Сніданок з хурми та мандаринів
- Готуємо фруктову масу для двох видів каш: мандарини очищаємо від шкірки та перетинок, розділяємо на дольки. Хурму очищаємо від шкірки та плодоніжки, нарізаємо довільними кубиками. Корінь імбиру очищаємо та нарізаємо слайсами.
- Перекладаємо все в миску, додаємо корицю, куркуму та сіль, перебиваємо блендером. Розділяємо фруктову масу на дві частини.
- Для теплої каші — підігріваємо молоко по появи пари, додаємо половину фруктової маси, насіння льону та вівсяні пластівці. Перемішуємо та варимо на повільному вогні 10 хв. До готової каші додаємо вершкове масло та мед. Прикрашаємо хурмою та яблуком.
Список інгредієнтів та продовження рецепта читайте тут
Солоні сирники з бринзою
- Сир 300 г
- Бринза 50 г
- Яйця 1 шт
- Борошно 2 ст.л.
Сир для сирників викладаємо в миску і туди ж натираємо на дрібній тертці бринзу. Кріп і кінзу дрібно нарізаємо і додаємо в масу для сирників. Продовження рецепта читайте тут.
Шакшука
Шакшука — це єврейський омлет, традиційне блюдо Ізраїлю. Шакшука як сніданок все ж більше варіант для вихідного дня, адже сюди входить часник.
- Яйця – 4 шт
- Томати у власному соку – 4 шт
- Гострий перець – 1/2 шт
У сковороді розігріваємо олію і злегка обсмажуємо часник і гострий перець. Коли виявиться аромат, додаємо зіру і томати. Готуємо 10 хвилин. Продовження рецепта читайте тут.
Яйця, запечені в авокадо
- Авокадо 2 шт
- Яйця 4 шт
- Зелена цибуля за смаком
Розрізаємо авокадо на половинки і видаляємо кісточки. Ложкою видаляємо трохи м’якоті з центру кожної половинки авокадо, щоб яйце повністю помістилося. Викладаємо авокадо в сковороду без ручки або форму для випічки (краще якщо плоди будуть щільно стикатися один з одним).
У кожну половинку розбиваємо по одному яйцю. Зверху посипаємо сіллю і сумішшю перців або трав. Читайте продовження рецепта по посиланню.
Фріттата з грибами
- Яйця 4 шт
- Печериці 300 г
- Лук 1 шт
- Тертий пармезан 1 ст.л.
Обсмажуємо дрібно нарізані гриби з цибулею на оливковій олії, додаємо сіль і перець за смаком. Збиваємо яйця з двома ложками тертого пармезану і заливаємо цією сумішшю гриби. Читайте, як запікати фриттату.
Обговорення