• Останні
  • У тренді
фарширований перець

Улюблені рецепти фаршированих перців

21.12.2024
Марія Полянська

Марія Полянська з Тернополя встановила два світові рекорди на чемпіонаті світу з пауерліфтингу

13.11.2025
Блаженнішого Святослава Шевчука

Блаженніший Святослав Шевчук відвідав Бучач

13.11.2025
змінили систему оповіщення про повітряну тривогу

У Тернопільській області запровадять окреме оповіщення про повітряну тривогу для кожного району

13.11.2025
відбулося чергове засідання апеляційної палати

У ВАКС відбулося чергове засідання у справі Михайла Головка

12.11.2025
сталася дорожньо-транспортна пригода

На Теребовлянщині зіткнулися Renault Duster і ВАЗ: постраждали троє людей

12.11.2025
Микола Побігушко

Боєць з Тернополя Микола Побігушко потребує допомоги на лікування

12.11.2025
Віктор Овчарук

Війна, міграція і невизначеність: чому на Тернопільщині утричі впала народжуваність

12.11.2025
Олександр Безверхній

Пройшов 194 операції й вижив: історія ветерана Олександра Безверхнього

12.11.2025
У Тернополі вшанували 100-річчя від дня народження Марії Савчин

У Тернополі вшанували 100-річчя від дня народження Марії Савчин

12.11.2025
надавали допомогу працівникам швидкої медичної допомоги

На Тернопільщині через погані дороги застрягли дві швидкі

12.11.2025
На Тернопільщині судитимуть колишнього адвоката за незаконне зберігання зброї

На Тернопільщині судитимуть колишнього адвоката за незаконне зберігання зброї

12.11.2025
ВІА «Квартирник»

У Тернополі прозвучить український фанк: «Квартирник» і Валерій Вітер запрошують тернополян на концерт

12.11.2025
Четвер, 13 Листопада, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Улюблені рецепти фаршированих перців

Опубліковано Вірослава Їжак
21.12.2024

Фаршировані перці – страва, що втілює багатовікову кулінарну мудрість та творчість народної кухні. Її походження сягає глибоких історичних коренів, пов’язаних з міграційними процесами та кулінарним обміном між різними культурами, пише ArgoTer.

фарширований перець
Фото з мережі.

Історичне походження страви

Батьківщиною перцю є Центральна та Південна Америка, звідки він потрапив до Європи після географічних відкриттів XV-XVI століть. В українську кухню страва прийшла через турецько-молдавські впливи, набувши унікальних національних особливостей.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

борщ з грибами

Пісний борщ з лісовими грибами

10.11.2025
підлива з м’ясом

Простий рецепт томатної підливи з м’ясом (відео)

04.11.2025

Цікавим історичним фактом є те, що спочатку перець використовувався переважно як прянощі, а не як основний інгредієнт страви. Технологія фарширування з’явилася значно пізніше, коли кухарі навчилися поєднувати різні інгредієнти всередині овочу.

Класична технологія приготування

Принциповою особливістю страви є поєднання овочевої оболонки та начинки. Перець попередньо очищається від насіння, залишаючи щільну м’ясисту структуру, яка слугує свого роду “їстівним контейнером”.

М’ясний варіант

Інгредієнти:

  • Болгарський перець – 4-5 шт.
  • Фарш (яловичина + свинина) – 400 г
  • Рис – 100 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. ложки
  • Спеції (сіль, перець, базилік)

Технологія приготування:

  • М’ясний фарш обсмажується з дрібно нарізаною цибулею та морквою.
  • Додається відварений рис.
  • Перець очищується, наповнюється підготовленою сумішшю.
  • Запікається у духовці 30-40 хвилин при 180°C.
  • Зверху поливається томатним соусом.

Пісний варіант

Інгредієнти:

  • Болгарський перець – 4-5 шт.
  • Гречка – 150 г
  • Печериці – 200 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Горіхи волоські – 50 г
  • Зелень петрушки
  • Спеції

Технологія приготування майже ідентична м’ясному варіанту, але замість м’яса використовуються гриби та горіхи. Це дозволяє зберегти високі смакові якості та поживну цінність страви.

Регіональні особливості

В різних областях України страва має свої унікальні нюанси. На Західній Україні більше використовують гриби, на Східній – м’ясні варіації. Карпатський регіон додає більше спецій та різних овочів або грибів.

Принципова відмінність української версії – використання максимально натуральних локальних інгредієнтів та надзвичайно ретельна попередня підготовка.

Фаршировані перці – це не просто страва, а справжня кулінарна історія, що передається з покоління в покоління, поєднуючи смакові традиції та сучасні кулінарні тренди.

Раніше ми писали рецепт найсмачнішого оселедця та історія закуски.

Рецепт найсмачнішого оселедця та історія закуски

Читайте нас в Google News
Теги: кухняперцірецептсмачнофарш
Share14ShareSend

Пов'язані публікації

Ще смачніше і гучніше: expirenza by mono підтримала проект “Сучасної України” “Смачно, бо на дрони!”

Ще смачніше і гучніше: expirenza by mono підтримала проект “Сучасної України” “Смачно, бо на дрони!”

03.11.2025
бульйон

Простий рецепт ідеального курячого бульйону

31.10.2025
Завантажити ще
Ух радіо Ух радіо Ух радіо
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • ВІА «Квартирник» і Валерій Вітер запрошують тернополян на вечір українського фанку 12.11.2025
  • Браконьєри у Байковецькій громаді ловили рибу сітками 12.11.2025
  • На війні загинув захисник Олег Яцула з Лановеччини 12.11.2025
  • Співробітники СБУ провели для учнів тернопільської школи школи урок безпеки 12.11.2025
  • Ростислав Прокоп’юк везе до Тернополя моновиставу 12.11.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua




  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.