Україна відновила довоєнний експорт товарів: як це вдалося та скільки заробляємо
Тернопільський міськрайонний суд має нового голову
Квас «Опілля»: в новий сезон – у новому форматі
«Король мертвий», або Історія найдавнішої гри у світі
А час назад не повернути: історія з життя
«Нива» здобула впевнену перемогу над «Металургом»
Робота спеціалістів. Фото Водоканал
"Легенда УПА"
кримські татари
НУБіП
Степан Барна

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Представниці прекрасної статі завжди намагаються стежити за своїм зовнішнім виглядом. Особлива увага приділяється догляду за волоссям, щоб привертати погляди навколишніх красою і блиском. Але з’ясувалося, що в процесі простого миття голови волоссю можна істотно нашкодити. Які помилки посилюють стан волосся, розповімо в нашій статті. 

Миємо голову, а не волосся

Найпоширеніша помилка при митті волосся полягає в тому, що дівчата наносять шампунь саме на волосся і розподіляють його по всій довжині. Шампунь призначений саме для миття шкіри голови. Тому необхідно набрати необхідну кількість шампуню, спінити його з водою в руках і масажними рухами пройтися поверхнею голови. Категорично не варто наносити шампунь на кінчики волосся, які і так схильні найбільше до зовнішнього впливу. У процесі змивання водою піна від шампуню самостійно і дбайливо очистить кінчики волосся від бруду і пилу.

Бальзам для волосся

З бальзамом та масками ситуація рівно протилежна. Дані засоби наносяться виключно на довжину волосся, уникаючи шкіри голови. В іншому разі волосся доведеться мити набагато частіше.

Температура води

Експерти наполегливо рекомендують не мити голову у гарячій воді. Пов’язано це з тим, що гаряча вода активує роботу сальних залоз, і шкіра голови забруднюватиметься набагато швидше. Намагайтеся проводити цю процедуру за допомогою води кімнатної температури.

Обережніше з мокрим волоссям

Більшість дівчат звикли після миття голови замотувати волосся у рушник. Фахівці стверджують, що робити це категорично не варто. У процесі тертя вологого волосся, стирається його захисний шар, а внаслідок цього, руйнується структура, що призводить до сухих кінчиків, що січуться. Досить просто промокнути рушником мокре волосся. Також не рекомендується розчісувати мокре волосся і затискати його гумкою.

Гігієна гребінця

Багато хто не звертає увагу на стан свого гребінця для волосся. І дарма. Його необхідно систематично очищати, тому що він переносить на чисте волосся пил, бруд та різні мікроорганізми, що швидше забруднює волосся.

Пов'язані публікації

Обговорення