Мандарини у багатьох з нас асоціюються з Новим роком, вони ароматні та смачні. Сьогодні пропонуємо приготувати пиріг із мандаринами до новорічного чаювання. Такий пиріг виходить незвичайним, адже в процесі випікання часточки мандаринів віддають йому свій аромат та соковитість. Пиріг виходить трохи вологим з неперевершеним ароматом.
Пише Агротер.
Інгредієнти:
борошно – 300 г
молоко – 40 мл
яйця – 3 шт.
олія – 150 м
цукор – 150 г
розпушувач – 1 ч. л.
сіль – 1 щіпка
мандарини – 5 шт.
Приготування:
У глибокий посуд потрібно вбити яйця і додати цукор, віночком збити масу до білої піни. Під час збивання додати олію.
На наступному етапі вливаємо молоко, добре розмішуємо.
У просіяне борошно додаємо розпушувач і сіль і частинами вводимо в нашу суміш. Розмішуємо обережно, щоб не було грудочок.
Розігріваємо духовку до 180 градусів, змащуємо форму олією та виливаємо наше тісто.
Очищаємо мандарини від шкірки та ділимо на часточки, викладаємо зверху на тісто.
Випікаємо 35-40 хвилин. Готовий пиріг можна зверху посипати цукровою пудрою або кокосовою стружкою.
Обговорення