Рецепт про те, як все прокидається і відроджується – прекрасні троянди розпускаються прямо у вас перед носом! Один з кращих способів підняти собі настрій і вбити наповал присутніх за столом гостей – причому зробити цей овочевий пиріг простіше простого. Його придумала італійська мама-блогер Барбара Ламперті (Barbara Lamperti), автор блогу Buona Pappa.
Розподіліть по формі один пласт листкового тіста (краще купити заморожене). У центрі покладіть папір для випічки, а на неї – зерна або квасолю, щоб придавити тісто. Випікайте 10 хвилин при температурі 180 градусів. Приберіть папір з вантажем і дайте охолонути.
Тим часом приготуйте начинку для запіканки: змішайте в мисці сир Рікотта (350 г), 1-2 яйця, тертий пармезан (80 г, або інший сир твердого сорту) і дрібку мускатного горіха. Додайте щіпку солі, подрібнену зелень (1 ст.л орегано або петрушки) і скибочки моцарели (130 г). Ретельно перемішайте.
Троянди: овочерізкою наріжте смужками цукіні (2 шт) і різнобарвну морква (4 шт.). Якщо під рукою немає моркви різних кольорів, Барбара радить зробити монохромний торт, тільки з цукіні, він теж виходить дуже гарний. Ще варіанти: цукіні і моркву, цукіні, баклажани, морква. Помістіть миску з смужками овочів на 1 хвилину в мікрохвильовку – їх буде легше загортати.
Розподіліть начинку по тісту. Візьміть смужку цукіні і щільно загорніть – це серцевина «троянди». Продовжуйте обертати її новими полоскамі- «пелюстками» (2-3), поки не з’явиться «троянда». Помістіть її в центр тарта і розмістіть навколо нові «троянди», поки не закриєте всю поверхню тарта. Змажьте оливковою олією. Випікайте 40-50 хвилин при температурі 200 градусів.
Обговорення