Медики відзначили – кава з молоком набагато корисніша за звичайний напій без його додавання. Це тим, що обидва інгредієнти вступають у хімічну реакцію між собою.
Фахівці зазначають, що чим більше у напої молока, тим менше кофеїну.
Молоко допомагає відновити кількість кальцію, вимитий кофеїном. До того ж напій є добрим сечогінним засобом. Часто дієтологи можуть рекомендувати до вживання невеликими порціями.
Основні корисні властивості кави з молоком:
покращує смакові якості напою;
антиоксиданти зміцнюють клітини волосся і перешкоджають їх випаданню;
молоко допомагає знизити вплив кави на артеріальний тиск;
завдяки великій кількості мінералів та інших корисних елементів напій позитивно впливає на стан дерми та уповільнює передчасний процес старіння;
завдяки молоку у каві підвищується активність головного мозку, знижується втома та сонливість;
одна чашка кави з молоком забезпечить здоровий сон — вона не стане причиною безсоння;
додавання молока, а також антиоксиданти, які є у складі напою, допомагають запобігти розвитку багатьох хвороб.
У складі напою є кофеїн, який є лікувальним препаратом . Варто відзначити, що у великих кількостях він може завдати шкоди організму. Лікарі рекомендують додавати до напою молоко. Однак, воно може викликати у деяких людей алергічні реакції. У результаті організм страждає від діареї.
Лікарі не рекомендують вживати каву з молоком вагітним жінкам, людям із хворобами ШКТ, панкреатитом, гіпертонією. Також напій протипоказаний людям із непереносимістю лактози.
Основні факти про корисність та шкоду кави з молоком
Не рекомендовано вживати під час дієти
Напій є досить калорійним продуктом. У чашці звичайної кави міститься не більше 5 калорій, а при додаванні молока калорійність стає не менше 50. До того ж уповільнюється обмін речовин, адже затримана в організмі вода бореться з жирними речовинами.
Напій для людей із підвищеною кислотністю
Людям з підвищеним рівнем кислотності не рекомендовано випивати звичайну чорну каву: вона ще більше підвищить чималий рівень pH в організмі. Кава з молоком діє м’якше.
Кава з молоком запобігає раку стравоходу
Багатьом людям не рекомендують вживати звичайну каву, адже її гаряча температура призведе до термічних опіків тканин стравоходу. Лікарі зазначили, що додавання молока допоможе зменшити температуру напою.