Сьогодні, 16 серпні 2024 року, за новим церковним календарем ПЦУ віряни відзначають Горіховий Спас. В цей день господині випікають різні хлібобулочні вироби із зерна нового врожаю. Це найважливіша кулінарна традиція. Здивуйте своїх рідних запашною випічкою і приготуйте пиріг з горіхами.
Інгредієнти
- борошно – 3,5-4 склянки;
- вершкове масло – 200 гр;
- цукор – 2-3 склянки;
- яйця – 2 шт;
- сметана – 2 ст. л;
- розпушувач – 1 ч. л;
- морська сіль – щіпка;
- вишні – 200 гр;
- волоські горіхи – 50 гр.
Як приготувати
Яйця з цукром збити в густу піну, змішати з розм’якшеним вершковим маслом, додати сметану, перемішати. Борошно окремо просіяти з розпушувачем, потім поступово всипаючи його в яєчну масу, замісити тісто. Згорнути в плівку і покласти в холодильник на 2 години.
Застелити деко пергаментним папером, злегка присипати борошном. Розділити тісто на дві частини, більшу з них натерти на тертці прямо на пергамент і розрівняти. Горіхи подрібнити, викласти на тісто вишні без кісточок, посипати цукром і горіхами. Зверху натерти шматок тіста, що залишився. Випікати пиріг 50 хвилин при температурі 180°C.
Раніше ми писали про Горіховий Спас: традиції та звичаї останнього літнього свята.
Горіховий Спас: традиції та звичаї останнього літнього свята
Обговорення