• Останні
  • У тренді
Як приготувати смачний обід з консервів: прості рецепти

Як приготувати смачний обід з консервів: прості рецепти

15.02.2023
Артем Сосняковський

Трагічно помер випускник Бережанського ліцею №1 Артем Сосняковський

06.10.2025
TANYA DOLYA

Тернопільська співачка Таня Доля випустила пісню “Поруч” з кліпом про кохання

06.10.2025
семи воїнів

Тернопільщина за вихідні втратила ще сімох захисників

06.10.2025
Гітарою я ворога не знищу, – гітарист гурту “Гайдамаки” з Бучача

Гітарою я ворога не знищу, – гітарист гурту “Гайдамаки” з Бучача

06.10.2025
Пекло для ворога починається там, де зʼявляється 91-й

Пекло для ворога починається там, де зʼявляється 91-й

06.10.2025
РФ завдала удару по Тернопільщині

На Чортківщині внаслідок російської атаки пошкоджено дах будівлі

06.10.2025
244 тернополянам роздадуть 450000 гривень: хто отримає

Жителі Тернопільської громади зареєстрували 24 проєкти на “Громадський бюджет 2026”

06.10.2025
Віталій Кличко передав від громади столиці бійцям на фронт ще майже 2500 БпЛА та понад 20 автівок

Віталій Кличко передав від громади столиці бійцям на фронт ще майже 2500 БпЛА та понад 20 автівок

06.10.2025
Гарт

На Тернопільщині відбувся благодійний фестиваль “Гарт”

05.10.2025
Наталія Киричук

Учителька з Тернополя Наталія Киричук отримала звання «Заслужений вчитель України»

05.10.2025
Image

Що робити при повторних інфекціях — особливості антибіотикотерапії

05.10.2025
професійне свято відзначають освітяни

У Тернопільській обласній раді з професійним святом привітали освітян

05.10.2025
Понеділок, 6 Жовтня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Як приготувати смачний обід з консервів: прості рецепти

Опубліковано Газета Місто
15.02.2023

Мабуть, зараз кожен і кожна має у запасі чимало консервів про всяк випадок. Така їжа, звісно, не надто вишукана та, чого вже там, не дуже корисна. Проте вона рятує у різних екстремальних ситуаціях. Але якщо ми маємо світло, газ та трохи продуктів, можна дозволити собі проекспериментувати. Наприклад, взяти кілька банок з запасів та приготувати смачний обід. Чи це можливо? Спробуємо. Час від часу ми шукатимемо та пропонуватимемо кілька простих рецептів з консервів. Починаємо.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Квашена капуста

Коли квасити капусту: найкращий час і перевірений рецепт

13.09.2025
біляші без замісу

Біляші без замісу на кефірі, молоці або воді

09.09.2025

Суп з тушонки з макаронами

Інгредієнти (на 4 порції):

макарони 250 гр.

м’ясна тушонка 1 банька

зелена цибуля 1 пучок (або стебло порею)

До супу можна додати багато різної зелені та спеці, щоб перебити специфічний смак тушонки (фото Shutterstock)

Закип’ятити воду, підсолити її та зварити у ній макарони (як вказано на упаковці). Зварені макарони злити, перекласти у миску та додати шматочок масла.

Тушонку викласти до невеликої каструлі, розламати виделкою та залити холодною водою (1,5 л). Поставити на вогонь та довести до кипіння кілька разів, щоразу добре перемішуючи. Додати зварені макарони та прогріти все разом.

Додати до супу зелену цибулю, яку потрібно нарізати досить грубо. Можна використовувати порей, але тоді його потрібно нарізати кільцями та додати до тушонки перед макаронами. Зелену цибулю варити не треба.

Саме зелена цибуля додає супу потрібного смаку, адже специфічний запах та присмак тушонки швидко набридає. Тож крім цибулі зарадить інша зелень, свіжа чи суха, свіжо змелений чорний перець, коріандр, карі, перець чилі, соєвий соус тощо.

Котлети з рибних консервів з рисом

Інгредієнти:

рибні консерви 250 грн.

рис 100 гр.

яйце 1 шт.

олія 1 ст.л.

