Плов з овочами виходить нітрохи не гірше м’ясного, гриби надають стравам пікантний смак.
Для приготування плову знадобиться:
рис – 1 ст.;
грибний бульйон – 2 ст.;
зелений горошок – 150 г;
мариновані або заморожені опеньки – 150 грамів;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
томатна паста – 2 ч. л.;
зелень;
цукор – пів ложки;
каррі, чорний перець і сіль – за смаком.
Спосіб приготування:
Спочатку готується розсіл зі склянки води, в який додаємо томатну пасту, цукор і сіль. Після закипання розсолу кладемо в нього горошок і проварюємо близько 5 хвилин.
Ріпчасту цибулю необхідно нарізати на невеликі кубики та злегка пасерувати на будь-якому пісному маслі. Тепер до цибулі можна додати опеньки та трохи обсмажити.
Перед закладанням рису в горщики його необхідно ретельно перебрати та кілька разів промити.
Розклавши крупу в горщики, додаємо відвар з горошком, а також цибулю з грибами. Тепер можна страву посолити та додати приправи.
Підготовлену для приготування кашу заливаємо гарячим грибним бульйоном. Після цього всі горщики закриваються кришками й відправляються в духовку, яку попередньо нагрівають до 200 градусів. Готується овочевий плов близько 40 хвилин.
Пише Агротер.
Обговорення