Котлета по-київськи – страва, відома в усьому світі. Приготувати цей делікатес вдома зовсім нескладно.
Розігрійте духовку до 200 градусів.
Зробіть надріз в центрі кожної грудки, щоб утворилася кишеня.
Змішайте дрібно порізаний часник, лимонний сік, сіль, перець, масло (має бути трохи м’яким) та сіль. Добре перемішайте та набийте цю суміш в кишеню курячих грудок.
Інгредієнти:
Курячі грудки без шкірки – 6 шт.
Часник – 3 зубчики
Сік одного лимона
Сіль та перець
Вершкове масло – 230 г
Борошно – 2 ст. ложки
Яйце – 1 шт.
Панірувальні сухарі – 10-12 ст. ложок
Олія
Підготуйте окремо борошно та панірувальні сухарі на тарілках, а також збийте підсолене яйце в мисочці. Виваляйте грудки в борошні, тоді занурте кожну в збите яйце, а тоді виваляйте ще в панірувальних сухарях, щоб вони повністю вкрили грудки.
Розігрійте олію на сковороді та обсмажте грудки з усіх боків до легкої рум’яності.
Перекладіть в духовку і випікайте 18-20 хвилин.
Подавайте з пюре, овочами чи рисом.