• Останні
  • У тренді
сливове варення

Рецепт густого сливового варення

19.08.2024
курячий супчик з галушками

Курячий супчик з галушками

05.07.2025
липневе підживлення

Чим підживити буряк та моркву в липні для якісного врожаю

05.07.2025
Петро Михальчук

На 87-му році життя відійшов знаний педагог і науковець з Тернопільщини Петро Михальчук

05.07.2025
Дністровський каньйон

Науковці виявили рідкісні рослини і скам’янілості біля Джурина та Нічлави

05.07.2025
Василем Дацишиним

У Залозецькій громаді на Тернопіллі прощаються з Василем Дацишиним, якого вважали зниклим безвісти

05.07.2025
2025

У Тернополі 2286 вiйськовослужбовцiв отримали допомогу на спорядження, – Сергій Надал

05.07.2025
Олександр Парацій

Секретаря Зборівської міськради звинуватили у вимаганні «відкатів» від ветеранів

05.07.2025
Тернопільщина туристична: Кременець — місто, яке вміє дивувати

Тернопільщина туристична: Кременець — місто, яке вміє дивувати

05.07.2025
Роман Довбенко

Активіст з Тернопільщини Роман Довбенко виграв суд проти АТБ

05.07.2025
На Тернопільщині стартує молодіжний табір «Гуркіт» для розвитку та патріотичного виховання

На Тернопільщині стартує молодіжний табір «Гуркіт» для розвитку та патріотичного виховання

05.07.2025
Прокуратура

Прокуратура Тернопільщини вимагає відшкодувати 173 тис. грн за незаконну вирубку дерев у «Дністровському каньйоні»

04.07.2025
Пенсійний фонд назвав умови призначення пенсії військовослужбовцям

Полiцiя розпочала кримiнальне провадження щодо посадовця мiськради Зборова за вчинення шахрайств з ветеранами

04.07.2025
Субота, 5 Липня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Рецепт густого сливового варення

Опубліковано Вірослава Їжак
19.08.2024

Сливове варення – популярний десерт, який господині часто готують під час сезону збору слив. Варення з цих плодів не лише смачне, а й корисне завдяки вмісту цинку, йоду, магнію, сірки та кальцію. Розглянемо, як правильно зварити густе сливове варення, дотримуючись простих рецептів, пише Агротер.

сливове варення
Ілюстративне фото з мережі.

 

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

курячий супчик з галушками

Курячий супчик з галушками

05.07.2025
липневе підживлення

Чим підживити буряк та моркву в липні для якісного врожаю

05.07.2025

Швидке сливове варення за 5 хвилин

Сливове варення “П’ятихвилинка” – це один з найшвидших способів приготування десерту. Для нього потрібні лише два інгредієнти: півкілограма слив і дві склянки цукру.

Процес приготування досить простий. Спочатку сливи промивають, розрізають навпіл та видаляють кісточки. Далі плоди пересипають цукром і залишають на кілька годин, щоб фрукти пустили сік. В цей час слід стерилізувати банки та кришки. Потім ємність зі сливами ставлять на повільний вогонь і варять, постійно помішуючи. Після закипання варення готується ще 5 хвилин на мінімальному вогні. Важливо знімати пінку та обережно перемішувати, щоб не пошкодити половинки плодів. Готове варення розливають по стерилізованих банках та залишають у теплі для охолодження.

Класичне густе варення зі слив половинками

Інший варіант приготування сливового варення – класичний рецепт половинками. Для цього рецепту знадобиться кілограм слив, кілограм цукру та півсклянки води.

Спочатку необхідно підготувати фрукти: промити їх, розрізати навпіл і видалити кісточки. Далі готується сироп: у каструлі змішують воду та цукор, доводять до кипіння і варять кілька хвилин. Сиропом заливають сливи і залишають на 3-4 години, щоб вони пустили сік. Після цього суміш доводять до кипіння, знімають з вогню і залишають настоюватися на ніч.

Щоб варення стало густим, його потрібно кілька разів довести до кипіння та охолодити. На завершальному етапі варіння потрібно варити варення 10-15 хвилин, поки воно не набуде бажаної консистенції. Для перевірки густоти можна капнути варення на тарілку – якщо крапля не розтікається, десерт готовий. Готове варення розливають по банках і ставлять охолоджуватися.

Як досягти ідеальної густоти варення

Основним секретом густого сливового варення є повторне варіння та охолодження. Цей процес дозволяє сливам просочитися сиропом, а фруктові волокна надають десерту густу текстуру. Якщо після першого варіння варення здається недостатньо густим, його можна знову охолодити та проварити ще раз.

Раніше ми писали рецепт варення з білого наливу.

Рецепт варення з білого наливу

Читайте нас в Google News
Теги: вареннякорисні порадирецептсливисмачно
Share606ShareSend

Пов'язані публікації

Сало в маринаді

Секрети смачного сала в розсолі: простий рецепт для всіх

01.07.2025
«гнізда» з макаронів з фаршем

«Гнізда» з макаронів з фаршем, помідорами і сиром

30.06.2025
Завантажити ще
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Тернопільська випускниця Юлія Наконечна склала НМТ на 200 балів 05.07.2025
  • На Тернопільщині запровадили обмеження руху великогабаритного транспорту 05.07.2025
  • Віктор Павлік та Геля Зозуля переспівали турецький хіт 05.07.2025
  • Професорка ЗУНУ удостоєна почесного звання Заслужений діяч науки і техніки України 05.07.2025
  • Власники житла у Тернополі після пошкодження внаслідок атаки ворога отримають одноразову грошову допомогу 05.07.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.