Борщова заправка – дуже потрібна консервація на зиму для всіх файних господинь. Наш рецепт класичної заправки для борщу включає знайомі всім інгредієнти: буряк, морква, помідори, цибуля. Заправка виходить смачною, яскравою та зберігає більшу частину корисних речовин, якими славиться червоний буряк. Завдяки цій заправці ароматний, наваристий борщ можна зварити за 25 хвилин.
Тож, взимку часу на приготування борщу дбайливим господиням знадобиться менше. Борщова заправка на зиму – це ідеальний спосіб зберегти поживність, вітаміни, смак, аромат літніх овочів.
Інградієнти:
– 5 кг буряка
– 10 цибулин
– 1 кг помідорів
– 1 кг моркви
– 1,50 скл. олії
– 1,50 скл. оцту
– 2 ст. л. солі
– 1 ст. л. цукру
Буряк зварити і потерти на терці (для буряка).
У кастрюлю налити олії, поставити на плиту, порізати туди цибулю.
Потерти моркву та додати до цибулі.
Потерти помідори (1 кг) та додати у кастрюлю. Можна також дати томатну пасту, пропорція – 50:50 (500г помідорів і 500 гр томатної пасти).
Додати буряк, сіль, цукор, оцет та добре перемішати.
Тушкувати 40 хв.
Розкласти у банки та стерилізувати 25 хв.
Закрутити кришки, банки перевернути догори дном, закутати та залишити до повного вистигання.
Ваша заправка готова! Смачного борщику!