• Останні
  • У тренді

Салати до новорічного столу: топ-5 легких рецептів

30.12.2022
У Бережанах відбулося спецпогашення ювілейної марки до 160-річчя Андрея Шептицького

У Бережанах відбулося спецпогашення ювілейної марки до 160-річчя Андрея Шептицького

27.10.2025
Поліція розслідує травмування п’ятирічної дівчинки в дитсадку в Тернополі

Поліція розслідує травмування п’ятирічної дівчинки в дитсадку в Тернополі

27.10.2025
Віагра+Дапоксетін – подвійна підтримка для справжніх чоловіків

Віагра+Дапоксетін – подвійна підтримка для справжніх чоловіків

27.10.2025
БМВ Купе

Grand Car відкриває нові горизонти: як змінився ринок автопригону у 2025 році

27.10.2025
Під Тернополем поліція виявила тіло зниклого безвісти чоловіка

Під Тернополем поліція виявила тіло зниклого безвісти чоловіка

27.10.2025
Олена Шуляк

Нардеп Олена Шуляк: Держава запускає комплексну програму зимової підтримки українців (подробиці)

27.10.2025
У Тернополі відбувся форум Української академії лідерства «Творимо себе — творимо Україну»

У Тернополі відбувся форум Української академії лідерства «Творимо себе — творимо Україну»

27.10.2025
мариновані опеньки

Перевірений рецепт маринованих опеньок на зиму

27.10.2025
повертаються полеглі оборонці

На Тернопільщині оголосили дні жалоби за двома загиблими воїнами

27.10.2025
У Тернополі розпочалося голосування за проєкти «Громадського бюджету-2026»

У Тернополі розпочалося голосування за проєкти «Громадського бюджету-2026»

27.10.2025
встановили місцезнаходження

Зниклого підлітка з Байковець знайшли біля школи №10 у Тернополі

27.10.2025
відзначили 100-річний ювілей

У громаді на Тернопільщині відзначили столітній ювілей Юстини Джердж

27.10.2025
Понеділок, 27 Жовтня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Салати до новорічного столу: топ-5 легких рецептів

Добірка простих та смачних салатів.

Опубліковано Газета Місто
30.12.2022

Чи не кожна господиня має у своїй колекції рецепти страв, які з року в рік готує до свят. Однак завжди хочеться спробувати щось новеньке, тим паче на Новий рік. І саме салати, як правило, стають яскравим доповненням кожного святкового столу.

Більшість їхніх рецептів відрізняються широкою різноманітністю інгредієнтів. Легкі овочеві, пікантні м’ясні чи ароматні рибні, заправлені оригінальними соусами, вони часто захоплюють незвичним яскравим смаком.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

мариновані опеньки

Перевірений рецепт маринованих опеньок на зиму

27.10.2025
Олів’є з морепродуктами

Рецепт корисного салату Олів’є з морепродуктами

25.10.2025

Ми пропонуємо до уваги улюблені салати у новому виконанні та нові рецепти, які можуть здивувати.

Салат «Нісуаз»

Інгредієнти:

Упаковка замороженої стручкової квасолі (450-500 г), 8-10 перепелиних яєць або 3-4 курячих, 10 маленьких картоплин, 2 солодкі болгарські перці, 300 г тунця в олії, 3-4 помідори, невеликий пучок зеленої цибулі, половина червоної цибулини, 15-20 маслин без кісточки.

Варіант заправки №1: 4 ст. л. оливкової олії, сік половини лимона, 1 ст. л. винного оцту, 1 ст. л. дижонської чи французької гірчиці, сіль, мелений чорний перець, зубок часнику.

Варіант заправки №2: сік половини лимона, 2 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. діжонської гірчиці, 1 ст. л. гранатового соусу «Наршараб» (за відсутності можна замінити на мед), прованські трави, сіль, суміш перців мелена.

Приготування:

Заморожену стручкову квасолю відправити на злегка розігріту сковорідку, а коли вода википить, додати дві ложки оливкової олії. Збільшити вогонь і присипати сіллю і меленим білим перцем. Довести квасолю до готовності (знадобиться всього декілька хвилин), а потім обсушити на паперовому рушнику.

Відварити яйця та картоплю в «мундирі». Картоплю нарізати кружальцями. Помідори нарізати крупно, а перці – тонкими смужками. Цибулю нарізати тонкими півкільцями, зелену цибулю — подрібнити. Злити зайву рідину з банки з тунцем. Все змішати, додати маслини. Викласти поверх салату розрізані навпіл (або начетверо) яйця.

Приготувати заправку, дати їй настоятися протягом декількох хвилин і додати до салату. Обережно перемішати.

Салат «Бергамо»

Інгредієнти:

1 невеличка пекінська капуста, 0,5 банки консервованої кукурудзи, 100 г сирокопченої «Салямі», шматочок цибулі-порей, 5-6 шт. в’ялених томатів (можна й без них, проте вони надають салату особливої родзинки; 50-70 г сиру «Пармезан» (або будь-якого іншого твердого сиру на ваш смак), чіабата для грінок, цедра половинки лимону.

Для заправки:

3-4 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. бальзамічного оцту, 2 ч. л. французької гірчиці в зернах, 1 ч. л. ніжної гірчиці з апельсинами (можна брати будь-яку не гостру+1 ч. л. апельсинового соку), 1 ч. л. меду, італійські трави, суміш перців мелена, сіль.

