• Останні
  • У тренді
абрикосовий пиріг

Традиційний сезонний абрикосовий пиріг за бабусиним рецептом

02.07.2024
застосування самохідної артилерійської установки «Богдана»

Екіпаж 44-ї бригади ефективно застосовує САУ «Богдана»

19.08.2025
Повернутись після СЗЧ – легко, адже підрозділ обираєш сам

Повернутись після СЗЧ – легко, адже підрозділ обираєш сам

19.08.2025
Герої серед нас: Від гіда до навідника 44 ОАБр

Герої серед нас: Від гіда до навідника 44 ОАБр

19.08.2025

Скільки коштує зібрати першокласника

19.08.2025
Богдан Буяк

Рік судових баталій – і перемога: Богдан Буяк розповів, як вдруге очолив ТНПУ

19.08.2025
У колективі Тернопільської митниці – нові спеціалісти

Нa Тернопільщині оформили понaд пів мільйонa тонн вaнтaжів

19.08.2025
Лідери на зустрічі з Трампом мають різні підходи до припинення вогню в Україні, – Bloomberg

Лідери на зустрічі з Трампом мають різні підходи до припинення вогню в Україні, – Bloomberg

18.08.2025
Через тиждень-два, можливо, ми закінчимо цю війну. Дві сторони бажають укласти угоду, – Трамп

Через тиждень-два, можливо, ми закінчимо цю війну. Дві сторони бажають укласти угоду, – Трамп

18.08.2025
Поетеса Ольга Атаманчук отримала міську літературну премію імені Михайла Левицького

Поетеса Ольга Атаманчук отримала міську літературну премію імені Михайла Левицького

18.08.2025
Нейрохірург Павло Бідзіля

Нейрохірург Павло Бідзіля: «Моя мета – повернути людей до життя без болю»

18.08.2025
У Тернополі на Майдані Волі замайорів прапор стрілецького батальйону поліції

У Тернополі на Майдані Волі замайорів прапор стрілецького батальйону поліції

18.08.2025
Тернопільщина в лідерах цифровізації: результати ІІ кварталу 2025 року

Тернопільщина в лідерах цифровізації: результати ІІ кварталу 2025 року

18.08.2025
Вівторок, 19 Серпня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Традиційний сезонний абрикосовий пиріг за бабусиним рецептом

Опубліковано Вірослава Їжак
02.07.2024

Літня пора дарує нам безліч фруктових смаколиків, серед яких особливе місце займають соковиті абрикоси. Пропонуємо вам приготувати абрикосовий пиріг за бабусиним рецептом, який поєднує в собі традиційну випічку з цікавим німецьким акцентом. Цей десерт не лише потішить ваші смакові рецептори, але й наповнить дім ароматом літа та дитинства.

абрикосовий пиріг

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Медовий торт

Рецепт медового торта з фісташками, вишнею та лимонним кремом

17.08.2025
Секрети ідеального маринаду для шашлику

Секрети ідеального маринаду для неперевершеного шашлику

14.08.2025

Пише Агротер.

Інгредієнти та підготовка

Для приготування пирога вам знадобиться:

  • 500 г абрикосів
  • 250 г желатинового цукру (або 100 г звичайного цукру з 30 г крохмалю)
  • 300 г борошна
  • 160 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 100 г цукру
  • дрібка солі

Форма для випікання повинна бути діаметром 26 см.

Процес приготування

Тісто:

  • Перетріть холодне масло з борошном до утворення крихти.
  • Додайте яйце, цукор і дрібку солі, замісіть м’яке тісто.
  • Охолодіть тісто в холодильнику протягом 20-30 хвилин.

Начинка та формування пирога:

  • Підготуйте абрикоси: помийте, видаліть кісточки та змішайте з желатиновим цукром або сумішшю цукру з крохмалем.
  • Протушкуйте абрикоси 5-7 хвилин, за потреби додайте 2-3 столові ложки води.
  • Розділіть охолоджене тісто на дві частини: 2/3 для основи та 1/3 для декору.
  • Розкачайте більшу частину тіста та викладіть у змащену маслом форму.
  • Заповніть форму охолодженою абрикосовою начинкою.
  • З решти тіста зробіть декоративні елементи для верху пирога.

Випікання та подача

Випікайте пиріг при температурі 180°C протягом 35-40 хвилин. Золотиста скоринка та аромат абрикосів сигналізуватимуть про готовність десерту. Дайте пирогу трохи охолонути перед подачею, щоб начинка загусла.

Цей абрикосовий пиріг за бабусиним рецептом чудово поєднується з ванільним морозивом або збитими вершками, створюючи ідеальний літній десерт для всієї родини. Смачного!

Читайте нас в Google News
Теги: абрикосипирігрецептсмачно
Share77ShareSend

Пов'язані публікації

кабачкових чебуреків

Рецепт кабачкових чебуреків з шинкою та сиром

10.08.2025
Піца з листкового тіста

Швидка домашня піца з листкового тіста

09.08.2025
Завантажити ще
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Увага! Витік газу у Тернополі 19.08.2025
  • «Креатор-Буд» втілив перший за час незалежної України проєкт будівництва дитячої спортивної школи 19.08.2025
  • Біля Покровська загинув захисник з Тернопільщини Василь Бучинський 19.08.2025
  • Тернопільміськгаз роз’яснює причини неправильної роботи конфорок 19.08.2025
  • На фронті загинув старший сержант Іван Гудима з Борщівщини 18.08.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.