• Останні
  • У тренді
Тефтелі

Соковиті та ароматні тефтелі: як приготувати ситну страву

25.09.2023
Прокуратура

Прокуратура Тернопільщини вимагає відшкодувати 173 тис. грн за незаконну вирубку дерев у «Дністровському каньйоні»

04.07.2025
Пенсійний фонд назвав умови призначення пенсії військовослужбовцям

Полiцiя розпочала кримiнальне провадження щодо посадовця мiськради Зборова за вчинення шахрайств з ветеранами

04.07.2025
2025

Розпочато розслiдування за фактом шахрайства щодо допомоги вiйськовим у Зборівській громаді на Тернопiльщинi

04.07.2025
Клуби активного довголіття Тернопільщина

У громадах Тернопільщини успішно працюють Клуби активного довголіття від Червоного Хреста

04.07.2025
Цю новинку тернопільська пивоварня приготувала спеціально до сезону-2025.

“Опілля Чорний”: чим особливий новий квас

04.07.2025
З російського полону звільнили двох бійців із Тернопільщини

З російського полону звільнили двох бійців із Тернопільщини

04.07.2025
Руслан Цимбалістий

У бою на Харківщині загинув борщів’янин Руслан Цимбалістий

04.07.2025
Руслані Кушнір

Апеляційний суд остаточно скасував догану керівниці Лановецького терцентру Руслані Кушнір

04.07.2025
обмін полоненими

Україна повернула з російського полону ще одну групу своїх громадян

04.07.2025
РФ приховує свої злочини

Інформаційні вкиди Росії про полонених – частина гібридної війни: Омбудсман Дмитро Лубінець

04.07.2025
Михайло Непийвода

У ТНПУ помер комендант головного корпусу Михайло Непийвода

04.07.2025
Кривава різанина у Почаєві: смерть 54-річного мешканця Лановецької громади настала в результаті ударів в різні частини тіла

Кривава різанина на Тернопільщині: вбивці “світить” 15 років тюрми

04.07.2025
Субота, 5 Липня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Соковиті та ароматні тефтелі: як приготувати ситну страву

Тефтелі – неймовірно смачна страва з м’ясного фаршу у вигляді кульок.

Опубліковано Газета Місто
25.09.2023

Соковиті, ніжні, ароматні, вкриті рум’яною скоринкою тефтелі в густому соусі – точно всім сподобаються й стануть прекрасним варіантом для повсякденного меню. Вони – це справжнє свято смаку, особливо для тих, хто жодного дня не уявляє без м’ясних страв!

Тефтелі

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Сало в маринаді

Секрети смачного сала в розсолі: простий рецепт для всіх

01.07.2025
«гнізда» з макаронів з фаршем

«Гнізда» з макаронів з фаршем, помідорами і сиром

30.06.2025

Роблять тефтелі з курячого, яловичого, свинячого фаршу або асорті. Найчастіше їх готують у томатному соусі. Але й сметанний соус до таких м’ясних кульок прекрасно підходить, що дозволяє готувати цю страву по-різному.

Тефтелі з томатною підливою

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Томатний соус, томатна паста чи кетчуп – 4-5 ст. л.
  • Сметана – 4-5 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – для панірування
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком
  • Вода – 1-1,5 ст.

Ріпчасту цибулю та часник дрібно порубати й додати в м’ясний фарш. Отриману масу посолити й поперчити. Додати свіже яйце. Добре все перемішати.

На добре розігрітій сковороді з додаванням рослинної олії обсмажити тефтельки, попередньо обвалявши їх у борошні.

Як приготувати тефтелі у томатному соусі / фото 1000.menu

Готуємо соус для тефтелів. Змішати томатний соус або кетчуп зі сметаною. Додати склянку кип’яченої води й перемішати до однорідної консистенції.

Добре обсмажені м’ясні тефтельки залити соусом і тушкувати приблизно 10-15 хвилин. Можна подавати такі тефтелі з картопляним пюре.

Курячі тефтелі у вершково-сирному соусі

  • Фарш курячий – 350 г
  • Рис – 70 г
  • Вершки – 180-200 г
  • Сир твердий – 50 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Петрушка свіжа (або інша зелень) – 3-4 гілочки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Рис промити, залити водою й відварити майже до м’якості, щоб усередині злегка хрустів (хвилин 15). Під час варіння рис трохи посолити. Зварений рис промити водою та остудити.

Ріпчасту цибулю нарізати дрібними кубиками. Змішати курячий фарш, цибулю та рис. Додати за смаком сіль і чорний перець, перемішати. Зелень дрібно нарізати й додати у фарш, перемішати.

Тефтелі у вершковому соусі – рецепт / фото pinterest.cl

Змоченими у воді руками скачати круглі тефтелі. Викласти їх у форму для запікання. Поставити в духовку, розігріту до 180°С, і запікати тефтелі в духовці 10 хвилин.

Для соусу-заливки змішати тертий сир і вершки. Перемішати й за смаком поперчити.

Дістати тефтелі з духовки й залити соусом. Поставити тефтелі назад у духовку та запікати у вершково-сирному соусі ще 15-20 хвилин, до рум’яності.

Готові запечені тефтелі подавати до столу в гарячому вигляді, присипавши свіжою зеленню.

Рибні тефтелі в томатному соусі

  • Минтай – 700 г
  • Вершкове масло – 50 г
  • Вівсяні пластівці – 60 г
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно – 50 г
  • Цибуля – 80 г
  • Морква – 80 г
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Рослинна олія – 60 мл
  • Томатна паста – 60 г
  • Вода – 50 мл
  • Перець горошком – 4 шт.
  • Часник – 10 г
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Кріп – 20 г

Відокремити філе минтая від кісток і шкіри.

Викласти філе в чашу блендера, додати шматочок вершкового масла, вівсяні пластівці, розбити яйце, посолити та поперчити, все подрібнити до однорідної маси.

Сформувати з отриманої маси тефтелі, паніруючи кожну в борошні.

Цибулю нарізати тонкими півкільцями, моркву натерти на тертці.

Викласти підготовлені овочі на сковорідку, налити рослинну олію й обсмажити до м’якості моркви. Потім додати томатну пасту, посолити, налити трохи окропу, тушкувати ще 5 хвилин.

Викласти соус у товстостінну каструлю, поверх нього розмістити тефтелі й дуже акуратно залити окропом. Приправити горошинами перцю, часником видавленим через прес, лавровими листками.

Відправити каструлю в духовку розігріту до 180°С, тушкувати протягом 40 хвилин. Подаємо на стіл, прикрасивши свіжими гілочками кропу.

Читайте нас в Google News
Теги: рецепттефтелі
Share31ShareSend

Пов'язані публікації

Закарпатський бограч

Смак Закарпаття: як приготувати справжній бограч за класичним рецептом

27.06.2025
Як приготувати медову пахлаву: простий рецепт з волоськими горіхами

Як приготувати медову пахлаву: простий рецепт з волоськими горіхами

25.06.2025
Завантажити ще
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • На війні загинув захисник Василь Шевчук з Тернопільщини 04.07.2025
  • На Тернопільщині чоловік самовільно почистив потічок та потрапив на олівець до поліції 04.07.2025
  • На Тернопільщині СБУ затримала прокремлівського дезертира 04.07.2025
  • На фронті загинув захисник із Залозецької громади Василь Дацишин 04.07.2025
  • У Зборові на Тернопільщині посадовці міськради ошукали ветеранів 04.07.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.