Один із тисяч варіантів борщу та ідеальний варіант їжі під час спеки.
- вода 2 л
- буряк 3-4 шт.
- огірок 4 шт.
- яйце 4 шт.
- сік половини лимону
- кріп пучок
- сіль за смаком
- цукор за бажанням
- сметана
Варто зауважити, що у цьому рецепті пропорції є досить умовними. Тут все має відрегулюватись залежно від індивідуальних смаків.
Відварити почищені буряки цілими. Охолодити. Буряковий відвар відставити, але в жодному випадку не виливати. Буряки натерти на крупній тертці та кинути у відвар. Туди ж вичавити цитриновий сік, посолити і за бажанням підсолодити.
Відварити яйця. Охолодити, нарізати кубиками яйця та почищені огірки. Якщо так більше смакує, то яйце можна розрізати на половинки та покласти безпосередньо у тарілку перед подачею. Кріп дрібно посікти. Змішати. За бажанням можна додати відварну картоплю, шинку, зелену цибулю, іншу улюблену зелень (все дрібно порізане).
Поставити в холодне місце, щоб борщ настоявся. Можна навіть на ніч. При подачі на стіл додати сметани.
Звичайно, відварити буряки можна в мультиварці. У спеку така можливість є суттєвою.