Картопляний пиріг за цим рецептом зазвичай готують у Неаполі. До нього входять найпростіші продукти. Це ситна і смачна страва, найкраща для вечері з родичами та друзями.
Інгредієнти:
1 кг картоплі
100 г вершкового масла
60 г тертого сиру Парміджано Реджано
60 г копченого сиру проволоне (або копченого сулугуні)
3 яєчних жовтки
80 г салямі
2 яєчні білки
150 г моцарели
петрушка, панірувальні сухарі, сіль
Спосіб приготування:
Щоб приготувати картопляний пиріг, ретельно промийте картоплю під проточною водою, видаливши залишки бруду. Помістіть бульби у велику каструлю, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Додайте сіль і варіть близько 40 хвилин, до готовності. Злийте воду та очистіть картоплини, поки вони ще гарячі, потім зробіть пюре.
Додайте тертий пармезан, нарізане кубиками м’яке вершкове масло і яєчні жовтки. Додайте дрібку солі, добре перемішайте, потім додайте нарізаний кубиками копчений сир, салямі й, нарешті, петрушку.
Добре перемішайте дерев’яною ложкою, потім додайте збиті яєчні білки. Змастіть вибране деко маслом і посипте його панірувальними сухарями.
Перекладіть половину суміші та викладіть на поверхню нарізану моцарелу. Залийте сумішшю, що залишилася, і посипте панірувальними сухарями.
Випікайте в розігрітій до 180° духовці 30-40 хвилин, поки на поверхні не утвориться золотиста скоринка. Після приготування дістаньте з духовки та дайте охолонути. Викладіть картопляний пиріг на сервірувальну тарілку і подавайте гарячим або теплим.
Пише Агротер.
Обговорення