Чому ми частіше довіряємо своє здоров’я пігулкам з аптеки, а не тому, що приготувала для нас природа? Хороше запитання, правда? Поговоримо про те, на що здатна звичайна шипшина. Виявляється цей дикий чагарник — дарунок для здоров’я.
Просто потрібно знати: для чого його використовувати?
Плоди шипшини — одне з найкращих джерел вітаміну С та інших антиоксидантів.
Шипшина багата на магній і інші корисні речовини, які ефективні при боротьбі із застудою.
Дослідження показали, що екстракт шипшини ефективний для зменшення запалення суглобів і захисту від пошкоджень хрящової тканини.
Цікаві факти
Дослідження 2012 року, опубліковані в академічному журналі Australian Family Doctor, показують, що порошок з сухої шипшини рятує від остеоартрозу, ревматоїдного артриту і запальних захворювань кишківника.
У дослідженні взяли участь 287 осіб з різними захворюваннями суглобів. Вони вживали порошок шипшини, і спостерігали, чи є в них які-небудь побічні ефекти.
Відзначено, що застосування цього препарату абсолютно не мало побічних ефектів.
Інше дослідження довело, що плоди шипшини можуть бути корисні для зміцнення імунної системи. Крім цього, були виявлені й інші корисні властивості.
Вживання шипшини допомагає:
- знизити рівень цукру в крові,
- нормалізувати кров’яний тиск,
- знижує ризик серцево-судинних захворювань,
- захищає шкіру від старіння,
- допомагає запобігти хронічним і дегенеративним захворюванням,
- а також допомагає більш ефективно контролювати вагу.
У дослідженні використовували подрібнені сухі плоди шипшини.
Піддослідні пили чай, приготований таким чином
2,5 грама подрібнених плодів шипшини залити 150 мл окропу і дати трохи настоятися. Пити теплим 2-3 рази на день.
Стаття несе інформаційний характер. Перед використанням порад, обговоріть їх зі своїм лікарем.
Обговорення