Абрикосовий джем – це смачний та ароматний десерт, який можна приготувати влітку та насолоджуватися ним протягом усього року. Пропонуємо вам рецепт густого абрикосового джему, який ми підглянули на today.ua. Він підходить для приготування смачних бутербродів або круасанів. Цей рецепт дозволяє зробити густий джем, ідеальний для бутербродів та випічки.
Пише Агротер.
Рецепт абрикосового джему на зиму
Інгредієнти:
Абрикоси – 2 кілограми
Цукор – 1 кілограм
Лимонний сік – 50 мілілітрів
Агар-агар – 20 грамів
Вода – 50 мілілітрів
Приготування:
- Абрикоси потрібно промити і прибрати ті, що пошкоджені або почали псуватися. Такі плоди можуть зіпсувати смак джему, тому їх краще не використовувати.
- Після цього фрукти слід розділити на дві частини і видалити кісточку.
- Перекладіть абрикоси у велику каструлю з товстим дном і пересипте цукром так, щоб він покрив усі половинки фруктів.
- Залиште на пару годин, щоб абрикоси пустили сік.
- Додайте лимонний сік і поставте на маленький вогонь.
- Після закипання абрикоси потрібно проварити 10 хвилин.
- Потім зніміть їх з вогню і перебийте блендером до однорідної консистенції.
- Знову поставте на маленький вогонь і варіть 15-20 хвилин.
- У цей час слід залити агар-агар водою та розмішати.
- Додайте агар-агар до джему і проваріть його ще п’ять хвилин.
- Після розлийте абрикосовий джем по заздалегідь простерилізованим банкам і закатайте.
Зберігання:
Перевертати та укутувати банки не потрібно, джем застигне при кімнатній температурі, а потім можна поставити його у місце, де він зберігатиметься до зими. Можливо, саме цей рецепт густого абрикосового джему стане вашим улюбленим.
Обговорення