“Щойно одужаю — повернуся на передову”, – Скорпіон, 3 Інтернаціональний легіон оборони України
Вадим Ластовицький
охоронний договір
залучив підлеглих до будівництва
Ветеран “СВО” на росії влаштував погром у банку та напав на співробітницю: шокуючі кадри з ПСБ
Ковалівський спиртзавод на Тернопільщині чотири роки не платить податків
Тактичні аптечки для капеланів та ліки на фронт: «Українська команда» Тернопілля відправила чергову допомогу на передову
ТНПУ увійшов до десятки найкращих педагогічних вишів України у 2025 році
Злива в Тернополі спричинила підтоплення будинків і складів: дренажна система не впоралася
Тернопільщина представила свої громади на конференції з відновлення України в Римі
Еротичний масаж: що пропонує салон “Erotic Time” у Києвіі чи варто його вибирати
Міністр оборони нагородив військового з Тернопільщини

Пестициди — це отруйні речовини, якими обробляють рослини, з метою знешкодження шкідників. Завдяки їм ми можемо купувати цілий рік свіжі овочі та фрукти, інформує Ukr.Media.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Однак ці речовини токсичні та можуть нашкодити здоров’ю людини. Нутриціологи розповідають, що рівень цієї шкоди залежить:

  • від дози,
  • типу пестициду,
  • шляхи його проникнення в організм,
  • дефіцитного стану по мікро мікронутріентам людини,
  • загального стану здоров’я.

В організм людини пестициди потрапляють переважно через їжу. Найчастіше це відбувається через неправильне очищення продуктів.

До основних ознак отруєння пестицидами, які містяться в їжі, відносять:

  • головний біль,
  • слабкість,
  • кожний зуд,
  • утруднення дихання,
  • розлад ШКТ (блювання, діарея).

Існують дієві способи звільнення від пестицидів:

Вимочування зменшує кількість пестицидів та нітратів. Овочі та фрукти потрібно покласти в ємність із водою та залишити на годину. Така процедура допоможе видалити велику кількість пестицидів із поверхні продуктів. Після цього слід обов’язково ополоснути у проточній воді та просушити. У воду можна додати сік 1 лимона, яблучний оцет та кілька ложок солі, — радять фахівці.

Зелень слід вимочувати у сольовому розчині. Пропорція: 1 столова ложка солі на 1 літр води. Також після вимочування зелень потрібно промити та просушити. Овочі, зелень, салати слід вимочувати 1 годину, картоплю — 8-12 годин, коренеплоди — від 3 годин.

Віддавайте перевагу органічним та сезонним продуктам.

Використовуйте спеціальні органічні біорозкладні засоби, доступні в магазинах.

Недостатньо ретельно стежити за раціоном харчування, важливо правильно обробляти їжу від пестицидів. Як ми писали вище, вони дійсно можуть бути небезпечними для організму, тому намагайтеся не нехтувати цими елементарними правилами.

Джерело: Ukr.Media

Пов'язані публікації