Що може бути смачніше чебурека? Під рум’яної хрусткою скоринкою ховається ароматна і соковита начинка. Раніше на історичній батьківщині чебуреки смажилися тільки в баранячому жирі, тому страва завжди їли гарячими. Тепер у технології їх приготування багато чого змінилося. По-іншому стали готувати тісто. Зараз багато роблять чебуреки на кефірі, оскільки результат такого кулінарного експерименту завжди виявляється дуже смачним.
Тісто для класичних чебуреків замішується на воді. Чим же краще тісто на кефірі? Для початку, такі смажені пиріжки залишаються м’якими навіть після охолодження, а чебурек з класичного тесту на воді гарний тільки в гарячому вигляді. Холодний, він стає твердим і вже не хрумтить. А крім того, тісто на кефірі для чебуреків м’якше, легшим і його легше працювати.
Інгредієнти на один стакан кефіру:
- яйце;
- 1/2 ч. ложки солі;
- від 3 до 4 склянок борошна.
Як готувати:
- Перемішуємо кефір з яйцем, додавши сіль.
- Потроху підсипаємо борошно, замішуючи тісто. Її додають стільки, щоб тісто стало трохи м’якше, ніж для пельменів.
Після замісу тесту потрібен відпочинок. Він потрібен для того, щоб клейковина, що міститься в борошні, розбухла. За цей час вона вбере вологу, яку пізніше випарить при тепловій обробці, створюючи пузирчасту скоринку.
Приготуємо начинку.
Інгредієнти:
- 2 – 3 цибулини;
- по 250 грам яловичого і свинячого фаршу;
- приблизно 5 столових ложок води.
Перчити і солити фарш будемо за смаком.
Як готувати:
- Перемішуємо фарш з дрібно нарубаним цибулею, перчимо і присаливаем.
- Щоб він наповнював внутрішність чебурека ароматним м’ясним соком, додаємо воду і добре розмішуємо.
- З тіста формуем 10 кульок, кожен з яких потрібно розкачати в тонкий корж круглої форми.
- Заповнюємо фаршем 1/3 частина кожної підготовленої заготовки.
- Складаємо коржі навпіл і защипуємо краю. Щоб вироби були ошатними, їх можна обрізати по краях фігурним ножем, зробивши зубчики. Олії для смаження потрібно багато. Справжній чебурек повинен плавати в киплячому жирі.
- Як тільки сторони стануть рум’яними і покриються апетитними бульбашками, перекладаємо вироби на паперову серветку або рушник, який вбере зайвий жир.
Подаємо страву відразу, адже кожен знає, що самі смачні чебуреки – гарячі!
Обговорення