• Останні
  • У тренді
Смачно, ситно, ароматно: як правильно приготувати домашні пельмені

Смачно, ситно, ароматно: як правильно приготувати домашні пельмені

26.09.2023
Руслан Цимбалістий

У бою на Харківщині загинув борщів’янин Руслан Цимбалістий

04.07.2025
Руслані Кушнір

Апеляційний суд остаточно скасував догану керівниці Лановецького терцентру Руслані Кушнір

04.07.2025
обмін полоненими

Україна повернула з російського полону ще одну групу своїх громадян

04.07.2025
РФ приховує свої злочини

Інформаційні вкиди Росії про полонених – частина гібридної війни: Омбудсман Дмитро Лубінець

04.07.2025
Михайло Непийвода

У ТНПУ помер комендант головного корпусу Михайло Непийвода

04.07.2025
Кривава різанина у Почаєві: смерть 54-річного мешканця Лановецької громади настала в результаті ударів в різні частини тіла

Кривава різанина на Тернопільщині: вбивці “світить” 15 років тюрми

04.07.2025
Правоохоронці розпочали розслідування за фактом забруднення річки Тайна у Хоростківській громаді на Тернопільщині

Правоохоронці розпочали розслідування за фактом забруднення річки Тайна у Хоростківській громаді на Тернопільщині

04.07.2025
Тернопільщина на межі екологічної катастрофи: спиртзавод зливає відходи, риба масово гине, а правоохоронці мовчать.

Тернопільщина на межі екологічної катастрофи: спиртзавод зливає відходи, риба масово гине, а правоохоронці мовчать.

04.07.2025
Тернопільщина туристична: Раївський палац – зразок архітектури доби класицизму

Тернопільщина туристична: Раївський палац – зразок архітектури доби класицизму

04.07.2025
«Я знав, що мені потрібно більше, ніж просто пересуватися»

«Я знав, що мені потрібно більше, ніж просто пересуватися»

03.07.2025
На Тернопільщині відбудеться фестиваль «Дзвони Лемківщини» та запалення «Ватри Нескорених»

На Тернопільщині відбудеться фестиваль «Дзвони Лемківщини» та запалення «Ватри Нескорених»

03.07.2025
вимкнення електроенергії завтра не планується

Чи такі вже й страшні ті 230В

03.07.2025
П’ятниця, 4 Липня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Смачно, ситно, ароматно: як правильно приготувати домашні пельмені

Успіх приготування пельменів багато в чому залежить від того, чи вдасться правильно приготувати тісто для них.

Опубліковано Газета Місто
26.09.2023

Пельмені особливої презентації не потребують. Це страва з прісного тіста і фаршу вже давно набула в народі популярності за свою ситність, а також простоту приготування і зберігання. Не дивно, що аналоги уральських пельменів в тому чи іншому вигляді існують в багатьох кухнях світу.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Сало в маринаді

Секрети смачного сала в розсолі: простий рецепт для всіх

01.07.2025
«гнізда» з макаронів з фаршем

«Гнізда» з макаронів з фаршем, помідорами і сиром

30.06.2025

У кожного в житті настає момент слабкості, коли неможливо відмовити собі в порції соковитих і ароматних пельменів. Особливо – якщо це домашні пельмені ручної ліпки, виготовлені з повним дотриманням рецепту.

У чому ж полягають тонкощі приготування пельменів в домашніх умовах?

Рецепт тіста на пельмені

Успіх приготування пельменів багато в чому залежить від того, чи вдасться правильно приготувати тісто для них.

Відповідно до традиційного удмуртського рецепту, тісто для пельменів замішується з борошна, яєць та води.

На 500 г борошна потрібно 2 курячих яйця, 1 столова ложка рослинної олії, 20 мл води і половина чайної ложки солі.

У досвідчених кулінарів процес приготування тіста для пельменів займає не більше 15 хвилин.

Борошно слід висипати на стіл гіркою і зробити в ній невелике поглиблення. Потім обережно влити туди яйця, вже підсолену воду і рослинну олію. Перемішувати, поступово збираючи борошно з усіх боків, поки не утвориться круте тісто. Потім вимісити його руками, до утворення однорідної маси.

Тісто для пельменів можна приготувати і без яєць, на воді.

Для цього борошно бажано попередньо змішати з сіллю, додати гарячої води й олії, а потім ретельно вимісити.

Утворену з борошна і води масу можна залишити на 20-30 хвилин, щоб вона набула еластичності.

Спростити приготування тіста для пельменів може хлібопічка. У багатьох з них є режим приготування пельменного тіста. Слід лише пам’ятати про важливість ретельного дотримання пропорцій борошна, яєць і води при закладці інгредієнтів.

