• Останні
  • У тренді
Класичні чебуреки з м’ясом на кефірі: найкращий рецепт

Класичні чебуреки з м’ясом на кефірі: найкращий рецепт

07.05.2023
Олег Вітвіцький

Громадський діяч та історик з Тернопільщини Олег Вітвіцький презентував пісню про Теребовлю

28.10.2025
до 100-річчя від дня народження Петра Медведика

На Тернопільщині вшанували ювілей знаного фольклориста Петра Медведика

28.10.2025
Самарянин

У Тернополі відкрили новий центр душпастирської опіки родин полеглих воїнів “Самарянин”

28.10.2025

Емоційне здоров’я дітей: як допомогти малюку впоратися зі стресом і змінами

28.10.2025
Отямтеся! Прикусіть свої язики!

Отямтеся! Прикусіть свої язики!

28.10.2025
Нагорода знайшла героя: Герой України Ігор Дикун удостоєний Хреста особливих заслуг

Нагорода знайшла героя: Герой України Ігор Дикун удостоєний Хреста особливих заслуг

28.10.2025
В Україні зросла середня зарплата для нарахування пенсій до 19 856 грн

Шахрайство з насінням сої: тернопільські поліцейські розслідують справу на 400 тисяч гривень

28.10.2025
Угруповання військ «Захід» вдосконалює бойові навички з акцентом на сучасні технології

Угруповання військ «Захід» вдосконалює бойові навички з акцентом на сучасні технології

28.10.2025
У Тернополі відкрили рекрутинговий центр Сухопутних військ

У Тернополі відкрили рекрутинговий центр Сухопутних військ

28.10.2025
Як інтуїція рятує життя на війні: історія командира гармати з Тернопільщини

Як інтуїція рятує життя на війні: історія командира гармати з Тернопільщини

28.10.2025
Хакери тролять Кремль: Захарова і Медведєв на «саміті уродів» з шаманами та козаками

Хакери тролять Кремль: Захарова і Медведєв на «саміті уродів» з шаманами та козаками

28.10.2025
75-річний ювілей відзначила шанована педагог із Великих Гаїв Неля Ступак

75-річний ювілей відзначила шанована педагог із Великих Гаїв Неля Ступак

28.10.2025
Вівторок, 28 Жовтня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Класичні чебуреки з м’ясом на кефірі: найкращий рецепт

Опубліковано Газета Місто
07.05.2023

Що може бути смачніше чебурека? Під рум’яної хрусткою скоринкою ховається ароматна і соковита начинка. Раніше на історичній батьківщині чебуреки смажилися тільки в баранячому жирі, тому страва завжди їли гарячими. Тепер у технології їх приготування багато чого змінилося. По-іншому стали готувати тісто. Зараз багато роблять чебуреки на кефірі, оскільки результат такого кулінарного експерименту завжди виявляється дуже смачним.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Картопля по-шведськи: простий рецепт хрусткого гарніру для вашого столу

Картопля по-шведськи: простий рецепт хрусткого гарніру для вашого столу

27.10.2025
мариновані опеньки

Перевірений рецепт маринованих опеньок на зиму

27.10.2025

Тісто для класичних чебуреків замішується на воді. Чим же краще тісто на кефірі? Для початку, такі смажені пиріжки залишаються м’якими навіть після охолодження, а чебурек з класичного тесту на воді гарний тільки в гарячому вигляді. Холодний, він стає твердим і вже не хрумтить. А крім того, тісто на кефірі для чебуреків м’якше, легшим і його легше працювати.

Інгредієнти на один стакан кефіру:

  • яйце;
  • 1/2 ч. ложки солі;
  • від 3 до 4 склянок борошна.

Як готувати:

  • Перемішуємо кефір з яйцем, додавши сіль.
  • Потроху підсипаємо борошно, замішуючи тісто. Її додають стільки, щоб тісто стало трохи м’якше, ніж для пельменів.

Після замісу тесту потрібен відпочинок. Він потрібен для того, щоб клейковина, що міститься в борошні, розбухла. За цей час вона вбере вологу, яку пізніше випарить при тепловій обробці, створюючи пузирчасту скоринку.

Приготуємо начинку.

Інгредієнти:

  • 2 – 3 цибулини;
  • по 250 грам яловичого і свинячого фаршу;
  • приблизно 5 столових ложок води.

Перчити і солити фарш будемо за смаком.

Як готувати:

  • Перемішуємо фарш з дрібно нарубаним цибулею, перчимо і присаливаем.
  • Щоб він наповнював внутрішність чебурека ароматним м’ясним соком, додаємо воду і добре розмішуємо.
  • З тіста формуем 10 кульок, кожен з яких потрібно розкачати в тонкий корж круглої форми.
  • Заповнюємо фаршем 1/3 частина кожної підготовленої заготовки.
  • Складаємо коржі навпіл і защипуємо краю. Щоб вироби були ошатними, їх можна обрізати по краях фігурним ножем, зробивши зубчики. Олії для смаження потрібно багато. Справжній чебурек повинен плавати в киплячому жирі.
  • Як тільки сторони стануть рум’яними і покриються апетитними бульбашками, перекладаємо вироби на паперову серветку або рушник, який вбере зайвий жир.

Подаємо страву відразу, адже кожен знає, що самі смачні чебуреки – гарячі!

Читайте нас в Google News
Теги: рецептчебурек
Share102ShareSend

Пов'язані публікації

рецептом домашнього сирника

Рецепт сирника від відомого священника-блогера з Тернопільщини Олексія Філюка

24.10.2025
картопляні сирні галушки

Як приготувати найсмачніші картопляні сирні галушки

15.10.2025
Завантажити ще
Ух радіо Ух радіо Ух радіо
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Історія ветерана з Тернопільщини Романа Ванжула 28.10.2025
  • У Тернополі на залізничному вокзалі відкрили рекрутинговий центр Сухопутних військ 28.10.2025
  • На Північно-Слобожанському напрямку бойову підготовку воїнів організовують з урахуванням реалій сьогодення 28.10.2025
  • Герой України з Тернополя Ігор Дикун удостоєний ще однієї престижної нагороди 28.10.2025
  • Історія командира гармати Котика з Тернопільщини 28.10.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua




  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.