тiста
100 г трояндового чи iншого повидла (густого)
100 г цукрової пудри
Приготування:
Розм’якшене масло змiшуємо зi сметаною, додаємо просiяне борошно i розпушувач. Цукру в тiсто не додаємо. Вимiшуємо тiсто, загортаємо у плiвку i кладемо в холодильник на кiлька годин.
Холодне тiсто дiлимо на 4 частини i кожну частину розкачуємо у круглий пласт. Ножем для пiци розрiзаємо тiсто на 8 або 12 частин (виходить 12 трикутникiв). На кожен трикутник викладаємо трiшки повидла i скручуємо рогалик.
Випiкаємо рогалики при температурi 180 градусiв протягом 30 хвилин. Потiм обмочуємо кожен рогалик у цукровiй пудрi. Смачного!
Раніше ми писали рецепт густого сливового варення.
Обговорення