Дуже цінним продуктом у раціоні людини є курячі яйця. Вони містять безліч вітамінів, мінералів та інших поживних речовин. Їх можна їсти дорослим та дітям.
Багато господарів тримаючи у себе у господарстві курей часто зустрічаються з такою проблемою, як відмова курей нестися. Кури починають нести мало або зовсім відмовляються нести яйця через поганий догляд, неправильне харчування, порушення температурного або світлового дня. Якщо курей вирощують на фермі, там використовують спеціальний, сбалансований корм, який містить у своєму складі багато антибіотиків та інших хімічних домішок. Це роблять для того, щоб зберегти велику кількість поголів’я курей.
Як зробити так, щоб кури давали багато яєць?
Якщо ви вирощуєте курей вдома, до їх раціону слід додавати крім зерна ще траву та овочі. Не буде зайвою подрібнену яєчна шкаралупа та ракушняк, бо для них дуже важливий кальцій.
Завжди слідкуйте за тим, щоб у них була чиста та свіжа вода. Поїлок повинно бути декілька.
Ще кури відмовляються нести яйця через те, що у їхньому пір’ї завелись шкідники. Щоб виправити ситуацію, потрібно поставити їм суміш піску. У піску вони будуть “купатися” й рятувати себе від шкідників.
Кожного дня курам потрібно давати зерно пшениці, яке вони постійно можуть їсти. Коли з’являється кропива, на початку весни, слід додавати її у їжу курей у вигляді мішанки.
Під час линьки, кури припиняють нестись. Цей процес триває пару місяців й щоб пришвидшити його потрібно додавати у їжу мікроелементи та вітаміни.
Можна до пшениці додавати листя капусти, кропиву, траву з городу та бадилля з буряків.Можна розкласти шматки крейди та ракушняк. Можна у мішанку додавати масажу, кісткове борошно та пророщене зерно. Коли будете забивати курей, на зиму потрібно заготовити їхнє пір’я. Воно містить багато кальцію, тому взимку його додають до їжі. Можна годувати курей гарбузами, кабачками та кормовими буряками. Ще відварюють картоплю, після товчуть та разом з макухою та зерновими висівками годують курей.
А ще у курнику обов’язково повинно бути тепло та сухо. Оптимальна температура у приміщенні повинна бути від 4 до 8 градусів тепла.