перець, сіль за смаком

До фаршу можна додати зелень, а перед обсмажуванням можна обкачати ктлети у панірувальних сухарях або манці (фото Shutterstock)

Рис промити кілька разів, вода має залишатись прозорою. Відварити до готовності у підсоленій воді. Охолодити.

З консервів злити рідину. Рибу перекласти у глибоку миску. Розім’яти виделкою. Додати охолоджений рис. Вбити сире яйце. Посолити та поперчити. Перемішати до однорідності.
Якщо рибний фарш виходить рідким, можна додати 1-2 ст.л. манки та залишити його на 15-20 хвилин, щоб манка встигла увібрати зайву вологу. Також до фаршу можна додати подрібнену зелень (кріп, петрушку, зелену цибулю, спеції тощо).

Руки змочити водою та сформувати з фаршу невеликі котлети. Смажити на пательні у добре нагрітій олії по 2-3 хвилини з кожного боку.

Можна додати собі роботи та перед тим як вбивати яйце, відокремити білок від жовтка та збити білок у пишну густу піну. Вмішувати білок у фарш потрібно наприкінці, після решти інгредієнтів. Тоді котлети вийдуть повітряними.

Рідкий шоколадний торт трайфл

Інгредієнти (на 4 порції):

коржі бісквітні (шоколадні, готові) 200 гр

вершки жирні 450 гр.

цукор 100 гр.

ванільний екстракт 1/2 ч.л.

готовий пудинг (шоколадний)

100 гр.

кава (міцна) 1 ст. л.

згущене молоко 300 гр.

шоколад 100 гр.

Бісквіт та пудинг можна зробити самим, але ми пропонуємо готувати з готових складників (фото Shutterstock)

Трайфл готувати дуже просто, якщо використовувати суміші для швидкого приготування. Звичайно, усе можна зробити й самим.

Розрізати бісквіт на кубики (1,5-2 см) та відкласти. Якщо пудинг сухий, приготувати, як вказано на упаковуванні та охолодити.

Читайте нас в Google News

Дуже холодні вершки збити у пишну піну, у процесі вживання поступово додати до них цукор та ванільний екстракт. Ну і якщо ми нині робимо все з консервів, то варто нагадати, що вершки можна використати з балончика, уже збиті, підсолоджені та готові до вжитку.

В окремій мисці з’єднати шоколадний пудинг, згущене молоко та каву, збити міксером до однорідності. Додати половину збитих вершків та знову збити, поки суміш не стане однорідною та гладкою.

Взяти 4 високі склянки або креманки. Нижнім шаром викласти бісквіт, зверху пудинг, третім шаром збиті вершки. Повторювати шари, наповнюючи склянки до верху. Останнім шаром мають бути збиті вершки. Натерти шоколад та посипати зверху. Поставити в холодильник на 6-8 годин.

Якщо готувати бісквіт самотужки:

Інгредієнти:

  • яйця 2 шт.
  • цукор 100 гр.
  • борошно 100 гр.
  • ванільний цукор дрібка
  • какао 2 ч.л.

Жовтки збити з цукром до щільної світлої маси. Білки збити у густу піну. Поступово додати просіяне борошно та какао. Вилити у форму для випікання та пекти при температурі 170°C до готовності.

 

Джерело: zaxid.net
Теги: консервиобідрецепти
Share21ShareSend

Пов'язані публікації

завод продовольчих товарів «Бабусі Марусі»

У Великоберезовицькій громаді відкрили завод продовольчих товарів

27.07.2025
кабачки

Два круті кабачкові рецепти від Тані Песик з “VIP Тернопіль”

20.07.2025
Завантажити ще
Ух радіо Ух радіо Ух радіо
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • У Великих Гаях розпочала свою історію цікава кавʼярня 06.10.2025
  • Вражає майстерність кейтерингу студентів Галицького коледжу 06.10.2025
  • Життя віддане за наше мирне небо 05.10.2025
  • Тернопільський захисник Степан Барна отримав високу відзнаку МОУ 05.10.2025
  • 105 окрема бригада територіальної оборони ЗСУ нищить ворога 05.10.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua




  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.