Грибний сезон цього року почався дуже рано, – каже житель Збаразького району Віталій Мазур. Оскільки перші весняні гриби почали з’являтися ще місяць тому.
«Цієї весни дуже багато дощів. І відносно тепла погода була ще у лютому. Думаю, через це зараз так багато грибів. Цими днями я часто навідуюся до лісу. Грибів є дуже багато. Треба тільки вміти відрізнити їстівні від отруйних. Але то наука не важка. Кожен може навчитися».
Тернопільські грибники розповідають, що найбільше грибів у Шумському та Кременецькому районах. Оскільки там особливо лісиста місцевість. Цього року жителям краю вже вдавалося зібрати урожай маслюків, боровиків, лисичок, підберезників, підосичників, пише “За Збручем”.
Заповнені грибами вже й ринки обласного центру. Пані Галина розповідає, що продає гриби, назбирані власноруч. Ціни різні: від двадцяти до сорока гривень за кілограм, залежно від виду гриба.
«В мене вже розпочався грибний бізнес. Люблю цю справу. На всі сто відсотків впевнена, що мої гриби їстівні». Жінка запевняє, що триватиме грибний сезон аж до морозів. Урожай залежить лише від погоди.
Обговорення