• Останні
  • У тренді
Традиційний ураїнський десерт: 5 незвичних рецептів сирників

Традиційний ураїнський десерт: 5 незвичних рецептів сирників

02.01.2024
НГУ готує своїх бійців

Вогонь, дим і холод: як гартують гвардійців 2 Галицької бригади НГУ

13.12.2025
кожен залп артилерії

44-та артилерійська бригада імені Данила Апостола посилює команду

13.12.2025
результати бойової роботи

105-та окрема бригада тероборони ЗСУ оприлюднила тижневі результати бойової роботи

13.12.2025
вдячність Бучацькому міському голові Віталію Фреяку

Бучацькому міському голові за підтримку ЗСУ подякувала 44-та артилерійська бригада

13.12.2025
підтверджено загибель трьох військовослужбовців

Тернопільщина втратила трьох захисників від середи

13.12.2025
На Тернопільщині вручили посмертні нагороди родинам 52 загиблих Героїв

На Тернопільщині вручили посмертні нагороди родинам 52 загиблих Героїв

13.12.2025
У Збаразькій громаді відкрили нову добровільну пожежну команду

У Збаразькій громаді відкрили нову добровільну пожежну команду

13.12.2025
Соліст Тернопільської обласної філармонії здобув Гран-Прі на міжнародному фестивалі-конкурсі

Соліст Тернопільської обласної філармонії здобув Гран-Прі на міжнародному фестивалі-конкурсі

13.12.2025
Тернопільський ветеран Руслан Пелехатий присвятив забіг з перешкодами загиблим побратимам

Тернопільський ветеран Руслан Пелехатий присвятив забіг з перешкодами загиблим побратимам

13.12.2025
У Тернополі встановили новорічну інсталяцію з цифрами «2026»

У Тернополі встановили новорічну інсталяцію з цифрами «2026»

13.12.2025
Жительку Тернопільщини ошукав псевдохудожник

Жительку Тернопільщини ошукав псевдохудожник

12.12.2025
Ніякі вигадки диванних «аналітиків» не зламають фронтову єдність

Ніякі вигадки диванних «аналітиків» не зламають фронтову єдність

12.12.2025
Субота, 13 Грудня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Традиційний ураїнський десерт: 5 незвичних рецептів сирників

Опубліковано Газета Місто
02.01.2024

Сирники – традиційна страва української кухні, що бере свій початок в сільській місцевості. Це можна зрозуміти за простими, натуральними та пригідними для щоденного вживання інгредієнтам. Страва фігурує в описах побуту українців досить з давніх часів – 18-19 століття. Готують їх по-різному, хтось в духовці, хтось підсмажує на пательні. Але, найбільш поширеним все-таки є другий спосіб. Безперечними перевагами страви є те, що вона не складна у приготуванні, має доступні інгредієнти й однаково гарно смакує гарячою та холодною.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

капусняк

Традиційний тернопільський капусняк з пшоном

12.12.2025
Капустяник

Простий рецепт капустяника без тіста

28.11.2025

Ми зібрали для вас 5 цікавих рецептів аби ваш сніданок був смачним, поживним та тішив вас і ваших домашніх своїм різноманіттям.

ЛЬВІВСЬКІ СИРНИКИ

Для випікання знадобиться велика прямокутна форма.

Інгредієнти для сирників:

  • жирний домашній сир – 500 г
  • манна крупа – 1 ст.л
  • куряче яйце – 3 шт
  • масло вершкове – 100 г
  • цукор – 150 г
  • родзинки – 50 г
  • цедра лимону

Інгредієнти для глазурі:

  • масло вершкове – 1 ст. л
  • какао – 2 ст. л
  • сметана – 3 ст. л
  • цукор – 2 ст. л

Приготування:

  1. Збийте сир у блендері до однорідної маси аби не було грудочок.
  2. Додайте цедру лимону, родзинки, манку, масло та ще раз ретельно перемішайте блендером.
  3. Відокремте жовтки від білків. Білки відкладіть, вони пізніше нам знадобляться.
  4. Жовтки змішайте з цукром та збийте до однорідної маси.Збиті жовтки додайте в сирну масу та перемішайте.
  5. Білки збийте в піну і теж додайте в сирну масу. Ретельно перемішайте.Змастіть формочку вершковим маслом, застеліть її харчовим папером та вилийте сирну масу.
  6. Розігрійте духовку та випікайте при температурі 180-190 градусів протягом 45 хвилин.
  7. Після цього вимкніть духовку та залиште в ній сирники ще хвилин на 10 для того, щоб десерт не осів від різкої зміни температури.