Приготування:

Читайте нас в Google News

Пекінську капусту нашаткувати. Нарізати тонкими кільцями цибулю порей. Чіабату нарізати подовгастими брусочками й підсмажити на сухій сковорідці, присипавши паприкою та орегано. «Салямі» подрібнити тонкими пластинками.

В’ялені томати розрізати навпіл. Змішати в мисці капусту, салямі й в’ялені томати. Овочечисткою нарізати тонко сир (можна натерти на тертці). Потерти в салат лимонну цедру. Додати консервовану кукурудзу.

В окремій ємності змішати всі інгредієнти для заправки й дати їй настоятися протягом декількох хвилин, щоб всі аромати розкрилися. Полити заправкою салат. Ретельно вимішати всі складові і додати сухарики.

Торт-салат «Оселедець під шубою»

Інгредієнти:

400 г малосольного оселедця (у мене пішло півтори філейки), 2 морквини, 3 картоплини, 100 г твердого сиру, майонез (краще приготувати домашній майонез).

Буряковий мус:

500 г вареного буряка (вага в почищеному вигляді), 200 г домашнього майонезу, 100 г сметани, 1 ч. л. солодкої не гострої гірчиці, сіль, чорний мелений перець, 25 г желатину.

Страву краще складати в круглому кільці чи квадратній формі для сервірування (знадобиться дві форми різного діаметру – менша й трішки більша).

Приготування:

Оселедець почистити й дрібно нарізати. Відварити картоплю та моркву. Овочі почистити, повністю охолодити та натерти на тертці з грубими вічками. Сир також натерти на тертці.

Викладаємо шарами картоплю, кубики оселедця, моркву, сир. Кожен шар покриваємо сіточкою з майонезу. Салат в такому вигляді поставити в холодильник на годину або на 15 хвилин в морозильну камеру, щоб всі шари гарненько стабілізувалися.

Буряковий мус: желатин замочити в 100 мл холодної води. Коли він набрякне, розчинити на вогні, але не кип’ятити. Змішати сметану, майонез, гірчицю, сіль та перець. Варений буряк з соусом збити до однорідної маси блендером. Додати нагрітий желатин, перемішати та знову збити.

Дістати салат із холодильника, обережно зняти форму. Встановити навколо салату форму більшого діаметра, залишивши проміжки для мусу. Її стінки бажано встелити бордюрною кулінарною стрічкою або смужками пергаменту. Залити буряковим мусом поверхню салату. Вирівняти шпателем і поставити в холодильник, або морозильник на 10-15 хвилин.

Мус має застигнути й тримати форму. Після цього зняти форму та обережно прибрати бордюрну стрічку.

Салат з сьомгою та манго по-іспанськи

Інгредієнти:

200 г малосольної сьомги, 1 велике авокадо, 2 томати, 2 варених яйця, листя салату, половина спілого манго, кунжут.

Для заправки:

1 ст. л. ніжної солодкої гірчиці, 1 ст. л. бальзамічного оцту, 2 ч. л. меду, 3 ст. л. оливкової олії, прованські трави, сіль, суміш перців мелена.

Приготування:

З’єднати оливкову олію, сіль, перець, гірчицю, прованські трави, мед і бальзамічний оцет. Збити виделкою до однорідності.

Нарізати півкружальцями томати та варені яйця. Авокадо почистити від шкірочки, видалити кісточку й нарізати півмісяцем. Манго почистити від шкірки та кісточки, нарізати соломкою. Сьомгу подрібнити тонкими слайсами. Викласти на пласку тарілку листя салату, зверху — підготовлені інгредієнти. Полити все заправкою, притрусити підсмаженим кунжутом й одразу ж подавати.

Салат із хурмою і курячим філе

Інгредієнти:

70 г куряче філе, 1/2 ч. л. сіль, хурма (краще брати солодкий гібрид – «Корольок», «Какі»), червона цибулина, листя салату, 20 г майонезу (у мене домашній), 10 г меду, 2 ч. л. діжонської гірчиці.

Приготування:

Куряче філе посолити, поперчити й обсмажити цілим шматочком до золотавої скоринки (всередині грудка повинна залишитися соковитою). Після обсмажування залишити м’ясо «відпочити» на 10 хвилин, щоб всі м’ясні соки розподілилися рівномірно.

Салатне листя порвати довільно руками. Зверху – порізана кільцями цибуля. Курку й хурму нарізати скибочками й викласти на салат. Салат заправити заправкою з майонезу, діжонської гірчиці та меду.

Джерело: Є!
Теги: новий рікрецептсалат
Share22ShareSend

Пов'язані публікації

рецептом домашнього сирника

Рецепт сирника від відомого священника-блогера з Тернопільщини Олексія Філюка

24.10.2025
картопляні сирні галушки

Як приготувати найсмачніші картопляні сирні галушки

15.10.2025
Завантажити ще
Ух радіо Ух радіо Ух радіо
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • На війні загинув захисник Вʼячеслав Меланченко з Тернопільщини 27.10.2025
  • В Озернянській громаді оголошено День жалоби 27.10.2025
  • У Тернополі розшукали зниклого підлітка 27.10.2025
  • Минулого тижня рятувальники ліквідували 12 пожеж на Тернопільщині 27.10.2025
  • На Тернопільщині відійшла у засвіти відома вчителька початкових класів 27.10.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua




  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.