Галина Вандяк із Золотого Потоку, що на Тернопільщині, стала відомою завдяки своїй відданій волонтерській діяльності. Від початку повномасштабної війни вона випекла та передала на фронт понад тисячу буханок хліба. 68-річна жінка готує випічку за рецептом своєї бабусі, зберігаючи традиції та тепло рідної землі, пише Суспільне Тернопіль.

Кожна хлібина, яку Гaлина Вандяк передає захисникам, важить два кілограми. Випікає вона їх у печі, яку змайстрував її син. Він від перших днів вторгнення став на захист України, і саме в його підрозділ здебільшого відправляються свіжоспечені буханки.
“Я знаю, що більше як тисячу хлібин вже спекла на фронт. І думаю далі. Є потреба, то чому не пекти?” — розповіла пані Галина.

Для випікання хліба жінка самостійно купує всі необхідні інгредієнти — борошно, сіль, олію. За її словами, це найменше, чим вона може допомогти українським військовим.

За свою невтомну працю Галина Вандяк була відзначена грамотою обласної ради. Нагороду їй вручив голова постійної комісії обласної ради з питань законності Олег Сиротюк.
“Чим можу, тим допомагаю. Грошей не даю, але борошно треба купити за свої гроші. Та все до хліба: і солі, й олію. Все треба. То все своє”, — поділилася волонтерка.

Галина Вандяк стала справжнім прикладом незламності та жертовності, що об’єднує українців у спільній боротьбі за мир та свободу.