Поки сирники стоять в духовці приготуємо глазур:

  1. Інгредієнти для глазурі помістіть в невелику місткість, поставте на маленький вогонь та доведіть до кипіння помішуючи.
  2. Після кипіння приберіть глазур з вогню та відразу ж полийте сирники.
  3. Залиште десерт на 5-12 годин в холодильнику. Після цього страва готова до вживання.

АПЕЛЬСИНОВІ СИРНИКИ

Інгредієнти:

  • сир – 500 г
  • борошно – 50 г
  • цукор – 40 г
  • куряче яйце – 1 шт
  • апельсин – 1 шт
  • апельсиновий сироп – 1 ст. л
  • сіль – щіпка

Приготування:

  1. З апельсина зніміть цедру, а з половини фрукту вичавіть сік.
  2. Сир, яйце, сіль та цукор перемішайте до однорідної маси.
  3. Додайте сироп, сік, цедру та гарно перемішайте.Додайте борошно та перемішайте до уникнення грудочок.
  4. Якщо тісто вийшло зарідким, додайте борошна до потрібної консистенції.
  5. Викладайте тісто на розігріту пательню змащену олією та смажте по 2-3 хвилини з кожного боку.Перед подачею полийте сирники сиропом.

СИРНИКИ БЕЗ ЯЄЦЬ, ПШЕНИЧНОГО БОРОШНА ТА ЦУКРУ

Інгредієнти:

  • сир – 200 г
  • фініки – 6 шт
  • кокосова стружка – 30 г
  • рисове борошно – 25 г
  • ванілін – щіпка

Приготування:

  1. Попередньо замочіть фініки на ніч у воді, щоб пом’якшити їх.
  2. Перед приготуванням злийте воду, промийте і дістаньте кісточки.
  3. Перемішайте в блендері фініки із сиром до однорідної маси.
  4. Додайте кокосову стружку та ванілін.
  5. Сформуйте оладки та обкатайте у рисовому борошні.
  6. Смажте по 2-3 хвилини з кожного боку до появи рум’яної скоринки.

СИРНИКИ ЗІ ШПИНАТОМ ТА БРИНЗОЮ

Інгредієнти:

  • сир 2% – 200 г
  • бринза 200 г
  • куряче яйце – 2 шт
  • борошно – 8 ст. л
  • листя шпинату – 50 г
  • цукор – 1,5 ст. л
  • сіль – на смак.

Приготування:

  1. Шпинат заморожений – розморозьте та відіжміть зайву воду, свіжий – подрібніть.
  2. Змішайте його із сиром, бринзою, цукром і яйцями у блендері.
  3. Додайте борошно та вимішайте тісто до липкості.
  4. Сформуйте оладки та обкатайте у борошні.
  5. Смажте на пательні до появи скоринки.

СИРНИКИ «ПЛОМБІРКА» У ФРИТЮРІ

Інгредієнти:

  • сир – 200 г
  • куряче яйце – 2 шт
  • борошно – 40 г
  • кукурудзяні пластівці – 50 г
  • цукор – 1 ст. л
  • морозиво – 50 г
  • сіль – на смак
  • топінг – на смак

Приготування:

  1. Сир, 1 куряче яйце, борошно, цукор та сіль збийте до однорідної маси.
  2. Подрібніть пластівці та перемішайте з масою.
  3. Сформуйте плоскі оладки. Між них вкладіть шматочки гарно змерзлого морозива та ретельно зліпіть між собою оладки.
  4. Занурте їх у збите яйце та обсмажте у фритюрі, приблизно по 1 хвилині з кожного боку.
  5. Прикрасьте топінгом та подавайте страву гарячою.

Хай смакує!

Читайте нас в Google News
Теги: рецептсирники
Share16ShareSend

Пов'язані публікації

Смажені пиріжки

Покроковий рецепт смажених домашніх пиріжків з горохом

27.11.2025
рецепт овочевого плову

Рецепт овочевого плову з гарбузом і квасолею

26.11.2025
Завантажити ще
Ух радіо Ух радіо Ух радіо
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля різдвяне Опілля різдвяне Опілля різдвяне
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Захисник Руслан про 11 років війни, поранення та виживання 13.12.2025
  • Як загартовують гвардійців 2 Галицької бригади 13.12.2025
  • Вигадки диванних «аналітиків» не зламають фронтову єдність 12.12.2025
  • Завершили другу сесію екологічної академії ЗУНУ 12.12.2025
  • Командування корпусу НГУ «Хартія» повідомляє про успішне проведення операції 12.12.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua




  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.