Відмовившись від низки продуктів, можна істотно поліпшити стан свого організму.
Так, експерти MedikForum склали перелік продуктів, що несуть загрозу нашому здоров’ю.
Список п’яти небезпечних продуктів:
- Оброблене м’ясо Оброблені м’ясні продукти – бекон, сосиски, ковбаси забезпечують подвійний ризик захворювання. Насичений жир викликає запалення, а консервуючі нітрати і нітрити безпосередньо пов’язані з раком.
- Рафіновані вуглеводи Білий хліб, цукерки, випічка і т.д. одночасно підвищують рівень цукру в крові і запалення. Такі скачки підвищує рівень запальних цитокінів у крові.
- Трансжири Велика кількість випічки і напівфабрикатів містять трансжири, а найгірші серед них – крекери, печиво, тістечка виготовлені промисловим способом.
- Сіль Сіль – важлива живильна речовина, але надлишок призводить до низки проблем зі здоров’ям.
- Доданий цукор Вживання в їжу занадто великої кількості цукру призводить до різкого збільшення рівня кінцевих продуктів глікування в кровотоці. Це відбувається, коли він взаємодіє з білком або жиром. Надмірну кількість “білої отрути” пов’язують з передчасним старінням, діабетом і серцевими захворюваннями.
Обговорення