Приготоване тісто в хлібопічці можна також домесити вручну, а потім залишити на півгодини.

Рецепт фаршу на пельмені

Другий крок у приготуванні традиційних пельменів – підготовка фаршу. Підійде практично будь-яке м’ясо – яловичина, свинина, курятина і навіть риба. Найбільш популярний і традиційний варіант – пельмені зі свининою та / або яловичиною.

На 500 грамів фаршу потрібно дві середніх або одна велика цибулина, а також мелений чорний перець і сіль за смаком.

Цибулю ретельно порізати, м’ясо перекрутити на фарш, ретельно посолити і поперчити. Змішати фарш з цибулею.

Щоб пельмені вийшли трохи “соковитішими”, можна додати в отриману масу півсклянки води. Фарш у будь-якому випадку потрібно добре перемішати.

Приготування пельменів

Коли на кухні вже є і тісто і фарш, починається найбільш трудомістка частина приготування. Нерідко в ній бере участь уся родина.

Тісто рівномірно розкочується качалкою до товщини приблизно в 2 мм. За допомогою склянки в ньому “вирізають” однакові кола. У ці самі кола накладається фарш (по 1 одній чайній ложці), після чого пельмень загортається в знайому всім форму: спочатку з нього ліпиться вареник, а потім кінці цього вареника з’єднуються.

Читайте нас в Google News

Вже зліплені пельмені треба викласти на присипану борошном поверхню, щоб не допустити їх прилипання.

При ліпленні пельменів можна трохи схитрувати і скористатися спеціальними формами – пельменницями. Вони трохи спрощують процес.

Варити пельмені слід на повільному вогні, обережно помішуючи, щоб не порвати їх. Коли вони спливуть і дадуть аромат – варити ще близько 5 хвилин. Зазвичай варіння пельменів не займає більше 10 хвилин.

Пельмені можна вважати готовими, якщо їх тісто не жорстке, а м’ясо не дає червоного соку. Зазвичай після варіння вода зливається, але багато хто надає перевагу пельменям з бульйоном.

Смажені ліниві пельмені – рецепт

Якщо часу на готування вкрай мало, а пельменів все одно хочеться, рецепт “ледачих” пельменів може стати справжнім порятунком.

Особливість рецепта полягає в тому, що пельмені не ліпляться поштучно.

М’ясо для пельменів слід рівномірно розкласти по всьому розкатаному тісту, а потім скрутити його в рулет. Цей рулет нарізати на рівні частини, які бажано трохи спресувати і додатково обваляти в борошні.

Такі пельмені будуть не варитися, а смажитися на повільному вогні. Сковороду попередньо слід прогріти і додати рослинного масла, а потім викладати на неї пельмені.

Смажити їх приблизно 8 хвилин, поки нижня частина не покриється рум’яною скоринкою. Після цього в скороводу додається вода, приблизно до половини бічної грані пельменів. Накрити сковороду кришкою і залишити тушитись ще на 20-30 хвилин.

Китайські пельмені – рецепт

У китайській кухні є ціла низка аналогів пельменів. Особливою популярністю далеко за межами Піднебесної користується цзяоцзи – страва з прісного тіста з начинкою.

Цзяоцзи виділяються впізнаваною формою у вигляді довгастого конвертика-півмісяця. На відміну від пельменів, вони можуть зовсім не містити м’яса. Начинкою можуть служити, наприклад, гриби з цибулею і вареним яйцем. Існують також варіанти з морепродуктами, куркою та іншим.

Тісто для китайських пельменів готується приблизно так само, як і для звичайних. У Китаї цзяоцзи варять в особливих дерев’яних пароварках, але їх також можна і обсмажити на повільному вогні.

Готові цзяоцзи подаються на стіл з особливим соусом – сумішшю соєвого соусу, рисового оцту, імбиру і спецій.

Теги: пельменірецепт
Share40ShareSend

Пов'язані публікації

Закарпатський бограч

Смак Закарпаття: як приготувати справжній бограч за класичним рецептом

27.06.2025
Як приготувати медову пахлаву: простий рецепт з волоськими горіхами

Як приготувати медову пахлаву: простий рецепт з волоськими горіхами

25.06.2025
Завантажити ще
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • На фронті загинув захисник із Залозецької громади Василь Дацишин 04.07.2025
  • У Зборові на Тернопільщині посадовці міськради ошукали ветеранів 04.07.2025
  • Інформаційні вкиди рф про полонених – частина гібридної війни 04.07.2025
  • У Великих Гаях на Тернопільщині Світлана Яцишин створила унікальну квітучу локацію 04.07.2025
  • Тернопільська обласна прокуратура отримала нового керівника Віталія Панченка 04.07.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.