Мішанина – це смачний Великодній сніданок, який готують в деяких західних регіонах України. Це традиція збереглася у багатьох сім’ях і передається від покоління до покоління.
Після освячення кошика, повернувшись додому, розпочинається готування мішанини. Все що є в кошику, окрім Паски, нарізають у велику глибоку тарілку і зверху натирають хрін. Коли вже вся сім’я сіла за стіл, тоді вже перемішують і починають сніданок з цієї страви. Цей смак, однозначно асоціюється з цим святковим днем. Ситно та дуже смачно, а ще смачніше коли на шматочок Паски намастити цвіклі.
Також цю страву ще називають Кришенина, Великодній салат чи Воскресне. Приготування може відрізнятися. Хтось готує мішанину холодною, а хтось теплою.
Інгредієнти
- 400 грам різного виду ковбас, порізати порційними шматками
- 200 грам копченої шинки
- 200 грам печеного м’яса
- 200 грам копченого бекону
- 5 яєць зварених на твердо, почистити, розрізати на 6-8 частин кожне
- 1 корінець хрону
- 50 грам вершкового масла
- 2 ст.л. яблучного оцту (можна упустити)
- Чорний свіжо змелений перець до смаку
Приготування:
1) У сковорідці з товстим дном, на середньому вогні, розігріти 1/2 вершкового масла, додати усі м’ясні продукти, розрівняти й смажити, не мішаючи, доки знизу утвориться хрустка шкірочка.
2) М’ясні вироби перемішати, додати яйця та решту масла. Розкласти яйця поміж підрум’яненого м’яса й так само смажити, 1-2 хвилини не мішаючи. Далі скропити усе оцтом, перемішати, смажити ще 1 хвилину і зняти з вогню.
3) Перекласти мішанину на сервірувальний таріль, приправити чорним, свіжо змеленим перцем й прикрасити стружками свіжого хрону.
Обговорення